Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 10 ноября 2018, 21:46
7153
9

Зоря у непростому поєдинку здолала Карпати

Команда Юрія Вернидуба здобула три очки у поєдинку з львів’янами

| Обновлено 10 ноября 2018, 21:46
7153
9
Зоря у непростому поєдинку здолала Карпати
ФК Зоря

Для «Карпат», враховуючи кубковий матч, це була вже шоста поспіль і заключна на цьому відрізку чемпіонату виїзна гра. Після перемоги над «Олімпіком» Жозе Мораіш зробив лише одну вимушену заміну: замість дискваліфікованого Ербеса в опорній зоні діяв Ді Франко. Щодо стартового складу «Зорі», то замість Громова і Харатіна на поле запорізького стадіону вийшли Арвеладзе і Хомченовський, причому останній раніше був задіяний в чемпіонаті ще 16 вересня.

Перший небезпечний момент гри виник біля воріт господарів, коли захисник Ковтун після розіграшу кутового пробив вище воріт. «Зоря» не забарилася з відповіддю і після удару капітана команди Караваєва м’яч влучив в хрестовину воріт Шевченка, який свого часу виступав і в складі «Зорі». Натомість атака господарів лівим флангом завершилась передачею Гордієнка в центр штрафного на Хомченовського, який ударом сходу пробив під поперечину.

Карпатівці відповіли небезпечною контратакою лівим флангом, де Лебеденко, обігравши суперника, пробивав в ближній кут, де і перебував воротар Луіс Філіпе. Натомість в наступному епізоді бразильський воротар «Зорі» був безсилим після дальнього чудового удару Шведа, коли м’яч влучив у верхній кут. Для кращого бомбардира «Карпат» це був вже 8-й гол в поточному чемпіонаті.  Так «Карпати» збільшили свою клубну рекордну гольову гостьову серію у чемпіонаті до 13-и матчів.

Не встигли підопічні Юрія Вернидуба оговтатися від такого розвитку подій, як могли пропустити і другий гол. Швед вивів на ударну позицію Карраскаля, але Хорхе влучив у ближню стійку. Мав хороший момент і Тимчик, який після передачі Гордієнка пробивав головою, але Шевченко встиг зреагувати на рикошет від газону і перевів м’яч на кутовий.

В перерві матчу обидва тренери вирішили обійтися без замін. Пожвавлення на трибунах викликав і удар головою Вернидуба-молодшого, але Шевченко зіграв надійно. Луганський клуб продовжував більше володіти м’ячем, а «зелено-білі» проводили швидкі контрвипади, один з яких завершився небезпечним дальнім ударом Гуцуляка.

«Карпати», які в разі перемоги обходили «Зорю» у турнірній таблиці, пресингували суперників майже по всьому полю. Зіткнень було багато і, як наслідок, арбітру часто доводилося робити футболістам попередження.  Згодом господарі поля зуміли змінити рахунок на свою користь. Після розіграшу кутового Сваток головою скинув м’яч на вільного Гордієнка, який головою з близької відстані свого шансу не упустив, провівши свій 10-й гол в чемпіонатах.

Під кінець матчу Гордієнко міг стати автором гольової передачі на Хомченовського, але цього разу захисники «левів» блокували удар Дмитра. Подією матчу став і дебют в складі «Карпат» 34-річного сенегальського легіонера Папи Гуйє, який раніше  в українських чемпіонатах в складі «Волині», «Металіста» та «Дніпра» провів 271 матч, забивши 5 голів. У цій грі Папа діяв в лінії атаки.

Забити ж гол під завісу матчу міг Хомченовський, але Шевченко зумів зреагувати на небезпечний удар і все завершилося кутовим. Так «Зоря» перервала свою затяжну безвиграшну домашню серію у чемпіонаті, яка ще з 4 серпня тривала 6 ігор: п’ять нічиїх та поразка. Безвиграшна ж серія «Карпат» проти «Зорі», яка розпочалася ще в серпні 2013 року, збільшилася до 12-ти ігор – по шість поразок та нічиїх.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'ер-ліга. 15-й тур.

«Зоря» (Луганськ) - «Карпати» (Львів) - 2:1

Голи: Хомченовський, 16. Гордієнко, 71 - Швед, 34

«Заря»: Луіс Феліпе, Тимчик, Сваток, Вернидуб, Михайличенко, Сілас (Харатін, 77), Гордіенко, Караваєв, Арвеладзе (Леднев. 86), Хомченовський, Майборода (Громов, 56).

«Карпати»: Шевченко, Мірошніченко, Ковтун, Бородай, Лебеденко, Кльоц, Ді Франко (Папа Гуйе, 89), Швед (Родріго, 81), Карраскаль (Мякушко, 77), Гуцуляк, Понде.

Попередження: Силас, 66 (груба игра). Харатін (91), Тимчик, 90+3 (неспорт.повед) - Понде, 50 (груба гра), Мірошніченко, 68 (груба гра). Карраскаль, 76 (груба гра).

Арбітр: Денис Шурман

Стадіон: Славутич-Арена

Глядачі: 1815

Температура: 3°C

 

Протокольні дані звірені з офіційними.
 
 
Источник Sport.ua
Оцените материал
(7)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
wicker
Гарне вітання від Шведа в сторону Вернидуба за його репліки про нього. до речі п Вернидуб хтось розповідав, що твої мужики не валяються по полю... а останні 10 хвилин що було....Коментаторам уніану у морзі коментувати, щоб боронь Боже спокій небіщиків не порушити... Емоції повний ноль.... Караваєва за зумисний удар ліктем бородая вилучати потрібно було, а так бойова гра. Папа, Мегреміч пара цз, решта ПНХ - ДНО. Якщо збережуть склад та тренера наступного сезону перша шістка.
I_LOVE_UKRAINE
Непогана гра (особливо перший тайм). Команди намагались грати у футбол, іноді це не дуже виходило, але гра була доволі видовищною. Черговий класний гол Шведа. Повернення легенди - Папа Гуйє ))
Я думаю, Зоря перебувати в першій шісці, а от за, як мінімум 6 місце, можуть поборись аж 5 команд і це має бути цікаво.
Карпати Вперед!
I_LOVE_UKRAINE
wicker, 10.11.2018 19:02
---------------------
ФутболХаб транслював на ютубі і в фейсбуку. ось запис відео, для порівняння коментаторів:
https://www.youtube.com/watch?v=4y9KKkyhMAM
vismut58
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Sunrise
Матч был довольно хороший. Карпаты не закрылись, хотя почти весь второй тайм не могли осознанную атаку провести. Дима отлично вернулся после травмы, Тёма - красавец как всегда) Стандарты опять радовали. Надеюсь это действительно путь вперёд от Зари!