Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1618
0

Чотири голи в одні ворота

У підсумку нічия - на користь конкурентів

Трохи більше місяця пройшло з того часу, як біля керма обох команд стали нові наставники. Якщо пригадуєте, тоді у 19-му турі «Ураган» вже без Тараса Вонярхи і «Тайм» під керівництвом Станіслава Гончаренка задовільнились нічийними результатами. Далі івано-франківці, отримавши друге дихання, здобули три важливі перемоги і поступились лише одного разу - на виїзді «Шахтарю». Натомість «Тайм» після чотирьох поєдинків, проведених у рідному місті, зумів набрати аж три очки, перемістившись з третього на восьме місце. До очного протистояння франківці випереджали дуже незручного суперника (тільки одна нічия у п'яти останніх матчах) на одне очко, перебуваючи у турнірній таблиці на відстані однієї перемоги від третьої-четвертої команд.

«Таймівці» завжди славились своїми стандартами, частенько розігруючи їх нестандартно, але ефективно. Що саме міг протиставити своїм опонентам «Ураган» - мали можливість пересвідчитись вболівальники команди. Особливо пощастило тим, хто знаходився поблизу воріт, в які і залітали усі забиті м'ячі. Майже на екваторі першої половини господарі опинилися в нокдауні. Спершу Кольцун з кутового скинув під удар Бондару, а м'яч, летівши повз ворота, зрикошетив від Ткачука і опинився у сітці. За дві хвилини той же Ткачук змусив помилитися Ярого в центрі майданчика і відпасував Кольцуну, котрий пройшов правим флангом і пробив - Іжаковський відбив м'яч перед собою, але Ткачук був першим на добиванні - 0:2.

Ще до перерви у господарів Павлюк та Кіндратів мали найреальніші моменти один гол відквитати, однак блискучу реакцію продемонстрував Іваняк, двічі витягнувши шкіряну кулю з «шістки» та «дев'ятки» власних воріт. Пробити львівського голкіпера «ураганівцям» вдалося у другому таймі. Гості свідомо віддали ініціативу супернику, перейшовши на гру другим номером, і намагались зіграти на утримання потрібного рахунку. Спочатку досвідчений Гупаленко обігрався з Ярим і забив свій другий гол у чемпіонаті, чим надихнув своїх партнерів та вболівальників на ще більш активні дії.

Міг одразу ж забивати Кіндратів, що на швидкості зіграв у «стінку» з Гупаленком, і завдавав красивого удару - трохи неточно. Згодом Даниленко після пасу Оліщука опинився віч-на-віч з Іваняком і дивом не влучив у ворота. Та все ж «Ураган» було не стримати. На 36-й хвилині знову пройшла «стінка» Гупаленка з Кіндратівим, і Роман в один дотик відправив м'яча поміж ніг кіперу львів'ян - 2:2. Окрилені успіхом, господарі на куражі могли забити ще раз. Проте, викотившись втрьох на одного захисника, Оліщук явно поскупився і замість передачі Сендецькому вирішив пробити сам - мимо.

Загалом результатом в Івано-Франківську можуть бути задоволені обидва суперники, але найбільше - їх безпосередні конкуренти у боротьбі за 3-5 місця. Підсумкова нічия, що перервала триматчеву програшну серію «Тайму», залишила львівську команду на восьмому місці, а «Ураган» піднявся ще на одну сходинку догори.

Станіслав ГОНЧАРЕНКО, головний тренер «Тайму»:

- До сьогоднішньої гри команди підійшли з різним настроєм. «Ураган» - на підйомі, оскільки команда здобула дві важливі перемоги: на характері з ТВД і дуже трудову, дуже потрібну перемогу на виїзді над «Марріоном». Психологічно «ураганівцям» було дещо легше, оскільки «Тайм» їхав до Івано-Франківська, маючи у попередніх матчах три поразки поспіль. Тому підсумковий результат - для нас більше придбання, аніж втрата. Але враховуючи те, як складалася гра, (хоча я не скажу, що ми могли претендувати на щось краще), якщо з 2:0 виходить у підсумку 2:2 - це означає, що ми щось явно недобрали. Так, як складалася гра, який був перебіг матчу на майданчику, які були емоції і підтримка у господарів, нічия 2:2 для нас - це позитивний результат. Більше того, не будь у нас в воротах Іваняка, ми цілком реально могли і програти, він виручив нас у першому таймі двічі. Якби ми тоді пропустили - не знати, як би склалася гра далі. Але з іншого боку, якби за рахунку 2:0 мої підопічні надалі продовжували атакувати, а не грати на збереження результату, цілком можливо ми би десь «втікли»  і могли б забити. Однак це тільки припущення.

