Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1821
0

Энергия - Монолит - 5:1

Юрій Кобзар не втратив шанс перемогти земляків

Энергия - Монолит - 5:1

Зігравши два кардинально різних за рахунком матчі (перемога 3:1 над «Шахтарем» і поразка з таким самим рахунком від «ЛТК»), львівська «Енергія» мала пройти випробування новачком вищої ліги, який перед стартом нового сезону з абревіатурного ЖБК-5 перетворився на милозвучніший «Моноліт». Підігрівало інтерес до поєдинку й те, що наставнику львів’ян Юрію Кобзарю довелося грати проти команди, у якій, за його ж словами, три чверті його вихованців. І справді, хоч харківська команда і дебютант вищої ліги, проте наявність у її складі таких гравців, як Дєнюжкін, Таранчук, Чепель, Турчак, Трунов, не дозволяє вважати «Моноліт» таким уже відвертим новачком. Це підтвердив і перший матч, у якому харків’яни обіграли добре підсилену в міжсезоння київську «Планету-Міст» 4:3, і початок матчу у Львові.

Команди розпочали у швидкому темпі, але трохи сумбурно. «Моноліт» не знітився, не став закриватися на своїй половині майданчика, а прийняв відкриту атакувальну гру. На восьмій хвилині це дало результат. Чепель віддав передачу врозріз на Крамаренка, і той метрів із трьох проштовхнув м’яч у кут воріт. Могли «моноліти» і збільшити перевагу, та в одній із атак, коли біля воріт «енергетиків» виникла «пожежа», Овсянніков двічі вибивав м’яч із лінії воріт.

А згодом «Енергія» і відігралася, і вийшла вперед. Обидва голи вийшли по-футзальному естетичними. Спочатку м’яч посередництвом від Луціва і Кузя опинився в Легчанова, який на обмеженому клаптику майданчика обіграв Дєнюжкіна і з гострого кута вцілив у ворота. У другому випадку після проходу Піддубного шкіряна куля опинилася в Якуніна, і він, недовго роздумуючи, пробив у ближню дев’ятку.

Більш комфортним рахунок перед перервою міг зробити Федюк, коли після довгої діагональної передачі Вацяка виходив на ударну позицію, та його удар заблокували.

Перша реальна нагода змінити рахунок по перерві була також у Федюка. Цього разу Луців видав передачу від кута майданчика біля своїх воріт на протилежний фланг, але Дєнюжкін ногами відвів загрозу. Харків’яни довгий час нічого путнього в атаці створити не могли, а на 32-ій хвилині ледь не зрівняли рахунок: у метушні біля воріт Кардаш накрив м’яч із другої спроби на самісінькій лінії воріт.

А в наступній атаці забила «Енергія». Із передачі Кондратюка Овсянніков пробив руки Дєнюжкіна. У намаганнях врятувати гру «Моноліт» пішов уперед уп’ятьох, але тільки отримав ще два голи. Піддубному елегантно накинув верхову передачу Кондратюк, і Таранчук у воротах нічого вдіяти не міг, а Федюк направляв м’яч у порожні ворота після вкидання Кардашем узагалі без супротиву.

Андрій КОСЮРА

«Енергія» (Львів) – «Моноліт» (Харків) – 5:1
Голи:
Легчанов, 12; Якунін, 14; Овсянніков, 33; Піддубний, 39; Федюк, 40 – Крамаренко, 8.
«Енергія»: Кардаш – Вацяк, Легчанов, Струк, Федюк – Овсянніков, Якунін, Кондратюк, Піддубний – Луців, Кузь.
«Моноліт»: Дєнюжкін – Воронін, Сколотій, Чепель, Крамаренко – Таранчук, Турчак, Трунов, Каргін.
Попередження: Воронін, 16; Чепель, 27; Дєнюжкін, 35; Таранчук, 35.

ТУРНИРНАЯ ТАБЛИЦА

РЕЙТИНГ БОМБАРДИРОВ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»
Футзал | 18 апреля 2024, 12:54 0
Карлос ЭСПИНДОЛА про Лунина: «По-прежнему прекрасная игра вратаря «Реала»

Вратарь сборной Бразилии по футзалу отметил игру Андрея Лунина против «Манчестер Сити»

Снигур разобралась с нейтральной теннисисткой на пути в полуфинал в Кальви
Теннис | 19 апреля 2024, 14:00 6
Снигур разобралась с нейтральной теннисисткой на пути в полуфинал в Кальви

Дарья уверенно обыграла Викторию Кан

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.