Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
971
0

БРЮХОВЕЦЬКИЙ: «Перший збір видався успішним»

Наша жіноча збірна вирушає до Словенії

БРЮХОВЕЦЬКИЙ: «Перший збір видався успішним»

Жіноча національна збірна України з баскетболу вирушає до Словенського містечка Рогашка Слатіна, де проведе двотижневий навчально-тренувальний збір. Напередодні відльоту головний тренер команди Володимир Брюховецький поділився планами та завданнями на цей етап підготовки до відбору на Євробаскет 2009.
 
«Перший збір видався успішним. Усі дівчата працювали з великим бажанням, дорікати когось у тому, що вони приїхали відбувати номер не можу. Після першого збору відбулася ротація: деякі гравці поїхали працювати до своїх клубів. Це Діана Матвєєва, Анна Покойова, Марина Сазоненко, Олена Фенько та Інна Фастхудінова. Але вони залишаються в заявці, перед ними поставлені задачі, і ми зможемо викликати їх у будь-який момент. На наступний збір з нами летять Олександра Горбунова та Олена Жержерунова. 10 числа до нас приєднуються Олена Огородникова, що зараз у таборах США та Ганна Зарицька, в якої виникли проблеми з оформленням візи.
 
Задача наступного збору – вивести клуб на новий рівень у фізичному та тактико-технічному аспекті; формування колективної відповідальності та визначення 12 сильніших, що вже будуть захищати кольори збірної. Цей збір буде до 18 липня.
 
Після нього в нас відбулися зміни у плані підготовки до відбору на Чемпіонат Європи. Збірна Латвії, що пробилася на Олімпійські ігри, запросила нас зіграти з ними та збірною Фінляндії. Ми, звичайно, погодились, адже всім відома сила латвійок, і ми зможемо подивитися на рівні гри.
 
Після Словенії ми проведемо два дні у Києві перед вильотом до Латвії. Потім – перелітаємо до Туреччини, після чого буде невелика перерва та початок відбірного турніру. Сподіваюся, що дівчата, що приєднаються до нас після 10-го числа суттєво підсилять нас у боротьбі під кошиками.
 
У Словенії дуже добрі кліматичні умови, особливо для атлетів, що зазнають важких фізичних навантажень. Вода там майже цілюща. Фантастичні умови як для праці, так і для відпочинку – зал для тренувань, непоганий готель, у якому в нашому розпорядженні будуть тренажерна зала, термальний басейн, сауна. В нас дуже добре працюють і фізіотерапевт і асистенти, тому гравці задоволені тим, як складаються взаємовідносини між ними та тренерами.
 
В основному ми будемо тренуватися два рази на день, але будуть дні і з трьома зайняттями. Перше – ранкова зарядка на свіжому повітрі. Друга може бути у тренажерній залі, а третя вже суто баскетбольна.
 
На цьому зборі з нами будуть 16 гравців, в Латвію, скоріш за все, ми візьмемо 14, а у вже у Туреччину - 12».

ФБУ

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.