Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 09 февраля 2023, 18:40
1163
0

Лучано ЛУЧІ: «Плідно попрацювали щодо вивчення роботи системи VAR»

Голова суддівського комітету ФФУ розповів про підготовку українських арбітрів до поновлення сезону

| Обновлено 09 февраля 2023, 18:40
1163
0
Лучано ЛУЧІ: «Плідно попрацювали щодо вивчення роботи системи VAR»
ФФУ. Лучано Лучи

Голова суддівського комітету Федерації футболу України Лучано Лучі розповів про роботу арбітрів Прем'єр-ліги на тренувальному зборі, що завершився в Туреччині.

— Пане Лучі, яким буде ваш підсумок роботи арбітрів у Белеку?
— Що нам потрібно було зробити, так це перевірити їхні технічні та теоретичні знання напередодні офіційних матчів чемпіонату, який відновлюється вже 23 лютого. З упевненістю можу заявити, що арбітри проявили себе з найкращого боку, особливо це стосується теоретичної частини роботи. І ще один дуже важливий момент полягає в тому, що ми плідно попрацювали в плані вивчення роботи системи VAR, яка, сподіваюся, незабаром прибуде до України.

— У сезоні-2019/2020 VAR частково запрацює в Прем'єр-лізі?
— Усе залежить від дати прибуття обладнання. Після чого є обов'язкові кроки, яких вимагає від нас ФІФА й які ми маємо зробити. Головний футбольний орган буде перевіряти нашу роботу кожні три місяці. Ми повинні готувати відеоматеріали й брати їх із конкретних моментів, які матимуть місце в українському чемпіонаті. Наразі я не можу назвати точну дату, коли система VAR запрацює в Україні. Я тільки можу вірити й сподіватися, що це станеться в найближчому майбутньому.

— Чи пишаєтеся ви тим, що українська жіноча бригада арбітрів працюватиме на чемпіонаті світу?
— Безумовно. Хоча для нас це не сюрприз, оскільки Катерина Монзуль не перший рік працює на поєдинках найвищого рівня. За останні вісім років вона брала участь у всіх заходах подібного плану, організованих ФІФА.

— Можете спрогнозувати, коли на такого роду змаганнях ми побачимо арбітрів-чоловіків?
— УЄФА — вимоглива організація, але, думаю, ми вже дуже близькі до цього. В європейському футболі зараз відбувається зміна поколінь. Тому є надія в найближчому майбутньому побачити позитивні для нас зміни.

— Було б цікаво почути вашу думку щодо того, хто зараз, якщо можна так сказати, є лідером серед українських арбітрів.
— Відмінні перспективи в Миколи Балакіна, Дениса Шурмана, Віктора Копієвського. У них є всі дані, щоб у майбутньому гідно представляти Україну на міжнародній арені. Але я в жодному разі не скидаю з рахунку досвідченіших арбітрів, таких, як Анатолій Абдула, Костянтин Труханов, Євген Арановський, Ярослав Козик, Віталій Романов, Юрій Можаровський... Просто це два різні покоління.

— Як зараз виглядає ситуація зі здоров'ям Сергія Беккера?
— Практично це був наш асистент номер один. Шкода, що так сталося. У Сергія були хороші навички та здібності для роботи. Беккеру ще не виповнилося й сорока. Ми всі були приголомшені. Ми зробили все можливе, щоб допомогти йому. Причому зроблено це було негайно. Керівництво ФФУ виконало відмінну роботу. У фінансовому плані зроблено все, що було потрібно. У найкоротший термін Сергію було надано найкраще лікування. Хотів би подякувати й грецьким медикам за їхній професіоналізм. Вони, можна сказати, врятували людині життя. Ми продовжуємо стежити за тим, як проходить реабілітація Беккера, і в майбутньому спробуємо залучити його до технічної роботи в суддівському корпусі, запропонувавши посаду інструктора асистентів арбітра.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.