Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 05 ноября 2018, 21:26
4032
9

Ворскла перемогла ФК Львів та наблизилась до третьої сходинки

Два влучних удари в першому таймі забезпечили полтавчанам переможний результат

| Обновлено 05 ноября 2018, 21:26
4032
9
Ворскла перемогла ФК Львів та наблизилась до третьої сходинки
ФК Львов

Обидва суперники  підійшли до очного протистояння з піднесеним настроєм, здобувши як перемоги в Прем’єр-лізі, так і в кубкових поєдинках. Зустріч проходила у Полтаві, проте офіційно це був домашній матч для львів'ян.

Порівняно з минулим туром головний тренер «Львова» зробив суттєві зміни. Замість дискваліфікованих Лукаса Тейлора і Рафаела Сабіно, а також Аугусто і Путраша на поле вийшли Бруно, який відбув дискваліфікацію, Жонатан, Араужо та Петров, причому для двох останніх це були перші появи в стартовому складі містян.

В складі ж «Ворскли» замість дискваліфікованого Даллку і Ніколаса Кареки до стартової одинадцятки Василь Сачко включив Коломойця і Скляра. «Родзинкою» матчу було те, що вперше (!) у чемпіонатах України обслуговувала матч повністю жіноча бригада арбітрів, причому асистенти арбітра Марина Стрілецька (Суми) та Олександра Ардашева (Київ) дебютували в Прем’єр-лізі.

Перший небезпечний момент виник біля воріт «Ворскли», коли після пасу Адамюка сходу пробивав Бруно, влучивши у поперечину воріт вихованця львівського футболу Шуста. Натомість полтавчани  свого шансу не втратили. Коломоєць скористався помилкою Мартана, вийшов на побачення з Бандурою, але влучив у штангу. М’яч відскочив до Ребенка, який холоднокровно пробив повз захисників у незахищений кут воріт Бандури. Так перервалася серія «Львова» без пропусків голів, яка тривала у чемпіонаті 201 хвилину.

Згодом ворскляни могли закріпити перевагу, але після пасу Ребенка з ударної позиції дивом не влучив у рамку воріт Скляр. Також мав шанс нарешті відкрити лік голів у поточному чемпіонаті Коломоєць, який після пасу Кулача пробивав головою під поперечину і Бандура, не ризикуючи, вибив м’яч на кутовий. Хапається за голову і Кулач, якого вивів на ударну позицію Коломоєць, проте Владислав пробив надто сильно і невлучно.

І все ж під кінець тайму відчутна перевага «Ворскли» матеріалізувалася у взяття воріт «Львова». Коломоєць з правого краю закинув м’яч до центру штрафного, де 18-річний Якубу грудьми прийняв сферу і другим дотиком пробив в ціль повз воротаря. Для 18-річного легіонера з Гани це був дебютний гол в Україні (у 3-й грі).

Другий тайм «Львів» розпочав більш агресивно, причому замість Петрова в атаці почав діяти Янчак. Підопічні Юрія Бакалова шукали шляхи взяття воріт Шуста і застосовували, зокрема, дальні удари. Проте Приймак пробив у руки воротарю, а Янчак, звільнившись від опіки Сапая, пробив поруч з каркасом воріт. Не дотягнувся головою до м’яча і кращий голеадор «Львова» Бруно, якому робив передачу Голіков.

Подією матчу стала і перша з початку чемпіонату поява на полі Сергія Борзенка, після пасу якого Бруно влучив у сітку з іншого боку воріт полтавчан.  «Ворскла» не грала на утримання переможного рахунку і також небезпечно атакувала.  Зокрема, Ребенок здалеку пробив над поперечиною воріт, а удар у Ніколаса Кареки вийшов не сильним і Бандура заволодів м’ячем.

У підсумку «Львів» і надалі у Прем’єр-лізі не може «розмочити» ворота «біло-зелених» - вже  у четвертій грі. До того ж, «Ворскла» ще з 20 травня не грає внічию в чемпіонатах впродовж 15-ти матчів: дев’ять перемог та шість поразок.  А «Львів» завершив клубний рекордний безпрограшний серіал не полях суперників, що з початку чемпіонату тривав впродовж 6-ти ігор: по три перемоги та нічиї.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 14-й тур

ФК «Львів» (Львів) - «Ворскла» (Полтава) - 0:2


Павло Ребенок (19), Наджееб Якубу (39)

«Львів»: Олександр Бандура, Мартан, Вадим Парамонов, Володимир Адамюк, Олександр Голіков, Владислав Приймак, Жонатан, Араужо (Жуліо Сезар, 92), Артур Западня (Сергій Борзенко, 74), Бруно, Сергій Петров (Вадим Янчак, 46)

«Ворскла»: Богдан Шуст, Ігор Пердута, Наджееб Якубу (Карека, 62), Олександр Скляр, Владислав Кулач (Михайло Сергійчук, 85), В'ячеслав Шарпар, Володимир Чеснаков, Вадим Сапай, Юрій Коломоєць, Олександр Чижов, Павло Ребенок (Тарас Саків, 94)

Бруно (35), Джонатан (70), Араужо (89) - Карека (66), Володимир Чеснаков (92)

Арбітр: Катерина Монзуль

Стадіон «Ворскла» ім. О. Бутовського (Полтава)

Глядачі: 1400

Температура: 9°C

Протокольні дані звірені з офіційними.

ФК ЛЬВІВ - ВОРСКЛА. ТЕКСТОВА ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцените материал
(4)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы
Футбол | 18 апреля 2024, 05:51 3
Лунин объяснил, почему остался по центру во время удара Бернарду Силвы

Андрей дважды отразил пенальти и помог Реалу пройти Манчестер Сити в Лиге чемпионов

Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча
Футбол | 18 апреля 2024, 09:40 6
Лучший игрок поединка с Ман Сити расхвалил Лунина после суперматча

Федерико Вальверде высказался об украинском голкипере

Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Dmytro Dmytro
A fekalu po jibalu!!!
Kl65
Ух ти і тут фекал є) Шкода тебе, доводиться на кожен коментар налітати і відстоювати честь свого фекалу))
Dmytro Dmytro
Фекал є фекал) Првонаступники скали,вереса...свого НІЧОІСІНЬКО) Де ж ви поділис після вильоту? В *0пу пішли?) Повилазили фекали) 2 ліга=упл це сильно) Фекал є фекал)
Ace
Блін....На кожній сторінці висну на фото ...Модель Playboy начала кампанию против президента Барселоны и новой формы клуба. ФОТО )
wicker
один із небагатьох випадків. коли радий перемозі Ворскли
Dragon9
Як же бісять такі колхозні команди як ворскла.
Їхня гра то тіхій ужас.
Всі кажуть шо хацкевич фізрук.
Подивіться на васю бика.
І як таке можна в європу пускати..