Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Фигурное катание
|
3209
0

НАЗАРОВА: «Отримаємо ще більше новацій в фігурному катанні»

Дует Назарова/Нікітін не зміг завершити виступи на чемпіонаті України через травму партнера

НАЗАРОВА: «Отримаємо ще більше новацій в фігурному катанні»
Украинская федерация фигурного катания на коньках

На чемпіонаті України з фігурного катання, що завершився в Києві, одноосібним спікером танцювальної пари Олександра Назарова/Максим Нікітін довелося виступати Олександрі. Вона пояснила журналістам, що призвело до травми партнера під час ритм-танцю, чому було неможливо продовжувати змагання, які зміни відбулися у програмах та як працюється з новим тренером.

-Олександро, що кажуть лікарі щодо травми Максима?
-Максим якраз проходить обстеження(розмова відбувалася до встановлення діагнозу. Наразі відомо, що у Нікітіна надрив зв’язки-авт.). Я зараз прокручую в голові цей епізод і бачу, що стався абсолютно випадковий збій. Максим впав буквально на рівному місці, але швидко піднявся, ми доїхали, а коли залишилися підтримки, він мені каже: «Здається, я щось пошкодив». Ми спочатку не могли усвідомити, що сталося, перше відчуття - шок, стрес, холод… А коли прийшли до готелю, виявилося, що ногу вже неможливо ні зігнути, ні випрямити. Я зрозуміла, що про довільну програму не може бути й мови. Наш танець надто складний, щоб Максим міг виступати у такому стані. Його треба виконувати або на 100 відсотків, або зовсім не виконувати.

- Ви щось міняли у своїх програмах до чемпіонату України?
- У тому й справа, що так, міняли і мали намір удосконалювати новації, але тепер певний час піде на реабілітацію Максима.  Жаль, що ви не побачили довільну із внесеними змінами, але навіть нинішній варіант ще не зовсім остаточний, робота над танцем продовжиться.

-Що саме ви змінили?
- Йдеться про досить велику кількість технічних моментів, судді відразу це помітять. Глядач,може,й ні, але сподіваємося, що ці деталі позитивно вплинуть на загальне враження від танцю.

- Ви уже кілька місяців тренуєтеся в Парижі у Фаб’яна Бурзи. Наскільки відрізняється його система від американської, за якою ви тренувалися в Ігоря Шпільбанда?
- Система така  сама, адже Фаб’ян працював у Шпільбанда в той час, коли ми перебували в групі Ігоря. Ми давно знайомі, вочевидь, тому нам з нинішнім тренером легко і комфортно. Він такий же креативний, як раніше, коли був спортсменом і виступав в дуеті з Наталі Пешала. Це перший рік, коли він працює самостійно як тренер.

-Ваші нинішні програми – це його ідеї?
- Ритм-танець на музику з мюзиклу «Чікаго» ще Ігор (Шпільбанд) допомагав нам ставити, а «Вогні великого міста» у довільній – це вже «справа рук» Бурзи. У нього з Наталі  також була програма під музику з цього фільму, ми її переглядали. Але у нас музика з інших частин  картини, та й Фаб’ян не хотів, щоб програми були схожі. Тому ми намагалися відійти від теми й розказати свою історію.

-Яким же є її сюжет?
-Ну, по-перше, я не сліпа, як у Чарлі Чапліна. Я просто дівчина – квіткарка з різних уривків фільму. До речі, у фільмі дуже багато музики, не розумію, чому у фігурному катанні її так мало використовували.

-Доводилося чути від інших спортсменів, що нинішні правила в танцях після внесення змін стали, так би мовити, м’якішими. Як ви вважаєте?
-Я позитивно сприймаю будь-які зміни, оскільки це дає змогу пробувати щось нове. Нині дуже багато нюансів в суддівстві. Наприклад,  на одному етапі Гран прі тебе можуть відсудити на один рівень, на другому з тим же елементом можна отримати інший рівень, виконавши все однаково. Це стимулює до того, щоб елемент був зроблений максимально чітко і точно, як в математиці. Між іншим, чула, що в наступному сезоні ми отримаємо ще більше новацій.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика
Футбол | 24 апреля 2024, 14:37 6
Итальянский топ-клуб может летом подписать Довбика

Форвард «Жироны» может продолжить карьеру в «Наполи»

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 12
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.