Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
31352
40

Ворскла - Шахтер - 1:0

Перша, історична! + ВИДЕО

Ворскла - Шахтер - 1:0

Останнім часом щось зачастили в Полтаву вітчизняні футбольні гранди. У липні «Шахтар» і «Динамо» провели тут матч за Суперкубок. А вже у серпні на зустріч із місцевою «Ворсклою» завітав спочатку віце-чемпіон країни київське «Динамо», який так і не вивіз із Полтави три очки, задовольнившись тільки нічиєю. Багато хто казав, що таким чином кияни були злішими і більш вмотивованішими перед грою зі «Спартаком». І ось на черзі, волею календаря, в Полтаву завітав і чемпіон – донецький «Шахтар».

Полтавська «Ворскла» жодного разу не перемагала донеччан. Що цікаво, в останнє в рідному місті команда забивала шість років тому. А ось від гірників чекають лише перемог. Так склалось, що в цьому сезоні «Шахтар» вже й так достатньо розтранжирив очки в матчах, де здавалося вони були просто зобов’язані брати три пункти до турнірки. Обидві команди у минулому турі зіграли невиразно. Полтавці під палючим львівським сонцем не змогли нічого вдіяти з новачком «Львовом», а «Шахтар» тільки завдяки пенальті врятувалися від поразки вдома з «Металістом». Отож для помаранчевих перемога була потрібна як повітря.

Попервах матч планувалося провести о 17.00, але за обопільною згодою сторін гра була перенесена на більш пізній початок о 19.00. Однак, навіть у такий час спека і задуха в Полтаві стояла неймовірна. Навколишні крамниці були переповнені людьми у пошуках прохолодних напоїв чи морозива. А на самому стадіоні пиво йшло на ура.

Мірча Луческу в стартовому складі виставив одразу двох колишніх ворсклян: Пятова й Чижова. Павлов зробив лише одну заміну – в старті вийшов новачок Сачко, а два інших форварди, які раніше поперемінно грали в основі Янузі та Чичиков залишилися на лавці.

Перший удар в грі нанесли футболісти «Ворскли». Сергій Кравченко зі штрафного поцілив у рамку воріт, де вправно м’яч прийняв Пятов. І хто б міг подумати, що вже наступний удар у виконанні полтавчан досягне мети. Поблизу штрафного у пас зіграли Сачко і Кравченко і Сергій не роздумуючи метрів з 25-ти потужно стрілив прямісінько у дев’ятку. Пятов був безсилий допомогти «Шахтарю». А йшла лише 5-та хвилина матчу…

Після забитого голу полтавці свідомо віддали ініціативу гостям. Але контратаки «Ворскли» таїли в собі неменшу небезпеку, ніж масовані атаки «Шахтаря». Однак із них гості користі не мали. Так пару разів пробивали небезпечно штрафні Срна, боролися у штрафній за кожні м’ячі Брандау і Селезньов. До речі, саме Селезньов міг відновити рівновагу на 33-й хвилині коли замикав довгу передачу, але залишившись вільним у кількох метрах від воріт не зміг приборкати м’яча і пробив мимо воріт.

В кінцівці першої половини обидві команди могли забити. Спочатку Кравченко вивів у штрафний майданчик на ударну позицію Єсіна, але у Дмитра, відверто, удар не вийшов. А на останній хвилині просто таки мав забивати Брандау. Після довгої діагональної передачі Хюбшмана Брандау отримав м’яч у кількох метрах від воріт, правда під гострим кутом. Йому ніхто не заважав спочатку обробити м’яч, а потім нанести удар. Удар у нього вийшов сильним і тільки якимось дивом м’яч не влучив у ворота почухавши обидві поперечки воріт.

По перерві Луческу замінив Шевчука на Вілліана. Другу половину матчу знову активніше розпочали господарі. Спочатку ніхто із гравців не зміг замкнути діагональну флангову передачу. А згодом прицільно пробивав здалеку Цуррі. М’яч пройшов поруч із хрестовиною. «Шахтар» відповів ударом Брандау у межах штрафного. Але удар у бразильця вийшов не сильним і Долганський спокійно забрав м’яч до рук.

І знову ситуація повторилася: ворскляни віддали ініціативу шахтарям. А ті в свою чергу намагалися атакувати великими силами, але все марно. Луческу в пару до Вілліана випустив ще й Адріано, таким чином випустивши на поле одразу п’ятьох бразильців. А тим часом «Ворскла» за підтримки чисельної глядацької аудиторії небезпечно атакували. Попереду у полтавчан був лише один Сачко. Але кожний раз коли він торкався м’яча, це призводило до певної загрози воротам «Шахтаря». Трохи б зіграності б Василю із своїми новими партнерами по команді і можливо б вже у першому своєму матчі за «Ворсклу» він би відзначився голом.

На 77-й хвилині обидві команди мали б забивати. Спочатку мали забивати гості, точніше їм міг допомогти забити Цуррі, який ледь не переправив м’яч у власні ворота після флангового навісу – виручив Долганський. І тут же Главі на, отримавши м’яч у штрафному майданчику, не зміг як слід переграти Пятова і проштовхнути м’яч у ворота.

Заключні хвилини матчу пройшли нервово. «Ворскла» вирішила не відсиджуватися в обороні, а пару разів небезпечно атакувала. «Шахтар» так і не зміг нічого вдіяти. А на останніх хвилинах вже компенсованого арбітром часу гості залишилися в меншості. Прорив Кравченка зупинив Жадсон, який цілком заслужено отримав червону картку. А «Ворскла» довела матч до перемоги, першої, історичної перемоги над донецьким «Шахтарем» за всю історію!

