Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 02 марта 2019, 20:42
3448
0

Олександр РЯБОКОНЬ: «Динамо практично на піку та виглядає здорово»

Наставник дав коментар після програшу «Динамо» у матчі УПЛ

| Обновлено 02 марта 2019, 20:42
3448
0
Олександр РЯБОКОНЬ: «Динамо практично на піку та виглядає здорово»
ФК Десна. Александр Рябоконь

«Десна» у матчі чемпіонату України програла «Динамо» 1:2, а коментар після гри дав наставник чернігівської команди Олександр Рябоконь.

– Не хочу говорити про гідний опір або ще про щось… Знали, що “Динамо” практично на піку й зараз виглядає дуже здорово: мобільно, свіжо, швидко. Проте, розраховували зіграти розумно, раціонально, не дати багато шансів супернику та постаратися заробити якісь залікові очки. На жаль, не вийшло…

– Чи задоволені Ви трансферною кампанією? Багато запитань від уболівальників про Парцванію: він вдруге прийшов у команду. Ви вважаєте, що Парцванія – це посилення, або його взяли “для кількості”?
– Для кількості ми не беремо. Парцванія – кваліфікований футболіст, який сьогодні, я вважаю, провів хорошу гру. Я довіряю цьому хлопцю. Якби я йому не довіряв, то не взяв би його у “Десну”. Парцванія може зіграти на будь-якій позиції в обороні.

– До заміни Нємчанінова у “Десни” фактично не було флангової гри: флангові захисники працювали у захисті, а Мостовий та Картушов діяли у центрі. Це була Ваша тактика: віддати фланги “Динамо”, або просто так вийшло?
– Ми просто їх не змогли закрити. Навпаки, саме щоб закрити фланги у нас вийшли 5 захисників: Денис Фаворов – справа, Нємчанінов – зліва, у першому таймі повинні були відповідати саме за флангову безпеку. Але, особливо зліва, Миколенко у першому таймі здорово зіграв: зробив багато прострілів, створив багато небезпечних моментів. По суті, у нас попереду було два швидкісних футболіста, але чомусь ми мало використовували їхню швидкість у перші 45 хвилин. У другому таймі ми перебудувалися і грали за більш звичною схемою. Таке враження склалося, що трохи нам не вистачило часу…

– Перші півтора тайму “Десна” грала не дуже активно. Ближче до кінцівки команда заграла, побігла, були напівмоменти. Чому такий контраст?
– Можливо, у нас більше сил залишилося… “Динамо”: швидка, мобільна команда, яка добре грає на контратаках. Розкриватися у грі з “Динамо” – це самогубство. Якщо їм дати простір, вони летять в атаку, задіюючи відразу 5-7 футболістів. Сьогодні такого не було. Ми нейтралізували цю загрозу. Голи прийшли після стандартів. Хоча знали цей фінт Кендзьори. В епізоді з першим пропущеним голом не зіграв один конкретний футболіст (не хочу називати прізвище). Другий гол, по суті, пропустили після позиційної атаки. Коли рахунок став 1-2, напевно, вже “Динамо” намагалося грати більш надійно. Але я згоден з Вами. Особливо у першому таймі, нам не вистачало агресивності як в атаці, так і в єдиноборствах.

– У матчі з “Арсеналом” Ви задіяли, переважно, вже перевірених бійців. Сьогодні ж було відразу кілька новачків в основі…
– Філіппов пропускав гру через перебір карток. Віддали перевагу більш швидким футболістом. В атаці зіграли Картушов з Безбородько, потім Сергійчук з Козаком. Вони більш швидкі, тому сьогодні отримали шанс.

– Наступна гра з “Ворсклою”. Під час зимової паузи з полтавської команди пішли кілька лідерів, перша гра з “Карпатами”: 0-4. Ви вважаєте, “Ворскла” стала слабкішою, або на “Десну” чекає важка гра за 6 очок?
– Звичайно, у нас залишилися фактично стикові ігри: “Ворскла” та “Львів” – претенденти на місце у шістці. У принципі, і налаштовувалися на те, що все буде вирішуватися у наших очних дуелях. Напевно, це і добре. Перша гра їм не вдалася, як піде далі – подивимося.

– У “Львів” прийшла велика колонія бразильців. Чи стали вони слабкіше, адже нові футболісти фактично ще не адаптувалися до українських умов?..
– Можливо у них свої завдання, якийсь бізнес-проект, який вони розвивають… Можливо, у наш час так і потрібно діяти… У нас же поки всі українці, купувати бразильців, на даний момент, не плануємо.

– Говорили, що Хльобас повинен повернутися до кінця минулого місяця. Чи зможете Ви на нього розраховувати в двох найближчих матчах?
– У наступній грі – точно ні. Можливо він вийде у матчі зі “Львовом”. Дмитро тільки почав індивідуальні тренування під наглядом нашого тренера-реабілітолога.

Оцените материал
(4)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе
Футбол | 24 апреля 2024, 18:08 1
Топ-10 ветеранов в возрасте 35+, которые продолжают карьеру в Европе

Для кого-то из них предстоящее лето, вероятно, принесет момент, когда придется попрощаться

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.