Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
2657
1

Футзал. Энергия - Шахтер - 3:1

Все, як у футболі: перша гра чемпіона у Львові - і перша поразка

Футзал. Энергия - Шахтер - 3:1

Початку нового чемпіонату у Львові чекали із нетерпінням. Новий чемпіонат України має стати чи не найцікавішим за останні кілька років. А ще й у першому турі зустрілись команди, які останні два роки поділяли перші сходинки турнірної таблиці: львівська «Енергія» і донецький «Шахтар». Правда, очікуваного ажіотажу у палаці спорту «Будівельник» не було. Вільних місць майже не було, але враховуючи, що Львів – це футзальний центр України – то двісті глядачів на матчі, де грають лідери, це дуже мало.

На перших хвилинах «Енергія» більше володіла м’ячем. Двічі небезпечно пробивав Овсянніков, але спочатку вдало зіграв Сухомлинов, а згодом удар «енергетика» пройшов мимо воріт. На 3-й хвилині Кондратюк підправляв м’яч у ворота після удару Якуніна, але трохи вище. Донеччани відповіли блискучим ударом Тіаґу, але м’яч із дев’ятки витягнув Кардаш.

На наступній хвилині бразилець таки забив. Спочатку після прострілу Тіаґу зліва удар Фумаси заблокували і, здавалось, небезпека вже пройшла, але Овсянніков не поборовся за м’яч, і Фумаса віддав на вільного Тіаґу, який без проблем переграв воротаря.

Після голу «Енергія» продовжувала більше володіти м’ячем, а донеччани дуже часто фолили і вже на 12-й хвилині мали у своєму пасиві 4 фоли. Після одного із них Легчанов пробивав зі штрафного, але м’яч влучив у ногу Сухомлинову. А на 14-й хвилині львів’яни вирівняли становище. Легчанов зі своєї частини майданчика віддав діагональну передачу на Овсяннікова, а той прострілив у штрафний, де Кондратюк із 3-х метрів відправив м’яч в сітку.

Відразу Камеко після пасу партнера ударом п’яткою намагався знову вивести гостей вперед, але на місці був Кардаш. Вже з 14-ї хвилини підопічні Олега Солодовника мали 5 фолів, але у першому таймі дабл-пенальті у їхні ворота так і не пробивали.

Другий тайм львів’яни розпочали з атак. Протягом двох хвилин вони мали чотири непогані моменти вийти вперед. Відразу по перерві Овсянніков, Кондратюк і Піддубний розіграли комбінацію на вістрі якої був останній, але він влучив у штангу. Згодом удари Піддубного і Кондратюка відбив воротар, а після пострілу Овсяннікова м’яч зрикошетив і ледь не влетів у сітку.

І все-таки на 25-й хвилині «Енергія» забила. Вацяк пробив по воротах, м’яч зрикошетив і відлетів до Якуніна, якому не склало жодних проблем пробити повз Сухомлинова – 2:1.

Після пропущеного голу ініціатива перейшла до ніг донеччан, але надійно у рамці воріт стояв Кардаш. Молодий воротар «енергетиків» парирував удари Тіаґу і Юнакова і також не дав відзначитись Камеко, якого на побачення із воротарем вивів Москвичов. Львів’яни намагались при кожній можливості організовувати контратаки і на 32-й хвилині Піддубний і Овсянніков вийшли на одного захисника, але неточний пас все звів нанівець.

На 38-й хвилині Олег Солодовник випустив п’ятого польового гравця, ним став Юнаков. І тут слід відзначити, що він вийшов не у футболці, іншого кольору, як повинно бути, а у тренувальній манішці, але арбітри поєдинку на це не звернули увагу і не змусили Юнакова зійти з майданчика.

Гості довго не катали м’яч, а після двох-трьох пасів намагались пробити по воротах, правда, більшість ударів не долітали до воріт, а застрявали у частоколі ніг захисників. А от коли м’яч відскакував до львів’ян, донеччани відразу їх збивали, щоб вони не встигли пробити по порожніх воротах. Так жовтої карточки заслуговував Фумаса, який грубо повівся із «енергетиком».

Згодом у подібній ситуації негарно повівся Вассура і заробив гірчичник і 6 фол. Легчанов, який підійшов до десятиметрової позначки, гарматним ударом відправив сферу у праву дев’ятку, Сухомлинов встиг лише підняти руки, але зупинити м’яч йому не вдалось. Це – перемога, «енергетики» вже почали святкувати, хоча до закінчення матчу залишалось півхвилини. І за лічені секунди до сирени Тіаґу пробив по воротах і м’яч влучив у руку захиснику. Думаю, якби таке сталось у першому таймі чи у другому, але трохи раніше, арбітри б пенальті не дали, адже епізод був дуже суперечним, але враховуючи, що «Енергія» перемагала із різницею у два голи і до сирени залишалось кілька секунд арбітр вказав на пенальті. Але вкотре свою майстерність продемонстрував Кардаш, який парирував удар Вассури.

Так що «Енергія» стартувала у новому сезоні напрочуд вдало, перемігши чи не основного свого конкурента, а футзальний «Шахтар» повторює помилки свого старшого футбольного брата, який стартував у чемпіонаті із поразки.

Юрій Кобзар, головний тренер «Енергії»:
– Всі гравці зіграли непогано. За рахунок самовіддачі і характеру ми змогли здобути цю перемогу. Ми знаємо «Шахтар» дуже добре, сюрприз нам могли створити лише бразильці.

– Як Ви оціните дії Кардаша, адже у нього немає конкурента, і чи дозволить це йому зростати у професійному рівні?
– Кардашу треба привикати, що він основний воротар у команді. Я говорю, що у фінансовій ситуації нам ще далеко до рівня «Шахтаря». Ви ж самі розумієте, що нам потрібен ще воротар хорошого рівня. Також я б не відмовився від одного універсала.

Володимир КРУПЧУК

«Энергия» – «Шахтер» – 3:1

«Энергия»: Кардаш – Кондратюк, Поддубный, Легчанов, Овсянников – Якунин, Луцив, Кузь, Вацяк.
«Шахтер»: Сухомлинов – Фумаса, Вассура, Юнаков, Тиагу – Шувалов, Камеко, Ткаченко, Москвичев.
Арбитры: Иванов (Днепропетровск), Дребужан (Мукачево).
Голы: Кондратюк (14), Якунин (25), Легчанов (40) – Тиагу (7).
Предупреждения: Юнаков (23), Тиагу (27), Вассура (40).
На 40-й минуте Вассура не реализовал пенальти (вратарь).

Удары (в створ): 24 (13) - 19 (12).

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

www.futsal.sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Дмитрий Копий
Гость | 2008-08-25 16:00:16
------------------------------
Можно факты, какой эпизод, на какой минуте освещен необъективно? Можете изложить свою объективную оценку этих эпизодов?