Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
| Обновлено 01 марта 2019, 05:17
2448
0

Олексій САГАЙДАЧЕНКО: «Ми зобов’язані здобувати результат»

Тренер воротарів юнацької збірної України розповів про враження від нової для себе роботи

| Обновлено 01 марта 2019, 05:17
2448
0
Олексій САГАЙДАЧЕНКО: «Ми зобов’язані здобувати результат»
futsal.com.ua. Алексей Сагайдаченко

Тренер воротарів юнацької збірної України Олексій Сагайдаченко розповів про дебют у штабі команди у протистояннях з Угорщиною, роботу з молодими голкіперами та майбутні поєдинки у Сербії.

– Ви дебютували в якості тренера воротарів юнацької збірної у матчах проти збірної Угорщини у Ченгері, в яких команда здобула дві перемоги. Розкажіть про перші враження після тих поєдинків?
– Враження були надзвичайно позитивними. Це дуже цікаво. Думаю, що дві звитяги, які команда здобула у протистояннях з угорцями не пов’язані саме з моєю появою. Якщо оцінювати ці матчі – все було абсолютно закономірно. Дійсно, така робота є дуже цікавою. Багато всього нового. Для мене це початок тренерської кар’єри. Розумію, що багато чому ще потрібно вчитися, але, водночас, багато чому можу навчити хлопців.

– Розкажіть про те як у Вас виник варіант співпраці з юнацькою збірною України?
– Я доволі давно знаю Віталія Олексійовича Одегова. Пропозиція надійшла саме від нього і я погодився. Ми грали в одній команді, тренувалися разом. Думаю, що питання щодо тренера воротарів виник сам собою, оскільки це трохи дивно коли різні команди не мають наставників для воротарів. Ця практика більш поширена у футболі, а от у футзалі, безперечно, є інші тонкощі щодо роботи воротарів, але от тренерська практика для цієї позиції не надто розповсюджена. Як на мене, це необхідність. Особливо, у молодіжних та юнацьких командах.

– Воротар – це людина, яка має вселяти впевненість у своїх партнерів на майданчику. Що потрібно молодим голкіперам, аби подолати невпевненість у собі, яка є типовою для гравців цього віку?
– На мою думку, в юному віці потрібно, передусім, слухати тренера. Ми живемо в епоху інформаційного прогресу. Можна знайти різноманітні відеоматеріали за участі сильних кіперів у різних чемпіонатах та перейняти щось з цього для себе. Головне – це правильні висновки після помилок, які необхідно виправляти у подальшому тренувальному процесі. Голкіпери високого класу так само працюють з тренерами, оскільки їм також потрібно вдосконалюватися. Не існує ідеальних воротарів та ідеальних людей загалом.

– Чого чекаєте від двох протистоянь зі збірною Сербії?
– Щодо результату – то, звісно, хочеться здобути дві перемоги. Однак, передусім, і головний тренер може це підтвердити, - ми розглядаємо ці зустрічі в якості генеральної репетиції перед матчами Основного раунду Євро-2019 у Македонії. Ці поєдинки стануть найважливішими у кар’єрі цих молодих хлопців. У протистояннях з сербами хлопці мають зрозуміти, що у Скоп’є їм потрібно буде зробити все від себе можливе, аби здобути звитягу у кожному з трьох поєдинків. Сподіваюся, що у найближчих матчах хлопці вийдуть на майданчик битися під шум трибун, барабани, різноманітний психологічний тиск. Ми зобов’язані здобувати результат, незважаючи на всі ці аспекти. У матчах з Сербією хлопці мають зрозуміти, що у Македонії їм буде ще складніше.

Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы
Футбол | 19 апреля 2024, 06:30 13
Дальше без Трубина. Определены полуфинальные пары Лиги Европы

В полуфиналах Лиги Европы сыграют: Марсель – Аталанта, Рома – Байер

Сборная Украины растеряла перевес в 3 мяча и сыграла вничью с Францией
Футзал | 16 апреля 2024, 18:46 3
Сборная Украины растеряла перевес в 3 мяча и сыграла вничью с Францией

Сине-желтая футзальная команда вела в счете 4:1, но затем пропустила трижды

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.