Олександр СТАДНИЧЕНКО

«Ворскла» – «Шахтер» – 1:0

«Ворскла»: Долганский, Даллку, Красноперов, Маркоски (Деспотовски, 82), Кулаков(Чичиков, 89), Кравченко, Цурри, Сачко (Главина, 75), Джуричич, Ярмаш, Есин
«Шахтер»: Пятов, Федецкий, Фернандиньо, Чигринский, Чижов, Шевчук (Виллиан, 46), Хюбшман (Левандовски, 66), Срна(к), Жадсон, Брандау, Селезнев (Луис Адриано, 57)
Голы: Кравченко Сергей, 5
Предупреждения: Кулаков (53), Цурри (55) – Федецкий (62), Срна (79), Чигринский (85).
Удаления: Жадсон (93, фол последней надежды).

Удары (в створ): 10 (5) – 14 (4).
Угловые: 3 – 11.
Офсайды: 2 – 3.

Зрителей: 13.000
Оценка поля: 5
Честная игра: 7,750 - 5,750.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

sport.ua

Видео гола Сергея Кравченко
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 37
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
boris1976
ГОЛ просто А.Х......
don-ki-HOT
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Дедушка Vovan (Полтава)
То don-ki-HOT:
Дякую за поздоровлення!
Безмежно радий знову зустріти старого суперника! Скільки списів було зломано нами два роки тому, щоб з'ясувати нарешті, що ми однодумці в головному - любові до України и її футболу!
З.І.: Де пропадали стільки часу? Невже на Марсі?
don-ki-HOT
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Дедушка Vovan (Полтава)
То don-ki-HOT | 2008-08-26 10:43:56

Динамо(Загреб)-Шахтер(Донецк) - 2-0 (пен.6-5) и по шпалам..., опять по шпалам...
По шпалам... На лыжах... В Сибирь... Бегом... Марш!!!
don-ki-HOT
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
don-ki-HOT
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Smeenfey
У Шахты потенциал выиграть КУЕФА
Всё будет нормально!
Хрюн Моржов
Шахтер впечатляет, чемпионат - радует.
co_cTaguoHa
Браво, Полтавчане! 4 очка в двух играх с ШД и ДК - это ПРЕДЕЛ МЕЧТАНИЙ ДЛЯ ЛЮБОЙ УКРАИНСКОЙ КОМАНДЫ!!!
Devic
да, чемпионат действительно стал интереснее, но вот например МетаДон еще не показал себя в играх в этом сезоне с 4 сильнейшими клубами ЧУ по итогам прошлого сезона. И в конце концов у нас сейчас похожа ситуация на ЧР, только там туров прошло побольше))).
Дедушка Vovan (Полтава)
Сердечное спасибо Ринату Ахметову за подъем благосостояния полтавских торговцев велосипедами!
И команде полезно проехаться из Полтавы в Донецк на великах. И самолет команды Шахтер еще послужит на благо аэропорта Супруновка.
Ринат Леонидыч, а слабо после следующего поражения отправить команду на лыжах, причем не домой, а сразу в Сибирь, убирать снег (весь)?
CHR7
Блин, довольно интерестный чемпионат, неужели действительно уровень ростет?
LIR
Не гнобіл, гноіл. Ех, циган, циган...
Дмитрий Копий
"Убрать Луческу не проблема.А кем заменить-где достойный кандидат."
Вы хотите сказать, что хорошие тренеры по всему миру перевелись?
Sharap
Ахметов,я понимаю, ты знаешь удельный вес железа, но ты с цыганом полные лохи в футболе.
Sharap
Вы , что непоняи? Татары много бабла ввалили в этих "кротов".Теперь все это надо отбить. Сейчас приходят в конторы постороние игроки и лупят нормальные бабки( вы поняли против кого)
nikola_piterskiy
Турнирная таблица
Команда И В Н П З - П О
1 Металлург Д 5 5 0 0 9 - 1 15
2 Динамо К 6 4 1 1 12 - 5 13
3 Металлист 6 3 3 0 10 - 4 12
4 Ворскла 6 3 2 1 7 - 4 11
5 Заря 6 2 3 1 6 - 5 9
6 Днепр Д 6 2 3 1 4 - 4 9
7 Черноморец 6 2 1 3 7 - 6 7
8 Шахтер Д 6 1 3 2 6 - 6 6
9 Кривбасс 6 1 3 2 5 - 7 6
10 Арсенал К 6 1 3 2 5 - 8 6
11 Карпаты 6 1 3 2 3 - 6 6
12 ФК Львов 5 1 2 2 2 - 3 5
13 Металлург З 5 1 2 2 1 - 3 5
14 Таврия 5 1 1 3 4 - 8 4
15 ФК Харьков 6 0 4 2 3 - 7 4
16 Ильичевец 6 1 0 5 3 - 10 3
Народ, как вам таблица? Даже как-то непривычно видеть среди первой пятёрки толь Динамо с Металлистом в компании с Зарёй, Ворсклой. А шахту от последнего места отделяет всего-навсего 3 очка. Это если в следующем туре Шахтёр проигрывает, а Ильичёвец побеждает, то у них стновится одинаковое количество очклв.
wezom07
пятов хронически зевает дальние верховые
Отин Гокни
Гость | 2008-08-23 22:44:29
не поперек горла, а не относится легкомысленно. вон уже в отрыв какой ушли. чтоб команды со всей серьезностью подходили к этим играм ;)