Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1273
0

Донбас франківцям не підкорився

«Єнакієвець» впевнено крокує до своєї третьої в історії «бронзи» ЧУ з футзалу

Донбас франківцям не підкорився

«УРАГАН» (Івано-Франківськ) - «ЄНАКІЄВЕЦЬ» (Єнакієве) - 1:5 (1:1)

«Єнакієвець» зумів перервати чотириматчеву безпрограшну серію «Урагану» і впевнено крокує до своєї третьої в історії «бронзи» чемпіонату. Івано-франківці після гостьової поразки від «Шахтаря» (1:5) здобули дві важкі перемоги над «ТВД» і «Марріоном» та ще двічі врятувалися, поступаючись по ходу, але в підсумку звівши матчі до вольових нічиїх. З аналогічним рахунком, як і в Донецьку, підопічні Владислава Корнєєва втретє цього сезону програли вдома. Цікаво, що за весь час виступів у вищій лізі «Урагану» ніяк не вдається переграти двох представників Донбасу, хоча внічию і з «Шахтарем», і з «Єнакієвцем» івано-франківська команда вже грала не один раз.

Без Сендецького, котрий напередодні відсвяткував 28 років, але пропускав гру через дискваліфікацію, господарів на майданчик вивів досвідчений Гупаленко, що вперше з натягнув капітанську пов'язку. Перша половина пройшла у цілком рівній боротьбі, що і засвідчив рахунок до перерви. Спочатку суперники потрохи пристрілювались, але небезпечні удари Ярого, Даниленка і Валенка в «Урагану» та Замятіна, Кравченка і Хурсова в «Єнакієвця» так і не досягли мети. На екваторі тайму івано-франківці відкрили рахунок: Валенко пройшов по центру і віддав передачу на Павлюка, котрий в падінні відправив м'яч у сітку - 1:0.

Менше хвилини знадобилося гостям, щоб відігратись, коли Дейнега був першим на добиванні після несильного удару Замятіна. Далі перевагою заволоділи єнакієвці, але наприкінці тайму гра знову вирівнялась. На перерву івано-франківці могли б піти у піднесеному настрої, проте на потужний постріл Ярого за 21 секунду до сирени неймовірним чином зреагував Рябцев. М'яч ледь зачепив руку голкіпера, вдарився у штангу і вилетів на кутовий.

На початку другого тайму стійка знову прийшла на допомогу гостям, на цей раз не пощастило Сімці. Надалі обидві команди підводила реалізація, коли при завершальних ударах бракувало трохи влучності, в інших епізодах надійно зіграли воротарі. Більше роботи було у кіпера «Єнакієвця», котрий кілька разів врятував свою команду, натомість Іжаковський вступав в гру не так часто. Очевидно, така розслабленість і зіграла злий жарт з голкіпером «Ураганом», двічі пробити котрого гості зуміли буквально за дві хвилини. Спершу Замятін виступив асистентом, вивівши на ударну позицію Москалюка, а потім і відзначився сам, щоправда основна заслуга у цьому Кравченка, котрий «зібрав» біля себе одразу трьох івано-франківців і віддав своєчасний пас капітану - 1:3.

Після хвилинного тайм-ауту Кіндратів вийшов на майданчик п'ятим польовим, однак вже через 32 секунди господарі перевершили ліміт фолів, і Кравченко з 10-метрової позначки не схибив, знявши усі питання щодо переможця. «Ураган» і надалі продовжував грати вп'ятьох, намагаючись відіграти бодай один м'яч, натомість гості скористалися помилкою суперників в атаці. За 18 секунд до фінальної сирени Москалюк оформив дубль, вразивши порожні ворота, і встановив остаточний рахунок.

Олег ЛАНЯК. Спеціально для www.futsal.sport.ua

30 квітня. 13:00. Спорткомплекс Коледжу фізвиховання. 700 глядачів.

Судді: Дребужан (Мукачеве), Банасько (Фастів).
«Ураган»: Іжаковський - Павлюк, Оліщук, Валенко, Даниленко - Кіндратів, Сімка, Ярий, Гупаленко-к - Скіцко, Брожко.
«Єнакієвець»: Рябцев - Кузьмін, Крупін, Кравченко, Хурсов - Москалюк, Дейнега, Замятін-к, Нестерук - Гуменюк.
Голи: Павлюк (10) - Дейнега (11), Москалюк (33, 40), Замятін (35), Кравченко (36).
Попередження: Кузьмін (39).

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов
Футбол | 19 апреля 2024, 10:17 1
Жозе Моуриньо признался, за кого будет болеть в Лиге чемпионов

Португалец выделил единственный клуб, который возглавлял в своей карьере

Не Бавария. Зидан изъявил желание возглавить другой легендарный клуб
Футбол | 20 апреля 2024, 00:24 3
Не Бавария. Зидан изъявил желание возглавить другой легендарный клуб

Именитый француз может возглавить «Манчестер Юнайтед»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.