Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1426
0

Навіть п'яти голів замало для перемоги...

«Ураган» завершив свій найгірший сезон дев'ятим

Навіть п'яти голів замало для перемоги...

«УРАГАН» (Івано-Франківськ) – «ЛТК» (Луганськ) - 5:7 (2:1)

Навіть найзліші песимісти можуть були розчарованими. Після сенсаційних 5:5 з «Шахтарем» на старті минулого чемпіонату такого голепаду івано-франківські вболівальники вже й не пригадують. Хіба що, кубковий розгром друголігової «НіКи» - 9:2. Скупий на голи «Ураган», який в попередніх шести матчах чемпіонату зумів забити п'ять м'ячів  і здобути лише два очки, цього разу відзначився небаченою для себе результативністю. Щоправда, маючи одну з найнадійніших оборон ліги (за пропущеними «Ураган» разом з «Енергією» та «Єнакієвцем» поступався лише «Шахтарю»), господарі примудрились пропустити аж сім голів від «ЛТК».

На відміну від кубкового фіаско у Луганську (2:8), де ворота івано-франківців востаннє захищав Корнєєв, тепер вже Олег Іжаковський, котрий після цього зайняв пост №1, аж ніяк собі не може занести цю гру до активу. Він замінив травмованого капітана вже на п'ятій хвилині, коли Владиславу двічі надавали допомогу після небезпечних випадів луганців. Спершу Цвєлих, якому судилося стати героєм матчу, у боротьбі з кіпером влучив у штангу, а згодом Юрков при добиванні зламав Корнєєву палець. Хто знає, якби надалі склалась гра..

До перерви глядачі побачили лише три голи, і ще тричі на шляху м'яча стала стійка воріт. Відкрили рахунок господарі, коли Оліщук вдало зіграв на добиванні після удару Валенка, однак вже за три хвилини Журба відновив статус-кво. За 25 секунд до завершення тайму Ярий знову вивів «Ураган» вперед, пробивши з другої спроби Сагайдаченка - 2:1. Після того, як на 23-й хвилині Тменов замкнув простріл Цвєлих з гострого кута (2:2), івано-франківці кинулись «розстрілювати» голкіпера «ЛТК», однак той був непробивним. На 26-й хвилині телефоністи вперше повели у рахунку: Дрьомов дуже швидко майже з кутової позначки прострілив з ауту, і неприкритий Цвєлих вдало підставив ногу. Вже за хвилину Павлюк знову зрівняв рахунок, засмутивши колишню команду фантастичним пострілом у «дев'ятку» - 3:3.

Втім, це була лише половина гольової феєрії матчу. Відкритий футбол продовжувався і надалі. Впродовж чотирьох хвилин івано-франківці пропустили чотири м'ячі. Юрков відзначився дублем, а кращий голеадор першості Цвєлих оформив хет-трик і лише після цього пішов трохи перепочити. Проти своєї колишньої команди Валентин зіграв з подвоєною енергією, провівши на майданчику без жодної зміни (!) 30 хвилин ігрового часу. Незважаючи на три голи, місцева публіка належно оцінила його дії оплесками. Після такого ляпасу у господарів ще зажевріла надія врятувати гру, коли Сімка і Павлюк скоротили відставання до двох м'ячів, а «ЛТК» з 33-ї хвилини грав на межі дабл-пенальті. Однак ні загроза ліміту фолів гостей, ні вихід Кіндратіва п'ятим польовим не допомогли «Урагану» в останні хвилини.

Серія з п'яти поспіль поразок відкинула івано-франківців на дев'яте підсумкове місце, що є найгіршим результатом в історії команди. «ЛТК» в останньому турі випередив суперника у турнірній боротьбі і завершив свій найкращий сезон у вищій лізі на мажорній ноті. Розпочавши друге коло на останньому місці, луганці, в основному завдяки блискучій грі Валентина Цвєлих, зуміли повторити своє досягнення у рік дебюту в еліті та пробились до півфіналу кубка України.

Валерій ТУРКІН, в.о. головного тренера «ЛТК»:

- Головним завданням було не розслаблятися ні на мить, тому що можна зіграти 40 хвилин у хороший футбол, але розслабитися на останніх секундах і провалити усю гру. Тому футболісти практично на 100 % виконали установку на цю гру, зіграли дисципліновано в обороні, хоча були і помилки. Але не помиляється той, хто нічого не робить. Загалом, у нас гра побудована на імпровізації, тому якихось особливих моментів ми не награємо. В обороні - так, а от що стосується атаки, все залежить від майстерності футболістів.
У нас завдання-мінімум було потрапити у десятку, що ми вже собі гарантували напередодні завершального туру. А оскільки випав шанс посісти у підсумку восьме місце, хлопці зіграли з повною самовіддачею. І для команди «ЛТК» - це достойний результат.

Сергій ГУПАЛЕНКО, в.о. тренера «Урагану»:

- Ми наступаємо на ті ж самі граблі, тобто робимо одні і ті ж помилки. А для того, щоби перебудуватися, однозначно, потрібен час. В атаці ми не забиваємо, хоча створюємо моменти. Крім цього, сьогодні в нас були проблеми в захисті, оскільки луганчани грають на контратаках. Суперник свої моменти використав сповна, а ми свої - ні, особливо в першому таймі. Коли ми програємо в один м’яч, у гравців чомусь опускаються руки, і ми вже не можемо відігратися. Коли виграємо в один м’яч, також починаємо низько «сідати» і чогось боятися чогось. Це парадокс, якого потрібно позбавлятись. На даний момент наші помилки ось такі. Це вже навіть не помилки, це вже видається закономірністю. Прикро ось так завершувати сезон, але що поробиш...

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ. Спеціально для www.futsal.sport.ua

24 травня. 12:30. Спорткомплекс Коледжу фізвиховання. 800 глядачів.

Судді: Дребужан (Мукачеве), Кравченко (Суми). Інспектор: Шевцов (Київ).

«Ураган»: Корнєєв-к (Іжаковський, 5) - Кіндратів, Сімка, Ярий, Сендецький - Павлюк, Оліщук, Валенко, Даниленко - Брожко.
«ЛТК»: Сагайдаченко - Марченко-к, Тменов, Журба, Цвєлих - Юрков, Дрьомов, Івонко, Мартиненко.
Голи: Оліщук (8), Ярий (20), Павлюк (27, 34), Сімка (32) - Журба (11), Тменов (23), Цвєлих (26, 30, 30), Юрков (28, 32).
Попередження: Оліщук (16) - Журба (7).

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.