Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
13707
66

Арсенал - Шахтер - 0:0

Подарки бывают дорогие, не очень и… очко на выезде

Арсенал - Шахтер - 0:0

Всю субботу в столице было сухо. Господи, подумалось мне и не только мне, неужели так будет и в воскресенье во время футбола? Но, как оказалось, у небесной канцелярии были совершенно другие планы, субботние отклонения от которых она серьезно не восприняла и, подобно героине легендарного романа Маргарет Митчелл «Унесённые ветром», решила подумать об этом завтра (т.е. в воскресенье). Подумала и решила исправить «ошибку». Исправила: начавшийся ночью проливной дождь сбавлять обороты и не думал. К полудню стало ясно, что надежды уйти сухим с динамовской арены, о проведении на которой матча «Арсенал» - «Шахтер» неожиданно накануне было достигнуто соглашение с руководством ФК «Динамо» (Киев), нет никакой.

Почти полчаса понадобилось обеим командам, дабы под аккомпанемент непрекращающегося ливня приспособиться к вязкому полю и скользкому мячу. Лишь на 28-й минуте был создан первый в игре острый момент, совпавший с первым в матче ударом по воротам. Срна с острого угла прострелил в штрафную хозяев, защитник в последней момент выбил мяч в поле из под ноги еще в недавнем прошлом одноклубника Евгения Селезнева, но на подборе оказался Разван Рац, мяч после удара которого просвистел в считанных сантиметрах над перекладиной.

Еще через мгновенье Виллиан выходит на свидание с Виталием Ревой – мяч прошел вплотную со стойкой ворот. Еще через минуту дважды огрызнулся «Арсенал» в лице Сергея Симоненко. Сначала мяч после сильного удара канониром со штрафного мяч опустился на сетку сверху, через минуту удару Сергея вновь не хватило точности. А на 39-й минуте за голову синхронно схватились и сами игроки «Арсенала», и скамейка запасных во главе с Александром Заваровым. Поборовшись до конца, Артем Старгородский с лицевой линии навесил в штрафную, Лысенко с убойной позиции не попал по мячу, а Симоненко, к которому попал мяч, только и оставалось, что пробить в дальний от Андрея Пятова угол. Но Сергей, вместо того, чтобы забивать, решил испытать на прочность кости голкипера дончан.

Во втором тайме эпицентр игры полностью переместился на половину «Арсенала». Горняки плотно осадили ворота канониров, заставив с первых секунд в поте лица трудиться Реву с обороной. Сначала Илсиньо пробил выше ворот. Еще несколько выгодных моментов не использовали Жадсон и Луис Адриано. Мог усложнить жизнь киевлянам заменивший сыгравшего в этот вечер не самую лучшую игру Селезнева Александр Гладкий, на 68-й минуте в упор пробивая Реву, но страж канониров оказался на высоте. Не менее блестяще сыграл Виталий и на 73-й минуте, феноменально парировав удар с линии вратарской Луиса Адриано.

Последние десять минут превратились в откровенный навал нежелающих терять очки гостей, но стоявший в этот мокрый вечер «на смерть» «Арсенал» все-таки вынудил чемпиона страны довольствоваться сухой выездной ничьей.

Таким образом, президент «Шахтера» Ринат Ахметов получил в подарок на свой День рождения очко на выезде и феноменальную статистику выступлений своей команды в нынешнем чемпионате страны: 8 игр – 8 очков. Как говорится, есть над чем подумать.

Евгений САВЧУК

«Арсенал» – «Шахтер» – 0:0

«Арсенал»: Рева, Мандзюк, Беньо, Хомин, Евсеев, Кузнецов (Заваров, 93), Эссола, Симоненко, Старгородский, Бито (Олейник, 58), Лысенко (Жоземар, 88).
«Шахтер»: Пятов, Срна, Чигринский, Кучер, Рац (Гай, 75), Хюбшман, Фернандиньо, Жадсон, Виллиан (Адриано, 46), Илсиньо, Селезнев (Гладкий, 66).
Предупреждения: Хомин (51), Евсеев (53), Симоненко (80) – Адриано (80), Срна (84).

Удары (в створ): 5 (1) – 12 (4).
Угловые: 2 – 9.
Офсайды: 0 – 1.

Зрителей: 800
Оценка поля: 4
Честная игра: 7,750 - 7,750.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 66
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
knock_Kyiv
Jossy (Донецк) | 2008-09-23 09:23:09

