Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 06 января 2019, 09:05
12994
7

Леся Цуренко – Кароліна Плішкова. Прогноз і анонс фіналу Брісбена

Головний матч у кар'єрі другої ракетки України

| Обновлено 06 января 2019, 09:05
12994
7
Леся Цуренко – Кароліна Плішкова. Прогноз і анонс фіналу Брісбена
Jimmie48 Photography. Леся Цуренко
У неділю, 6 січня, друга ракетка України Леся Цуренко зіграє фінальний поєдинок на хардовому Прем'єрі в австралійському Брісбені. Суперницею українки стане чешка Кароліна Плішкова, поєдинок розпочнеться о 09:00 за Києвом. Трансляція буде доступна тут.
 
Суперниця
 
Плішкова – екс-перша ракетка світу (8 тижнів у 2017 році), а також єдина тенісистка туру, яка останні три роки підряд грала на Підсумковому турнірі. З 2014 року незмінно входить в топ-2 за кількістю ейсів в сезоні. На турнірі в Брісбені грає вчетверте, відзначимо перемогу в 2017 і півфінал в 2018, коли її зупинила Еліна Світоліна. В минулому сезоні Плішкова виграла 32 поєдинки на хардових покриттях, більше тільки у Сабаленко (35) і Світоліної (33). Щоправда і поразок було чимало – 16. До прикладу, у Еліни їх всього 10.
 
Плішкова надзвичайно потужна і грає в атакувальний теніс, який підкріплений однією з найкращих подач в турі. Не гребує виходами до сітки, де грає на високому рівні. Єдиним мінусом можна назвати швидкість пересування по корту, все ж зі зростом 1,86 м це робити зовсім непросто.
 
Наразі статистика фінальних матчів на турнірах WTA у Плішкової така: 11 перемог і 11 поразок, але 5 з 6 останніх головних матчів вона виграла.
 

Jimmie48 Photography. Кароліна Плішкова
 
Що допомогло Цуренко вийти в фінал
 
Цьогоріч у Брісбені Леся демонструє гру якісно нового рівня і це велика заслуга нового тренера Адріано Албанезі. Особливо відзначимо зміни на подачі. Якщо в минулому році це була одна з її болючих тем – 64.2% виграних геймів на своїй подачі (до прикладу в тієї ж Плішкової 73,6%, а у сусідок по рейтингу Суарес Наварро і Бузарнеску по 68%), то в Брісбені ми маємо майже 89%. Це не просто багато – це абсолютний космос. Зберегти його не вдасться за жодних обставин, але підняти до 70-72% в середньому за сезон завдання реальне.
 
А якщо ще згадати, що Леся за результатами минулого сезону увійшла в топ-10 по виграних геймах на чужій подачі (42,4%, що навіть на кілька десятих більше, ніж у Возняцкі з Бертенс), то в результаті отримаємо «універсального солдата», який за відсутності серйозних травм, може в перспективі увійти не тільки в топ-20, а і в топ-10.
 
Також навіть простому глядачу очевидні зміни у фізичній готовності, які можна описати двома крайніми словами олімпійського девізу. Але найголовніше це ментальна стійкість: останні два матчі Цуренко грає в найкращих традиціях чоловічого тенісу, де немає часу для сентиментів і несподіваних спадів.
 
Шлях до фіналу
 
Кожна із тенісисток виграла по 4 зустрічі, але Цуренко ще не віддала жодної партії. Плішкова вже двічі проходила всю дистанцію, хоча особливих проблем у фінальних сетах не мала.
 
Стадія  Цуренко   Плішкова 
перше коло  Бузарнеску (6:0, 6:2) №24 WTA  Путінцева (4:6, 6:4, 6:3) №44 WTA
друге коло  Біррелл (6:4, 6:3) №283 WTA  Боузкова (7:5, 6:2) №139 WTA
1/4 фіналу  Контавейт (7:5, 6:3) №20 WTA  Томляновіч (6:1, 1:6, 6:1) №46 WTA
півфінал  Осака (6:2, 6:4) №5 WTA  Векіч (6:3, 6:4) №34 WTA
 
Зустрічі між собою і перспективи в рейтингу
 
Леся і Кароліна грали між собою 5 разів, Плішкова має на одну перемогу більше – 3:2. Попередній поєдинок відбувся в Мадриді (грунт) в 2017 році, де чешка перемогла в трьох сетах. Обидва матчі на харді (Братислава-2011 і Нью-Гейвен-2015) пішли до скарбнички Цуренко.
 
Кожна з фіналісток вже заробила по $100 580 і 305 очок в рейтинг WTA. Переможниця фіналу додатково отримає $87 700 і 165 рейтингових балів. У разі виграшу Плішкова підніметься на сьому позицію світової класифікації, Цуренко – на 23-ю. Хоча вже після виходу в півфінал Леся забезпечила собі рекордний результат в рейтингу (24 місце).
 

Jimmie48 Photography. Леся Цуренко
 
Прогноз
 
Букмекери вп'яте на турнірі передбачають перемогу Плішкової. З цим звісно можна сперечатися, але вона явний фаворит. Для Цуренко це буде найбільший фінал в кар'єрі. Цікавий факт полягає в тому, що до 26 років Леся жодного разу не грала у фіналах турнірів WTA, але після цього ось уже п'ятий сезон підряд неодмінно грає за титул. Попередні роки це були турніри серії International (4 перемоги), тепер планка піднялася.
 
Загалом шанси є і непогані. Потрібно продовжувати грати так, як і до цього. Відсутність спадів – головний козир проти Плішкової, в чешки вони неодмінно будуть. Щодо тактики, то потрібно більше рухати суперницю по корту, навантажуючи її довгі ноги, не давати виходити до сітки і по можливості менше грати під забійний форхенд.
 
Не забуваймо і про те, що наступного тижня Цуренко і Плішкова повинні зустрітися в першому колі турніру в Сіднеї. Хоча є велика ймовірність, що грати його вони не будуть, а просто знімуться. До речі, компанія там зібралася солідна: Сасновіч, Конта, Синякова і Стрицова будуть грати кваліфікацію, коли ми ще побачимо щось подібне.
 
Проноз Sport.ua: перемога Цуренко в трьох сетах
 
Оцените материал
(25)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина
Футбол | 24 апреля 2024, 07:01 8
Стала известна точная сумма, за которую Перес готов продать Лунина

По последним слухам, Андрей не согласился на продление контракта и может покинуть клуб

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 6
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

Комментарии 7
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Stanislav Matusevych
Шансы, действительно, неплохие. Причем их величина будет во многом зависеть от самой Леси. Если она сможет держать концентрацию: подавать стабильную острую первую и не допускать большого количества невынужденных, Плишковой будет непросто. Ведь в техническом отношении преимущество Цуренко неоспоримо. А теперь еще и в движении Леся превосходит соперницу. Но! Если не держать чешку за задней линией, не заставлять ее максимально работать и двигаться в защите, она быстро пристреляется и огневой мощью подавит кого угодно.
Интересно, что пока кэф на Лесю снижается. Впечатлила она болельщиков в последних двух матчах.
makswel1995
Классная статья!!!Всё в точку!!!Леся держим кулаки за Тебя!!!
djordj
Здесь три сета и победа Леси.
Stanislav Matusevych
Кстати, лично я бы сказал, что шансы выиграть в трех сетах ниже, чем в двух. Сомнительно, что у Леси хватит сил и здоровья дожать мощную чешку именно в третьей партии. Здоровье вообще для Леси будет очень важным фактором, поэтому именно его ей и пожелаю.
Serhiy (Миколаїв)
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил