Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Теннис в Украине
|
1281
0

Кубок Дэвиса. Украина - Норвегия. Предматчевая пресс-конференция

Матч пройдет 4-6 марта в Киеве

Кубок Дэвиса. Украина - Норвегия. Предматчевая пресс-конференция

З 4 по 6 березня цього року Київ знов прийматиме матч Кубка Девіса - в першому раунді змагань у Другій групі Євро-Африканскої зони на кортах спорткомплексу "Наука" зустрінуться збірні України та Норвегії.
Кубок Девіса є неофіційним командним Чемпіонатом світу з тенісу на рівні національних чоловічих збірних команд. Цей турнір має понад столітню історію та є одним з наймасовіших у світі – торік у ньому брали участь 131 національна збірна з 5 континентів. 

Варто зазначити, що вже п’ять років столиця України не бачила гри національної тенісної збірної. Востаннє Кубок Девіса гостював на берегах Дніпра у лютому 2000 року. Тоді українці, очолювані Андрієм Медведєвим, переграли на кортах спорткомплексу "Меридіан" тенісистів з Португалії – 4:1. Саме в тому матчі свою першу перемогу у Кубку Девіса здобув один з нинішніх лідерів нашої команди Орест Терещук. В матчі, котрий вже нічого не вирішував (українці на той момент вели 3:0), Терещук здолав опір тодішнього лідера португальців Жоао Кунья-Сілви - 6:3; 6:4.

Потім командний Чемпіонат світу ще тричі гостював в Україні, але заради популяризації тенісу Федерація тенісу України проводила матчі в Одесі (з болгарами – 2:3), Новій Каховці (з Кот д’Івуаром – 3:2) та Донецьку (з Ірландією – 4:1). І от Кубок Девіса знов завітає до столиці України...

До речі, це вже третє побачення українців з норвежцями. Це повторення рекорду особистих зустрічей з якоюсь однією країною у Кубку Девіса. Також тричі ми грали проти Латвії. Вперше нащадки вікінгів завітали до України у вересні 1996 року. Тоді в команді Норвегії виблискували Ян-Фроде Андерсен та Крістіан Рууд. Але й знамените українське тріо – Андрій Медведєв, Дмитро Поляков та Андрій Рибалко – перебувало у чудовій формі. Тому якихось проблем скандинави нашим тенісистам не склали. В перший день Медведєв впевнено переграв Андерсена – 6:2; 6:2; 6:0, а Рибалко лише в першому сеті мав деякі складності у грі проти Рууда – 7:6(7); 6:4; 6:4. Остаточна перемога біла здобута у суботу, коли лідер нашої команди у парі с Дмитром Поляковим у чотирьох сетах змусили капітулювати Рууда та Коля-Фрафьорда – 6:0; 0:6; 6:0; 6:1. В останній день матчу Медведєв легко здолав Рууда – 6:2; 6:1, і лише Денис Якименко поступився Андерсену – 6:7(2); 4:6.

Друге побачення цих команд було для українців не таким приємним. Відбулося воно на почату квітня минулого року в Осло також на стадії першого раунду боротьби за вихід із Другої світової групи. У складі нашої команди не було жодного з тріумфаторів 1996 року. Честь України в Осло захищали Орест Терещук, Сергій Ярошенко та Михайло Філіма. Як і вісім років тому доля матчу була вирішена після двох перших ігрових днів. Щоправда, перемога далася норвежцям дуже важко. У п’ятницю і Ян-Фроде Андерсен, і Стіан Боретті програли свою перші сети відповідно Сергієві Ярошенку – 4:6 та Оресту Терещукові – 1:6. Але потім нащадки вікінгів знайшли свою гру, і виграли по три партії поспіль. Ветеран скандинавської збірної здолав Сергія 6:0; 7:6(5); 6:2, а 23-річний Боретті не залишив шансів першому номеру української команди – 6:3; 6:4; 6:2.

У суботу, після того, як Терещук з Філімою поступилися Андерсену та Боретті у парній комбінації – 4:6; 4:6; 6:7(3), все скінчилось. Перемоги Михайла та Сергія над нікому не відомими Елінгом Твейтом та Фредеріком Сандстеном – 6:4; 6:3 та 6:3; 6:3 відповідно, лише підсолодили гірку пігулку поразки.

Що очікує українців у їхньому третьому протистоянні зі скандинавами? Склад нашої збірної визначиться ближче до матчу. На участь у ньому претендують Орест Терещук, Сергій Ярошенко, Михайло Філіма, Микола Дьячок, Олександр Нєдовєсов...

Отже, наші хлопці мають чудову нагоду реваншуватися за торішню поразку. Адже, по-перше, тепер вони чудово знайомі із усіма суперниками, а по-друге, у складі команди-суперниці лише Ян-Фроде Андерсен входить до топ-300 рейтингу АТР. Решта знаходяться далеко за межами першої тисячі.

У разі перемоги над норвежцями у другому раунді Кубку Девіса нашим суперником (згідно сітки розіграшу) буде переможець матчу Монако-Угорщина.

Організатори матчу - Федерація тенісу України та компанія "Медіа Спорт Промоушен" особливу подяку висловлюють спонсорам та партнерам матчу: Генеральному спонсору – ТМ "Олімп", Офіційній воді – ТМ "925", Офіційному постачальнику матчу – ТМ "Лотто", Генеральному медіа-партнеру – телеканалу "Інтер".

Розклад матчу:
3 березня
Жеребкування матчу

4 березня
14.00 - Дві одиночні гри

5 березня
15.30 - Офіційна церемонія відкриття
16.00 - Парна гра

6 березня
13.00 - Дві одиночні гри



теннис
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.