Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фигурное катание
|
2669
0

Анастасія Архіпова вдруге виграла чемпіонат України серед юніорів

У Києві триває чемпіонаті України з фігурного катання серед юніорів

Анастасія Архіпова вдруге виграла чемпіонат України серед юніорів
ufsf.com.ua. Анастасия Архипова

На чемпіонаті України з фігурного катання серед юніорів, який триває в Києві, сьогодні визначилися лідери у спортивних танцях на льоду, парному катанні та чоловічому одиночному катанні. У жодному з означених видів після коротких програм несподіванок не сталося. Перші рядки протоколів впевнено «окупували» ті, хто й задає тон на юніорській вітчизняній арені.

Серед танцювальних дуетів у ритмічному танці не було рівних харків`янам Дар`ї Поповій та Володимиру Бєлікову. Вони набрали 60.33 балів, вигравши у Марії Голубцової та Кіріла Бєлоброва (Київ) трохи більше чотирьох балів. Примітно, що партнери обох пар у своїх програмах припустилися помилок під час виконання твізлів, за що отримали від суддів «мінуси».

Загалом  у змаганнях беруть участь п`ять із семи заявлених танцювальних пар: підопічні Галини Чурілової Анна Чернявська/Володимир Горовий та Марія Пінчук/Олег Муратов не змогли виступити через застудні хвороби у партнерів.

У парному катанні кількість учасників чемпіонату виявилася ще меншою – на лід вийшли лише два спортивних дуети. Це досвідчені  Софія Нестерова/Артем Даренський з Дніпра та юні Віолетта Бичкова/Іван Хобта з Києва, які саме у такому порядку й розташувалися у протоколі короткої програми, набравши відповідно 53.13 балів та 29.30 балів.

В одиночному катанні юнаків лідирує Іван Шмуратко (Київ) – 74.38. У короткій програмі учень Марини Амірханової був небездоганним, зате потрійний аксель, який не давався йому на нещодавньому чемпіонаті Європи в Мінську, у «рідних стінах» стрибнув на «плюси». Натомість у фігуриста була похибка на каскаді та наприкінці програми він виконав подвійний фліп замість потрійного.

На другому місці йде киянин Андрій Кокура, який тренується у Дмитра Дмитренка. 15-річний фігурист  успішно впорався з усіма елементами, зокрема, з каскадом потрійний лутц+подвійний тулуп та потрійним фліпом. За свою динамічну коротку програму він отримав від суддів 63.65 балів та не виключив, що завтра у довільній, можливо, стрибне каскад 3+3.

На третій позиції Гліб Смотров з Білої Церкви – 49.88.

15-річна Анастасія Архіпова виграла чемпіонат України серед юніорів у жіночому одиночному катанні. Вона набрала за підсумками двох прогрмам 181.09 балів і вдруге поспіль піднялася на найвищу сходинку п`єдесталу.

Друге місце на ЮЧУ посіла Анастасія Гожва, яка набрала загалом 150.98 балів. Бронзову нагороду отримала талановита юна одеситка Єва Шульга, яка, вдало виконавши довільну програму, піднялася до призового місця з п`ятої позиції, на якій вона перебувала після короткої програми. Її результат 126.89.

Чемпіонат завершиться 7 лютого виступами танцювальних дуетів, спортивних пар та юнаків з довільними програмами.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику
Футбол | 19 апреля 2024, 00:51 38
Трубин не спас в серии пенальти. Марсель прошел Бенфику

Французская команда выиграла четвертьфинал ЛЕ

Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию
Футбол | 18 апреля 2024, 21:20 1
Тренер сборной Украины оценил игру Лунина и слухи про переход в Баварию

Рустам Худжамов высказался о последних успехах кипера сборной Украины

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.