Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Лига чемпионов
| Обновлено 06 ноября 2019, 21:04
10504
15

Динамо Загреб - Шахтар. Надважлива битва під хорватським дощем

Кореспондент Sport.ua з Загреба - про черговий матч «Шахтаря» в Лізі чемпіонів

| Обновлено 06 ноября 2019, 21:04
10504
15
Динамо Загреб - Шахтар. Надважлива битва під хорватським дощем
Sport.ua

Груповий етап Ліги чемпіонів перевалив за Екватор, а це значить, що наступила пора вирішальних матчів. Після трьох турів в Групі С ситуація доволі чітка: є беззаперечний фаворит, «Манчестер Сіті», є дебютант-невдаха «Аталанта», яка за три тури не набрала жодного очка і практично втратила шанси на вихід в плей-оф. Другу путівку до 1/8 фіналу розіграють між собою «Динамо» Загреб і «Шахтар».

Нічия 2:2 два тижні тому в Харкові поставила «Шахтар» в непросте турнірне становище. Тепер підопічним Луїша Каштру треба вигравати на виїзді (або грати внічию 3:3, 4:4 і так далі, щоб мати перевагу в особистих зустрічах), або розраховувати на те, що в останніх двох турах чемпіони України наберуть більше очок, ніж прямий конкурент.

Нічия в завтрашньому матчі на руку «Динамо», хоча, забігаючи наперед, на передматчевій прес-конференції наставник господарів Ненад Бєліца запевняв, що його команда буде грати лише на перемогу. Хоча саме запитання щодо ймовірності того, що «Динамо» буде «сушити» гру під кінець матчу, йому не сподобалось.


Sport.ua. Дані Ольмо і Ненад Бєліца

До Загреба «Шахтар» вирушив у вівторок вранці, щоправда, із майже годинним запізненням. Склад, в якому «Шахтар» вирушив на матч, оптимальним не назвеш. Через травми не полетіли з командою герой матчу з «Аталантою» на «Сан-Сіро» Манор Соломон і автор одного з голів в ворота «Динамо» Загреб в першому матчі, Євген Коноплянка.

Тішить той факт, що відновитися після пошкодження зумів лідер «гірників» Марлос. Луїш Каштру на передматчевій прес-конференції називати терміни відновлення Коноплянки і Соломона відмовився, заявивши лише, що у них м'язові травми.


Sport.ua. Жуніор Мораес і Луїш Каштру

«Шахтар» відправився на матч дуже зосередженим: навіть традиційно веселі бразильці вели себе вкрай стримано. Зазвичай сонячний Загреб зустрів «Шахтар» не зовсім тією погодою, на яку розраховували теплолюбиві латиноамериканці: +18 градусів і дощ, який до початку прес-конференцій і відкритих тренувань перетворився на справжню зливу. За прогнозами синоптиків, дощитиме і під час матчу.

Звісно, особливим є цей виїзд для Даріо Срни. Багаторічний капітан «Шахтаря», а нині асистент головного тренера Луїша Каштру прибув на свою батьківщину, і тут його, звісно ж, вітали як суперзірку.

Хорватський футбол зараз переживає, мабуть, свій золотий вік. Збірна - фіналіст чемпіонату світу, чинний володар «Золотого м'яча» - Лука Модріч. До цього всього тепер додалися і зовсім незвичні для хорватів успіхи у клубному футболі. Під керівництвом Нанада Бєліци «Динамо» Загреб перетворився з явного аутсайдера і статиста групових етапів Ліги чемпіонів на серйозну бойову одиницю і реального претендента на вихід в плей-оф.

Стадіон «Максімір», що знаходиться поруч із однойменним парком, справив неоднозначне враження. Головну футбольну арену Хорватії важко назвати сучасним, комфортним стадіоном: немає даху, трибуни знаходяться дуже далеко від поля, та й в цілому видно, що реконструкція арені вкрай потрібна. Особливо гнітюче враження нинішній стан «Максіміра» справляв під проливним дощем: у багатьох місцях арена протікала навіть у підтрибунних приміщеннях.


Sport.ua


Sport.ua

З іншої сторони, що не говоріть, а «Максімір» - культове місце. Гарячі фанати загребського «Динамо» завжди створюють тут незабутню атмосферу. Також «Максімір» є домашньою ареною збірної Хорватії, і для суперників віце-чемпіонів світу він є практично такою ж неприступною фортецею, як для суперників збірної України місто Львів.

Головна подія в історії «Максіміра» - звісно ж, легендарний і сумнозвісний «матч ненависті» 13 травня 1990 року між «Динамо» та сербською «Црвеною Звездою». Криваві сутички між хорватами і сербами, знаменитий стрибок ногою вперед в полісмена в виконанні тоді ще молодого Звоніміра Бобана - той матч став символом початку розпаду Югославії.

Нічого схожого на той жах сьогодні ввечері на трибунах ми, звісно ж, не побачимо. Проте на полі на нас очікує справді безкомпромісна і запекла битва. Бо, як сказав Луїш Каштру, за підсумками цього матчу доля другої путівки в плей-оф від Групи С може бути вирішена на 90%.

Олег ДІДУХ із Загреба

Олег Дидух
Оцените материал
(22)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Виктор Иванов
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
ShakhtarUberAlles
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Ukraine
Рівень наших команд в европі покаже фінальний дохід від роботи клубу.
George Abuladze
Не верю в португальского физрука, напоминает мне Луи Де Фюнеса, вечно изумленный, тупой, испуганный взгляд
SEMIRAMID
Сегодня донецкие девчонки будут оказывать интим услуги хорватским парням!