Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Международные турниры
|
1072
1

Травмонебезпечний уїк-енд

Третій день перебування збірної України на зборі в Хабаровську до розряду позитивних навряд чи віднесеш

Скоріше навпаки, він видався стресовим для нашої делегації, бо трохи не викосив з обойми «синьо-жовтих» відразу двох провідних виконавців -- нападаючого Вадима Шахрайчука та захисника Андрія Срюбка.

На уранішньому тренуванні недільного дня першим налякав тренерський штаб центрфорвард Вадим Шахрайчук, якому в одному з епізодів дісталося по нозі. З гримасою болю на обличчі 33-річний нападаючий покинув крижану поверхню, але незабаром відійшов від шоку і повернувся на лід, пересилюючи біль. До речі, всупереч інтернетівській інформації, дворазовий чемпіон Росії Вадим Шахрайчук ще не підписав контракт з «Трактором» а тільки заздалегідь погодився на умови челябінського клубу.

Ну а під завісу півторагодинного тренування на слизькому льоду «Платінум Арени» корчився від болю вже «сокіл» Андрій Срюбко. Шайба, пущена після забійного кидка Дениса Ісаєнко, зрикошетила від чиєїсь ключки прямо в кадик 32-річному Срюбко. «Велике щастя, що шайба минула сонну артерію» -- констатував ескулап збірної України Олександр Яренко, коли Срюбко з червоною плямою на горлі відійшов від шоку.

Ланцюжок неприємностей продовжила звістка про неможливість приїзду в збірну України свіжоспеченого чемпіона Білорусі у складі мінського «Кераміна» Олега Шафаренко. Як заявив нашому сайту віце-президент ФХУ Вадим Сисюк, Шафаренко спочатку не відповідав на дзвінки з табору збірної, але пізніше з'ясувалося, що Олегу наклали гіпс на руку і за станом здоров'я він не в силах допомогти команді на прийдешньому чемпіонаті світу в Японії. Шкода.

Що ж до безпосереднього тренувального процесу, що проходив 6 квітня з ранку, то головний тренер Володимир Голубович цілком зосередив заняття на грі в нерівних складах, використовуючи нові тактичні варіанти входу в зону і розіграшу комбінації. Признатися, у наших «спецбригад» (Гунько – Наваренко, Литвиненко – Варламов – Матвійчук; Срюбко – Побєдоносцев, Цируль – Шахрайчук -- Касянчук) не дуже виходило те, чого вимагав на макетах російський фахівець. Тому перша (і єдина!) шайба в безперервній грі «п'ять на три» нашим далася аж на 12-ій хвилині (!) розіграшу, коли знесилене тріо тих, що обороняються (Харченко, Яковенко і С.Черненко) вже ледве пересувало ноги. Ну а авторство шайби у ворота Вадима Селіверстова належить Юрієві Гунько, влучно «вистрілившого» від синьої лінії.

-- Володимир Васильович, хокеїсти атакуючої ланки поки не дуже результативні в Хабаровську, згодні? – питаємо головного тренера збірної України Володимира ГОЛУБОВИЧА.
-- В суботу ми проводили цілеспрямовану «двохсторінку», в якій не було конкретного завдання забити, звідси і низька результативність. Тренерський штаб запропонував хокеїстам виключити імпровізацію і діяти по нових атакуючих схемах, а не по тих, до яких звикли хлопці. Не варто забувати і про те, що багато гравців поки що знаходяться в «летючому» стані. Процес акліматизації триває.

-- Як прокоментуєте 12-хвилинне протистояння Харченко – Черненко – Яковенко по черзі двом п'ятіркам провідних виконавців нашої збірної?
-- Це була імітація входу в зону, а зовсім не розіграш більшості. Завдання вищезазначеної трійці зводилося до того, щоб пасивно оборонятися, а нападу при цьому потрібно було правильно побудувати і награти вхід в зону супротивника. Нічого страшного, скоро забиватимемо.

-- Тобто все йде за планом? Проблем немає?
-- Тільки спочатку були деякі неув'язки з харчуванням, тому що нам надавали  багато всього смачного, але їжа при цьому не раціонально використовувалася. У іншому все гаразд: провели тестування гравців (аналіз крові і сечі), яким залишилися задоволені. На третій день начебто і сон у хлоп'ят нормалізувався, негаразд немає. Лише я на третій день погано спав. Набагато гірше, ніж в перші два дні перебування.

-- Скільки захисників і нападаючих маєте намір включити в заявку на ЧС-2008?
-- Якщо не трапиться форс-мажорних обставин (натякає на випадок з Срюбко), планую заявити в склад 3 воротарі, 8 захисників і 12 нападаючих.

ФХУ

хоккей
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.