Знаєте, сьогодні команда грала вже краще. Якось на «розборах польотів» я сказав, що «Тайм» - це команда одного тайму - першого, бо у другій половині ми в останніх іграх чомусь провалюємо. І я жартома запропонував перейменувати команду в «2-Тайм», типу, як є фірма «2К». Сьогодні проти «Урагану» ми зіграли добре вже півтора тайми. Потім 10 хвилин другого тайму провалили і рахунок став 2:2. І вже тоді стало зрозумілим, що ми сьогодні не «втечемо», що наш суперник - міцна команда, а тому довелося трохи більше рухатися, мені - добре покричати на своїх підопічних, і наприкінці матчу ми вирівняли гру і довели її до логічного кінця.

Мені завжди подобалась команда «Ураган», завжди вона мені була симпатична. Я кожного разу з усією повагою приїжджаю до Івано-Франківська. Бачу, що аура у вас тут дуже хороша. Всім бажаю удачі, а особливо Владиславу Корнєєву, в якійсь мірі, своєму вихованцю. Дечому і мені є від нього повчитися і порівнятися у тому плані, що в нього багато досягнень. Звісно ж, я його вже не дожену, як то кажуть, у плані молодості, а йому бажаю на тренерському містку досягти того, що я вже досяг у своєму житті.  

Владислав КОРНЄЄВ, в.о. головного тренера «Урагану»:

- Вкотре хочу подякувати гравцям насамперед за підтримку та взаєморозуміння, оскільки ми зараз вчимося на ходу, зважаючи, що тренерського досвіду у мене ще обмаль. Дуже тішить те, що вдруге, поступаючись 0:2, ми як і на виїзді з «Метрополітеном» зводимо матч внічию. Раніше за «Ураганом» такого не спостерігалося: програємо два голи - команди немає, з такого рахунку ми не відігрувалися…

Якщо порівняти цю гру з домашнім матчем проти ТВД» то хотів би відзначити, що наша команда додає у комбінаційному плані, а також вкотре показує видовищну гру. Якщо у матчі з ТВД ми перемогли дійсно на морально-вольових, відчайдушно билися на майданчику, то сьогодні у грі проти «Тайму» у нас знайшлися більш вагоміші контраргументи, аніж у суперника. А ще ми продовжуємо грати у емоційний міні-футбол. Так - у нас зараз переміни на краще, змінився мікроклімат, але весь чемпіонат на цьому не витягнеш. Тому дуже приємно, що ми поступово заграли у комбінаційну гру і у нас нарешті з'явилося набагато більше осмислених атак. Зараз ще потрібно «підтягнути» виконання стандартів.

Львівський «Таймом» - дуже незручний суперник для «Урагану». Так вже склалося історично, і нам дуже хотілося би переломити цей негативний баланс. І я гадаю в якійсь мірі нам це вдалося, особливо відзначу другий тайм, який нам вдався. Тож ми готуємося далі, у нас є хороші шанси, які з'явилися досить несподівано. І поки вони шанси, ми будемо боротися до кінця і віддавати усі сили у кожному матчі .

Сьогодні дуже сподобалася підтримка наших вболівальників. Лише місяць пройшов з того часу, як в нашій команді відбулися зміни. Вболівальники це відчули і почали набагато активніше, набагато тепліше нас підтримувати. Люди в «ураганівських» шарфах приходять на матчі, люди вболівають - це навіть не порівняти з тим, що було раніше. Повірте, для нас це надзвичайно важливо. І це вже третій  поспіль домашній поєдинок дуже допомагає команді, за що ми вдячні нашим шанувальникам.

5 квітня. 13:00. Спорткомплекс Коледжу фізвиховання. 1000 глядачів.

Судді: Олійник (Київ), Банасько (Фастів).
«Ураган»: Іжаковський - Кіндратів, Ярий, Сендецький-к, Гупаленко - Павлюк, Оліщук, Валенко, Даниленко - Скіцко.
«Тайм»: Іваняк - Кольцун-к, Москвін, Бондар, Ткачук - Чепель, Брунько, Яцишин, Радько.
Голи: Гупаленко (32), Кіндратів (36) - Ткачук (9, 11).

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ спеціально для www.futsal.sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль
Футбол | 25 апреля 2024, 00:05 23
Шок в дерби, триллер в Манчестере. Эвертон сенсационно одолел Ливерпуль

Ириски обыграли Клоппа и Ко 2:0, Миколенко травмировался, Ман Юнайтед выиграл у Шеффилда

Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде
Футбол | 25 апреля 2024, 00:13 5
Лунин удивил Реал условием, при котором он останется в команде

Украинский вратарь хочет повышения зарплаты

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.