knock_Kyiv | 2008-09-22 18:56:10
"Можливо, але не гарантія, тим більше при нинішньому стані Шахтаря 22 перемоги поспіль - це суперфантастика"
Ну, согласитесь, что это уже легче, чем 24 победы подряд. Легче ровно на 2 победы. Так что задача облегчается буквально с каждым туром.
========================================
Ну згоден, звичайно. Хто б сперечався!
knock_Kyiv
Болела
Я вас зрозумів, мадам. Прійміть мої вибачення.
ORBIT7
о чем спор,посмотрите кто играет за команды ,одни купленные засранцы ,они бегают а вместо мяча бабки видят и боятся по нем бить а то вдруг улетят мимо них,и дело не в румыне или семене делео в игроках .вспомните как играли при союзе ,кто думал про бабки а нехто ,если бы нас не засуживали то футбол у нас был бы еще круче.а вытут базар устроили хто на майдане стоял даром а хто за бабки .за совесть нато стоять тогда толк будет.а неорать мы за украину ,а сами за границу бабло косить,себе в карман,а налоги пусть дураки тут платять.
Jossy (Донецк)
knock_Kyiv | 2008-09-22 18:56:10
"Можливо, але не гарантія, тим більше при нинішньому стані Шахтаря 22 перемоги поспіль - це суперфантастика"
Ну, согласитесь, что это уже легче, чем 24 победы подряд. ;) Легче ровно на 2 победы. Так что задача облегчается буквально с каждым туром.
Болела
knock_Kyiv
_________________________________________________
Мені не потрібно відповідати. Я просто прагну до адекватного і об'єктивного спілкування. Якщо вам легше писати слово "шахцьор" замість Шахтар, то будь - ласка, але не кажіть потім що Ви ніяким боком не прагнете зачепити донецький клуб.
А на рахунок Ваши співрозмовників, то я Вам скажу так, менше уваги звертайте на не нормальних людей. Бережіть сили для конструктивних розмов з цілком достойними особами.
Зауважте, виключно з Вами спілкуюся українською мовою, тому Ваш літературний прийом з переходом на російську мову, накштал - "Ну пачєму ви так нє любітє "Шахтьор" (с), могли б і не застосовувати.
Сподіваюся Ви зрозумієте.
Lanfer
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
knock_Kyiv
Jossy (Донецк) | 2008-09-22 17:09:41

