Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1809
0

ГУПАЛЕНКО: «Другий тайм взагалі мені не сподобався»

«Ураган» - «СумДУ-Артмотор» - 4:1. Післяматчева прес-конференція

ГУПАЛЕНКО: «Другий тайм взагалі мені не сподобався»
Сергій Пєсоцький, головний тренер «СумДУ-Артмотору»:
 
- В першу чергу, хотів би поздоровити господарів з перемогою. Щодо безпосередньо гри, то перший тайм ми повністю провалили, і його рахунок говорить сам за себе. Нам забили не такі вже й важкі м’ячі, а гравці зіграли неправильно в деяких епізодах. Хоча в нас впродовж гри були моменти, але не вийшло їх реалізувати. У другому таймі ми відіграли один м’яч, але господарі зрозуміли, що це - «дзвіночок», вчасно зібралися і не дали нам розвинути цей успіх. Якби ми забили другий м'яч, гадаю, гра би склалася важче для господарів. А так - більше ми витиснути не змогли.

- Які завдання на цей чемпіонат стоять перед вашою командою?
- Протягом останніх двох років ми займаємо десяту позицію у чемпіонаті. Великої конкретної задачі перед нашою командою на цей сезон не стоїть. Ми знаємо, наскільки у міжсезонні підсилились вищолігові клуби: більше восьми команд будуть претендувати на медалі. А тому нам у цій боротьбі буде дуже важко. Склад команди у порівнянні з минулим роком в нас загалом зберігся, хоча лавка запасних не така вже і довга. У кількох матчах з лідерами спробуємо зачепитися за очки. Як і минулого сезону, коли ми відібрали очки у діючого чемпіона країни - львівської «Енергії». А у домашніх матчах будемо намагатися достойно протидіяти усім грандам українського футзалу.

Сергій Гупаленко, головний тренер «Урагану»: 

- З гравців виокремлювати нікого не буду, всі зіграли на рівні. Сподобався Федір Пилипів, хоча він ще не набрав оптимальної форми. Щодо гри, то перший тайм сподобався своєю активністю, осмисленою грою. Другий тайм взагалі мені не сподобався. Не хочу за гарячими слідами зараз багато говорити, на перегляді будемо детально розбирати цю гру і робити висновки. Погоджуюся, що зараз рівень гри команд вищої ліги ще більш зріс. Але команда з Сум не є грандом українського футзалу, а тому не можна проводити з ними один тайм, грубо кажучи, на рівних. Якби у другій половині гри ми реалізували ті моменти, які би у нас були, то всі би сказали нам - молодці. Так, після рахунку 3:0 ми дещо зупинилися. Але скажу вам одне - якщо ми будемо починати всі матчі, як ми розпочали цей, то далі у нас проблем не повинно бути.

- Напередодні ви казали, що «Ураган» влаштує перемога навіть з рахунком 1:0. Що для вас було важливішим - взяти три очки чи показати хорошу гру у прем’єрному матчі перед власними вболівальниками?
- Звісно ж, взяти три очки - це було головне завдання. Хотілося, щоб до перемоги додалася ще й симпатія вболівальників. Але при поставлених задачах 1:0 - це також рахунок. Для нас, як для тренерського штабу, важливішим на даний момент є оборона, ніж атака. Якщо ми налагодимо дії у обороні, тоді вже будемо думати про атаку. Загалом атакувальні дії - це імпровізація, і вона залежить в більшості від індивідуальної майстерності кожного з виконавців в цілому. А дії у захисті - це можна налагодити. Професіонали не мають права розслаблятися під час гри і повинні битися до останніх секунд. Йде 10 м’ячів у ворота суперників - треба забивати десять.

- Перший офіційний матч у якості головного тренера «Урагану» ви розпочали з перемоги. Які відчуття?
- На мені зараз лежить велика відповідальність за результат виступів команди. Не буде у мене виходити на посаді головного тренера - значить це моя провина, а не провина гравців. Футболісти підібрані дуже хороші. Єдина проблема - у нас знову фактично нова команда, це п’ятеро новачків. Чим бере та сама львівська «Енергія»? Вони грають практично одним складом вже кілька років. Тобто, це - єдина на сьогодні проблема, яка з кожним тренуванням, з кожною грою звісно ж виправляється. Але у будь-якому випадку - перемоги ми повинні здобувати вже зараз. А далі - прогресувати у грі, у видовищності будемо намагатись і надалі.

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ, спеціально для www.futsal.sport.ua
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.