Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Сборная УКРАИНЫ
|
3167
0

Продовження сумної традиції

Наша молодіжка на Меморіалі Лобановського знову не вийшла до фіналу

Продовження сумної традиції

Програвши збірній Болгарії у півфінальному матчі Меморіалу Валерія Лобановського, молодіжна команда України втретє поспіль зможе поборотись лише за третє місце на турнірі. Вирішальний епізод поєдинку стався на 80-й хвилині, коли Євген Євсєєв збив біля власного карного майданчика суперника, за що отримав червону картку. А штрафний у виконанні Курдова став фатальним для українців.

Атакуюча модель
Загалом, «синьо-жовті» мали відчутну перевагу. Павло Яковенко несподівано випустив одразу шість гравців атакуючого плану − Кравченка, Яковенка-молодшого, Олійника, Лисенка, Кравця та Гладкого (як пояснив згодом тренер, нині треба в першу чергу награвати атакуючі варіанти). Під їхнім натиском захисні редути болгар тріщали весь матч, але таки витримали. Натомість, користуючись тим, що більшості українців бракує навиків гри в обороні, болгари раз по раз небезпечно контратакували. Втім, слід відзначити, що четвірка захисників нашої збірної, котрій всіма силами допомагали інші гравці, збоїла рідко.

Фатальний штрафний
Небезпечних моментів біля воріт Богдана Шуста було в рази менше, ніж у володіннях його візаві Маріо Кірева. Проте без проблем не обійшлось. На 80-й хвилині Євген Євсєєв грубо перервав разючий випад суперників, за що отримав другу жовту картку. На довершення неприємностей за мить Атанас Курдов елегантно відправив м’яча зі штрафного у ближній верхній кут воріт українців. Господарі ще з більшим завзяттям кинулись на штурм, та реалізувати прекрасні моменти, що виникали, так і не зуміли: Олійник мав шанс вийти на ударну позицію, але упав, натякаючи на пенальті; Гладкий у карній зоні міг бити, але віддав пас в нікуди; наостанок той же Гладкий після кутового пробив з двох-трьох метрів повз ворота.

Високий потенціал
Як уже говорилось, швидких, масованих, широких атак у виконанні українців не бракувало і до того. Кілька чудових нагод не використав Артем Кравець. Особливо прикро згадувати його кволий удар у руки голкіперу буквально з 7-9 метрів. Взагалі, кидалося у вічі, що нашій команді, котра виступала у справді експериментальному складі, бракувало порозуміння і зіграності. У той же час неабиякий потенціал кожного з цих хлопців, як і колективу в цілому, очевидний. На цьому, до слова, наголосив і Павло Яковенко на післяматчевій прес-конференції…

Віра наставника
«Попри негативний результат і величезну гіркоту поразки ми не будемо з сьогоднішнього матчу робити трагедії, − зауважив наставник. − Я вірю у цих хлопців, вірю у їхній талант. Вірю, що багато з них згодом стануть кандидатами і гравцями національної команди. Нам дуже прикро програвати у півфіналі, адже ми дуже хотіли завоювати Кубок пам’яті Валерія Лобановського. Та треба йти далі, достойно завершувати цей турнір, а також відбірний цикл Євро-2009».

Розбалансування сил
«Напевно, найголовнішою проблемою нашої команди сьогодні став страшенний брак ігрової практики багатьох гравців. Візьмемо за приклад Костянтина Кравченка − в його здібностях ніхто не сумнівається, але в цьому сезоні він зіграв заледве один тайм. Висновки − очевидні. Я тому, до слова, зробив так мало замін. Бо якщо я не буду давати грати футболістам, на яких роблю ставку, то хто ж ще це зробить?.. Додам, що іншою проблемою − кардинально протилежною − було те, що деякі гравці не встигли відновитись після матчів чемпіонату. Ті ж Степаненко, Ярошенко, Максим Пашаєв. На жаль, підвести всіх виконавців до гри у більш-менш однаковому стані не вдалося…»

Яковенко розраховує на Лугачова
Можливості для кадрового маневру Яковенку скоротила і відсутність Єгора Лугачова, який начебто мав приїхати до Києва, але через непорозуміння зі своїм клубом − московським «Спартаком» − так і залишився в Росії. «Ми на Лугачова розраховуємо, − запевнив Яковенко. − Нам має надійти офіційний лист з ФІФА, де сказано, що Єгор Лугачов не має права грати за жодну збірну крім України».

Україна − Болгарія − 0:1
Гол:
Курдов (81).
Україна (U-21): Шуст, Допілка, Коротецький, Євсєєв, Бідловський, Кравченко, Кравець (Степаненко, 82), Яковенко, Лисенко, Олійник, Гладкий.
Болгарія (U-21): Кірев, Панов, Женєв, Віданов, Дюльгеров, Тонєв (Златев, 46), Курдов (Петров, 90), Апостолов (Зехіров, 46, Макенджиєв, 90), Чипєв, Цвєтанов, Стоєв.
 
Богдан Буга

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ПСЖ – Боруссия Д – 0:1. Короли перекладин и штанг. Видео гола и обзор
Футбол | 08 мая 2024, 00:50 0
ПСЖ – Боруссия Д – 0:1. Короли перекладин и штанг. Видео гола и обзор

Смотрите видеообзор ответного матча 1/2 финала Лиги чемпионов

ВИДЕО. Пьяный футболист врезался в АЗС. Заправщик отправлен в больницу
Футбол | 08 мая 2024, 22:01 0
ВИДЕО. Пьяный футболист врезался в АЗС. Заправщик отправлен в больницу

Тьяго Паласиос прошел тест на опьянение, результат – 1,84 промилле алкоголя в крови

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.