"Задача в ЧУ становится все проще и проще - выиграть осталось всего 22 матча" (с) Открытый источник.
Простий розрахунок показує, що це вже не допоможе. Статистика стверджує, що чемпіонство в ЧУ гарантують 75 очок. 8 у ШД вже є, припустимо ще 22 перемоги 22х3=66.
Отже, 8+66=74. Можливо, але не гарантія, тим більше при нинішньому стані Шахтаря 22 перемоги поспіль - це суперфантастика.
уух ( хмельницкий )
Jossy (Донецк) | 2008-09-22 17:09:41
"Задача в ЧУ становится все проще и проще - выиграть осталось всего 22 матча" (с) Открытый источник.
=============
5 баллов
knock_Kyiv
Болела
Навіть не знаю, що вам відповісти, вельмишановний опоненте, щоб ви зрозуміли. Перечитайте уважно мої пости.
Єдине, на чому хочу наголосити - ніколи, чуєте, ні-ко-ли я не ображав і не принижував клуб "Шахтар". І не збираюсь цього робити. Порівняйте з тими, над якими я приколювався і буду приколюватися. Оскільки в їхних постах практично виключно брудна лайка і прямі образи на адресу "Динамо". І ті, хто зуслуговує, часом будуть отримувати належну відповідь.
Так що не треба валити з хворої голови на здорову і патетично вигукувати: "Ну пачєму ви так нє любітє "Шахтьор". Бо це неправда. Якщо ви спроможні, то зрозумієте.
Jossy (Донецк)
"Задача в ЧУ становится все проще и проще - выиграть осталось всего 22 матча" (с) Открытый источник.
Болела
knock_Kyiv
______________________________________________
Шановний, Кнок!
1.Уважно перечитайте свій рядок коментарів до цієї статті і здогадайтеся до кого можна застосувати оці ваші слова, цитую, :"Але коли сьогодні всяке, що ще тільки вчора вилупилося і ні розмовляти, ані писати грамотно не вміє, проте розповідає про "великий клюб "Шахтьор" - чемпіон всія зємная шара", то вибачте, робив таким вштрикування і буду робити." Дозволю собі зробити Вам зауваження, Ви робити теж саме, але у "зворотньому" напрямку.
2. "Однак привернули увагу абсолютно патологічні рефілекси піддослідних. Слова "зомбі", "зомбований" викликають тільки асоціації в ряду: "Майдан", "вибори" і т.д. Во де клініка!!! Ось де спеціфічний "кантінгєнт"!"
А для чого ці слова взагалі вживати? не можете нормально спілкуватися з людьми, тоді діагноз пора ставити Вам, пробачте. Ви свідомо провокуєте людей. Провокація - це низько.
3. Але все ж таки пропорції, все вирішують пропорції...
100%! Зайдіть будь - ласка на будь - яку сторінку он - лайн трансляції за участю Шахтаря і Динамо, порівняйте кількість. Порівняння буде не на Вашу користь. + поїдьте в Охтирку і розкажіть про незомбованих і адекватних фанів Динамо, ага?
4.проте розповідає про "великий клюб "Шахтьор" - чемпіон всія зємная шара"
Ви це і не зрозумієте. Томущо люди які це говорять вболівають за клуб, вболівають за футбол, а Ви приходите сюди поплюватися жовччю. Ви точно такий же неадекват, яких самі і критикуєте, але намагаєтесь зробити із себе цяцю. Проходили таке, не потрібно!
І найголовніше! Якщо Вам не подобається читати про футбольний клуб Шахтар, а також коментарі його вболівальників, поясніть мені чому Ви взагалі сюди заходите? (на цю гілку)
Mugen (Донецк)
Мда, за восемь туров мы чемпионат еще не проёбывали...
Интересно, что еще надо, чтобы таки сменить Мирчу?
nikola_piterskiy
Извините за опечатку, 30 сентября.
nikola_piterskiy
Фаны Шахтёра, я не хочу обижать вас и вашу команду. Но посмотрев вчера игры Арсенал -Шахтёр и Спортинг (Хихон)-Барселона, я понял, что если в Донецке за 10 дней не опомнятся, то быть 20 сентября беде, а хочу как минимум ничьей с Барселоной.
knock_Kyiv
Дедушка Vovan (Полтава)
"наявність "зомбованих фанатів" не є прерогативою лише Шахтаря"
Це правда. Вистачає ...
Але все ж таки пропорції, все вирішують пропорції... Потім, я чітко вказав на особливу хворобливість і патологічні рефлекси "кантінгєнта".
Крім того, у столичної торсиди все ж більше підстав для божевілля (це загальновідомо, мірятись розмірами не будемо).
Зрештою, мені дуже гидко, коли фани "Дніпра" і "Металіста", приміром, ... на голову одне одному. Але "Динамо" не чіпають і дідько з ними. Да і взагалі, відверто "кончєних" я не чіпаю. Але коли починається граничний мудізм з претензією на глибокодумність, а ля "план Ахмєтова/Луческу па заваєванію Європи", і маю час і надхнення , то буває, не стримуюсь.
І останнє. Я ніколи не розповідаю заздалегідь, як ДК буде когось прасувати. "Гоп" кажу вже потому. Тут же, навпаки, якесь "нєдєржаніє"...
Дедушка Vovan (Полтава)
То knock_Kyiv:
Прошу вибачити, але мушу зауважити, що наявність "зомбованих фанатів" не є прерогативою лише Шахтаря. Така ж сумна доля спіткала й інші клюби, у тому числі й шановне ФК ДК. Треба лише уважніше, без фільтру, переглянути каменти як з одного, так і з іншого табору. Викажу крамольну думку, що наявність таких же навіжених притаманна навіть таким цивілізованим і, я б сказав, "пихатим" (від слова "пишатися"), клюбам, як МЮ, Реал, Лаціо тощо. Я вже мовчу про деяких вболівальників деяких вітчизняних клюбів (особливо з цифрою 13)...
То спартачі: вибачте, вас забув ;)
Дедушка Vovan (Полтава)
То Бывалый:
Как говорил Кролик (друг Винни-Пуха):
- И нечего кричать, мы и с первого раза все прекрасно слышали!
А по поводу дня рождения недавно в каментах на этом сайте прозвучал прелестный анекдотец:
- Ринат Леонидыч, ну что же вы сразу не сказали, что хотите нашей победы на день рождения? А мы с ребятами вам уже галстук купили...
knock_Kyiv
Вчора написав пару скабріоз невмєняємим шахтьороманам і пішов дивитися, як "Динамо" спокійно і без напряга, "па калхознаму", як пишуть данєцкіє (ну да, це ж "Шахтар" в нас - "моцарти" футболу), взуває "Чорноморець". Сьогодні подивився - матюків багато.., ну нєвмєняємиє, що поробиш...
Однак привернули увагу абсолютно патологічні рефілекси піддослідних. Слова "зомбі", "зомбований" викликають тільки асоціації в ряду: "Майдан", "вибори" і т.д. Во де клініка!!! Ось де спеціфічний "кантінгєнт"!
Я на цьому сайті ніколи не пишу про політику. "Зомбовані", то я мав на увазі, що фани ШД з низьким рівнем критичного сприйняття, вірять в баєчки про те, як нам заслуженим бразило-шахтарям, мовляв, нецікаво грати у вашому грьобаному ЧУ, не наш рівень, мовляв, ось ЛЧ - це наш рівень, і т.д., різну подібну пургу.
Да, винуватий, прикольовався над неадекватними шахтьороманами, але не думав, чесно, що все так хворобливо і серйозно запушено...
Проти "Шахтаря" нічого не маю і поважаю цю команду ще з радянських часів. Болільники (дорослі) пам'ятають, як ми завжди раділи успіхам українських команд. Але коли сьогодні всяке, що ще тільки вчора вилупилося і ні розмовляти, ані писати грамотно не вміє, проте розповідає про "великий клюб "Шахтьор" - чемпіон всія зємная шара", то вибачте, робив таким вштрикування і буду робити.
Chester
Луческу - домой !
Jossy (Донецк)
"В 2008 году, в 8м туре, донецкий Шахтер забил 8 голов и пропустил 8, набрал 8 очков и занимает... 11 место. Но по логике должен был занимать 8-е" (с) "Открытый источник"