Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1866
7

Закарпатье - ФК Харьков - 0:3

Ганьба замість надії. ОТЧЕТ

Як не парадоксально, але матч, на який ужгородські вболівальники покладали найбільші надії, став жахливим розчаруванням для них. Поразка з рахунком 0:3 стала першим розгромом ужгородців на власному полі за всю історію виступів у вищій лізі. Справді так ганебно перед власними уболівальниками «Закарпаття» ще ніколи не грало...

Логічним підсумком цієї ганьби стало звільнення Володимира Шарана, якому за 7 місяців не вдалося створити справжній боєздатний колектив. За іронією долі, після відставки Петра Кушлика, саме у матчі проти ФК «Харків» у першому колі Шарана з приставкою «в. о.» було покликано рятувати «Закарпаття». Той матч став єдиним переможним для тренера за весь період роботи на посаді. Відтоді і до сьогоднішнього матчу Володимиру Івановичу не вдалося ні позбутися приставки «в. о.», ані досягти підсумкового результату.

Втім нічого нарікати на наставника, який практично задарма працював і «віддувався» перед журналістами за кожен невдалий матч своїх гравців, яким, до речі, також заборгували вже не мало. Нажаль, сьогодні фінансування – основа гри команди, і нікуди від цього не дітися. Минули ті часи, коли футболісти грали і захищали кольори клубу. Тепер вони просто працюють... А який робітник якісно працюватиме без зарплатні.

Щодо самої гри, то справи у господарів пішли шкереберть вже на другій хвилині. Центральні оборонці залишили на лінії штрафного майданчику найгрізнішу зброю харків’ян – Батісту, який розстрілював Бабенка практично без перешкод, але останній справився із завданням і парирував удар. А захисники, замість того, аби винести м’яч подалі від воріт спостерігали, як Федецький з добивання відкрив рахунок.

Гідної відповіді закарпатці так і не дали. Раз по раз стріляли у напрямку воріт Худжамова Платон та Ярош, але ці удари не несли загрози. Одного разу пробив і Микуляк, але йому також забракло кілька сантиметрів.

А гості, натомість, контратакуючи, створювали набагато реальніші моменти для взяття воріт. Спочатку Сучков головою не поцілив у дальній кут після ідеального навісу Білого. А наприкінці тайму Батіста з одинадцяти метрів знову пробив без перешкод, але влучив у перекладину. М’яч відскочив до Федецького і той знову спрямував його у сітку, але арбітр відмінив гол, вгледівши у півзахисника офсайд.

За перебігом другого тайму взагалі важко було спостерігати. Нуднішої гри ужгородські уболівальники ще не бачили. І якби не гол Батісти, який перестрибнув усіх у штрафному майданчику господарів і забив головою після хорошого навісу все того ж  Білого, то матч реально змахував на «договірняк».

Жирну крапку і хрест на всіх надіях закарпатців поставив той таки Федецький, який вкрав м’яч у Донця і, вийшовши віч-на-віч з Бабенком, спокійно переграв голкіпера. До кінця матчу закарпатці так і не створили бодай момент, щоб хоч якось реабілітуватись перед вболівальниками. Останні, до речі, оплесками проводжали з поля, не своїх улюбленців, а гостей...

Мирослав НЕБЕСНИК, спеціально для sport.ua

«Закарпатье» – ФК «Харьков» - 0:3

«Закарпатье»: Бабенко, Крайя, Чижевский (Писный, 64), Донец, Шуга, Бабич, Платон (Невуче, 71), Ксенз, Ярош, Есин, Микуляк.
ФК «Харьков»: Худжамов, Березовчук, Чеберячко, Панковец, Городов, Белый (Комарницкий, 74), Гунчак, Федецкий, Сучков, Батиста (Ибрагим, 85), Соколенко (Милько, 27).
Голы: Федецкий (3), Батиста (55), Федецкий (83).
Предупреждение: Шуга (87).

Зрители: 6.000
Оценка поля: 3
Честная игра: 7,500 - 8,280

Удары (в створ): 14 (4) - 10 (5).
Угловые: 5 - 4.
Офсайды: 0 - 3.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

sport.ua

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика
Футбол | 25 апреля 2024, 17:13 37
Новое направление. Названы два клуба, которые претендуют на Мудрика

Пока непонятно, зайдет ли речь об аренде или же о продаже украинца

Комментарии 5
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
bajbak
Стоит Закарпутью проиграть, как сразу все начинают ныть про договорняк. типо, в Ужгороде суперклуб, который проиграть не может в принципе - только если есть место договорняка. ну проебали, ну вылетели.. надо же кому-то вылетать..
Хрюн Моржов, а ты скажи нахрена "Харькову" вышка! И вообще, нахрена Харькову "Харьков"! Пусть еще и "Гелиос" сюда пролезет (без вазелина). Ты будешь ходить на матчи этой команды? Все вам, хорькам, мало. Задрали
Baltacha
Харьков с победой!!!
Хрюн Моржов
Нафиг Закарпатью высшая лига? Она и перед началом сезона ему не была нужна. Надо махнуть на нее рукой и забыть.
Serg_Brodovski
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Smeenfey
Федецкий жжёд!!! Харьков так держать!