Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Пляжный футбол
|
904
1

Пляжний футбол: на черзі – Польща і плей-офф

Збірна України знову перемогла в кваліфікаційному турнірі ЧС-2008

Пляжний футбол: на черзі – Польща і плей-офф

Здобувши другу поспіль перемогу в кваліфікаційному турнірі світової першості-2008 − над командою Словаччини (7:4), збірна України з пляжного футболу забезпечила собі вихід до плей-офф змагань. Завтрашня зустріч із командою Польщі стане поєдинком за перше місце в групі Е.

Блискавичний початок
Гол, забитий Андрієм Євдокимовим у ворота збірної Словаччини, поки є найшвидшим на турнірі. Автор м’яча, розпочинаючи гру, розіграв дотепну блискавичну комбінацію з Євгеном Вареницею, й поки суперник розбирався − що до чого, ефектним ударом «ножицями» вразив ціль. Перша третина матчу пройшла за повної переваги «синьо-жовтих». Наші комбінували, словаки ж − сподівалися на випадок. І таки впіймали його. За 13 секунд до сирени Плавнік влучно пробив головою після вкидання партнером ауту.

На авансцену виходять судді
Успіх надихнув команду Словаччини, а перерва − не згасила запалу. Активно розпочавши другий тайм, словаки були винагороджені. Наш голкіпер Володимир Гладченко вийшов із м’ячем за межі своєї зони, й Худец невідпорно пробив штрафний − 2:1! Втім, нервувати українці й не думали. І свій шанс виконати суддівський вирок також не змарнували. Голкіпер суперників не вводив м’яч у гру довше п’яти секунд, за що його й покарали − спочатку рефері, а за ним і Олександр Пилипенко. Постріл капітана з центру поля був сравді гарматним.

Капуста робив усе, що міг
А ще за дві хвилини біля воріт словаків збили Вареницю, котрий реалізував пенальті, технічно пробивши в нижній кут. У третьому таймі він в аналогічній ситуації міг подвоїти собистий актив, однак воротар і капітан збірної Словаччини Капуста наміри Євгена розгадав. До речі, Капуста є одним із головних винуватців того, що напередодні поляки забили його команді лише чотири голи. Та й у зустрічі з Україною вартовий словацьких воріт був, безперечно, найкращим серед партнерів, витягнувши кілька «мертвих» м’ячів.

Травма − не перешкода
На другу перерву команди йшли за рахунку 4:2 на користь збірної України. На останніх секундах Мозговий із Пилипенком розіграли зразкову «стіночку», й наш капітан не залишив Капусті жодних шансів. Треба сказати, що Олександр виступав із серйозно травмованим у попередньому матчі мізинцем на лівій, ударній, нозі. Однак, навіть вийшовши «на уколах», Пилипенко був справжнім лідером колективу.

Урок пресингу
Остання третина гри також завершилася на користь України. Двічі суперники обмінювалися голами (в нас відзначилися Бакуменко й Головін), а останнє слово за 14 секунд до фінальної сирени сказав Мозговий, чий удар у дальній кут завершив маленький урок пресингу, що його українці влаштували словакам на їхній половні поля. Отже − 7:4, і гарний настрій перед останнім груповим двобоєм. У вівторок «синьо-жовті» спречатимуться за перше місце у квартеті з командою Польщі.

Від голкіперів багато залежить
«Я задовлений результатом сьогоднішнього матчу, − зазначив головний тренер української збірної Віталій Шишов. − Хлопці намагаються грати комбінаційно й це дає результат. Хоча є певні проблеми з початком атак. Обидва гравці, що можуть організувати контрвипад, − Боженко й Пилипенко − травмовані. Першого непокоїть пах, і я не випускав його на поле в двох стартових зустрічах. Проти поляків Сергій, можливо, вийде. Маю певні претенезії до наших голкіперів. Поки вони не являють собою зразок надійності, а упевненість воротаря дуже впливає на командну гру».

Проти поляків − «другим номером»
Наступного суперника Віталій Шишов оцінив як дуже класну команду. Поляки, за його словами, міцні, витривалі, добре готові фізично. Є в них двоє яскраво виражених лідерів − Саган і Зукіньо. Втім, боятися «біло-червоних» не слід, із ними можна і треба грати як мінімум на рівних. «Завтра в матчі з нами поляки, гадаю, діятимуть «другим номером», − передбачає наставник. − Що ж, зробимо сюрприз − оберемо таку ж тактику. Андоррці спробували, й це протягом майже половини матчу приносило їм успіх...»

Андорра ледве не створила сенсацію
Так, на 19-й хвилині матчу Польща − Андорра на табло горів рахунок 2:1 на користь дебютантів! Уже на шостій хвилині Андорра вела з різницею у два м’ячі. Основний голкіпер поляків Гуру в попередній зустрічі пошкодив коліно й залишився в запасі, а його напарник «проспав» два удари здалеку. До того ж не пішла гра в Сагана. Точніше, суперники досить грамотно побудували його опіку. Однак вищий клас поляків усе ж таки дався взнаки − в середині другого тайму, коли андоррці «підсіли», в їхні ворота один за одним влетіли другий і третій м’ячі. А підсумковий рахунок − 4:2.
 
Юрій Корзаченко

ФФУ

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.