Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Кубок мира
| Обновлено 17 декабря 2018, 20:38
2859
0

КАРЛЕНКО: «На повне омолодження збірної потрібно близько шести років»

Провідний тренер штатної збірної команди України – про можливу зміну поколінь в команді

| Обновлено 17 декабря 2018, 20:38
2859
0
КАРЛЕНКО: «На повне омолодження збірної потрібно близько шести років»
biathlon.com.ua. Василий Карленко
Колишній головний тренер жіночої збірної України з біатлону Василь Карленко висловив свою думку з приводу можливого омолодження збірної України, а також назвав найближчий резерв.
 
- Якщо говорити про підстрахування в естафеті, то нічого особливо нового я не скажу. Підстрахувати можуть, за великим рахунком, Юлія Журавок (1, 2), Надія Бєлкіна (1, 3), Ольга Абрамова (1, 2, 3) і Анна Кривонос (2, 3) етапи. У будь-якому випадку, для таких цілей потрібні стабільні стрілки. Тому що зараз в естафетах рахують не штрафні кола, а кількість запасних патронів. І тенденція така, що з кожним роком точність команд зростає. Але я вважаю, що таких молодих спортсменок, як Меркушина та Журавок на даному етапі підготовки доцільно спеціально підводити до естафетних гонок. Це не означає - відмовлятися від індивідуальних стартів, але використовувати їх потенціал таким чином, щоб саме до естафет вони підходили оптимально і приносили максимальну користь команді. Якщо вже ми саме до естафети, як найважливішої гонці в командному заліку, ставимося по особливому, то і повинні робити на ній акцент.
 
- А якщо зараз піти на кардинальне омолодження складу? Скільки років може знадобитися для створення боєздатної команди?
- Якщо виходити з того кадрового резерву, який є, потрібно близько шести років. Тому тих перспективних спортсменок, які зараз знаходяться в юніорському віці, зокрема, Христина Дмитренко, Любов Кіп’яченкова, Оксана Сігеті, Анна Коваленко та інших - ми не витягнемо за три роки на рівень Кубку світу. На них можна буде розраховувати вже на наступній Олімпіаді. А з нинішнього складу - повторюся, Журавок, Бєлкіна, Абрамова, Кривонос та Яна Бондар, за умови стабілізації стрільби. Ну і, звичайно, подивитися, як проявить себе в офіційних стартах Дар’я Блашко. Якщо говорити про чоловіків, то, вважаю, реально встигнути підготувати Богдана Цимбала, Антона Дудченко, Тараса Лесюка. І їх в наступні роки треба підключати до основного складу.
 
Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.