Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
3189
3

ФК Львов – Ворскла – 0:0

Чергове очко в «копилку» ФК «Львів»

ФК Львов – Ворскла – 0:0

Неприємною передматчевою несподіванкою для вболівальників ФК «Львів» стала відсутність у стартовому складі капітана команди Владислава Ващука, якому дошкуляла травма отримана в минулому турі у грі з «Металістом». Тож місце в центрі оборони зайняв  Любомир Гальчук, якому, як і у минулому першоліговому сезоні, знову ж таки довірили і капітанську пов'язку.

Обидві команди досить обережно почали зустріч. А після флангової передачі Дениса Кулакова Андрій Радь заволодів м'ячем, але при цьому зазнав травми від Ахмеда Янузі. Атаки команд часто завершувались кутовими ударами, проте воротарі надійно діяли на виходах. А на 18-й хвилині Олександр Жданов віддавав пас назад Андрієві Радю, але той несподівано для всіх не зумів приборкати м’яч, який і залишив лінію воріт.

Вболівальники, яких цього разу на стадіоні «Україна» було не так багато, як зазвичай на матчах городян (спекотна погода далася взнаки), ожили в середині тайму, коли Борис Баранець замикав флангову передачу з лівого краю свого брата-близнюка Григорія , але удар прийшовся по центру воріт і досвідчений Сергій Долганський заволодів м’ячем.
«Біло-зелені», на вістрі атаки яких діяли Янузі та Маркоскі, на деякий час перехопили ініціативу, але помилки при флангових передачах зводили зусилля підопічних Миколи Павлова нанівець.

Бракувало влучності при завершальних ударах і при розіграші стандартів і команді Степана Юрчишина. Зокрема, після ударів Бориса Баранця досвідчені захисники «Ворскли» розряджали ситуацію. А під кінець тайму «Ворскла» створила гольовий момент, коли після штрафного удару Сергія Кравченка м’яч від рук Радя зрикошетив віт стійки на кутовий. Сам же Кравченко виконав стандарт, але захисники львів’ян без особливих проблем ліквідували загрозу.

Під час перерви, як завжди імпульсивний під час поєдинку, Микола Павлов змінив Янузі на іншого нападника – Олексія Чичикова, з яким декілька років тому пов’язаний один із  гучних скандальних переходів до Росії. Проте активніше заграли господарі поля. Небезпечно пробивав по воротах Валерій Федорчук та Григорій Баранець. Натомість  Дмитро Гордієнко, який замінив Панаса, смачно приклався до м’яча з-за межі штрафного, але Долганський розгадав намір нападника ФК «Львів».

Ворскляни подовгу  розігруючи м’яч на своїй половині поля, швидко переходили середину поля, але їх завершальним ударам, зокрема Денису Кулакову, явно бракувало влучності. Зірвав оплески і Григорій Баранець, який відгукнувшись на флангову передачу, пробив впритул з рамкою воріт.

Микола Павлов, невдоволений таким розвитком подій, активною жестикуляцією у тренерській зоні намагався підбадьорити своїх підопічних. І лівий півзахисник Дмитро Єсін небезпечно пробив впритул зі штангою. А після чергового кутового «Ворскли» знову у повітряній дуелі зазнав пошкодження Андрій Радь і знову арбітр запросив на поле медперсонал городян.

Кінцівку тайму, як і належить господарям активніше провів ФК «Львів». Міг вийти на побачення з воротарем Дмитро Гордієнко, але Саша Джурічіч ліквідував загрозу. А після удару під гострим кутом зі стандарту Бориса Баранця воротар гостей не без труднощів заволодів м’ячем, що летів у дальню дев’ятку. Під кінець не витримали нерви у двох ворсклян, в тому числі і у вихованця львівського футболу Григорія Ярмаша, які заробили від арбітра по жовтій картці.

У підсумку «Ворскла» у грі проти новачка прем’єр-ліги втратила перші у сезоні виїздні очки, а ФК «Львів» продовжив свою «суху» серію у чемпіонаті, і не може «розмочити» ворота суперників вже  360 хвилин, при цьому двічі поспіль матч за участю ФК «Львів» завершується без голів на табло.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ спеціально для sport.ua

ФК «Львов» – «Ворскла» – 0:0

ФК «Львов»: Радь, Романюк, Гальчук, Жданов, Кицута (Кавацив, 66), Данькив, Федорчук, Панас (Гордиенко, 55, Мостовой, 88), Баранец Б., Баранец Г., Худзик. 
«Ворскла»: Долганский, Даллку, Красноперов, Маркоски (Деспотовски, 92), Кулаков (Главина, 68), Кравченко, Цурри, Янузи (Чичиков, 46), Джуричич, Ярмаш, Есин.
Предупреждения: Цурри (89), Ярмаш (92)

Удары (в створ): 6 (2) – 6 (1).
Угловые: 4 – 5.
Офсайды: 0 – 2.

Зрителей: 10.500
Оценка поля: 4
Честная игра: 8,000 - 7,429.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Таблица Ла Лиги. Сколько нужно очков Жироне, чтобы выйти в Лигу чемпионов?
Футбол | 30 апреля 2024, 12:00 8
Таблица Ла Лиги. Сколько нужно очков Жироне, чтобы выйти в Лигу чемпионов?

26–29 апреля состоялись матчи 33-го тура чемпионата Испании 2023/24

Стало известно, почему Анчелотти скоро посадит Лунина на скамью запасных
Футбол | 30 апреля 2024, 10:06 5
Стало известно, почему Анчелотти скоро посадит Лунина на скамью запасных

Бельгийский вратарь Тибо Куртуа вернулся после травмы

Комментарии 3
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Дедушка Vovan (Полтава)
"Андрій Радь заволодів м'ячем, але при цьому зазнав травми від Ахмеда Янузі"
Мне по телевизору показалось, что на вратаря налетел свой же защитник, оба упали, а Янузи пробежал дальше. Хотя на месте виднее...
Devic
1-1
после 4 матчей... ун это разве разница забитых и пропущенных для нормальной команды???
Devic
МЗ ненамного лучше... плохо когда есть такие команды