Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 28 октября 2018, 20:38
11197
10

Карпати розгромили Чорноморець в Одесі

Одесити продовжили свою невтішну серію черговою поразкою на очах рідних вболівальників

| Обновлено 28 октября 2018, 20:38
11197
10
Карпати розгромили Чорноморець в Одесі
ФК «Карпати»

Порівняно з минулим туром наставник «Карпат» Жозе Мораіш через дискваліфікації Федецького і Ді Франко зробив певні кадрові ротації. Повернулися в основу Швед, який відновився після травми, та Лебеденко, який зайняв місце на лівому фланзі оборони. А на правому фланзі діяв Мірошниченко, який у цій грі замість Федецького виконував і функції капітана команди. Замість Варгаса на поле вийшов Понде. В «Чорноморці» ж Ангел Червенков зробив лише одну перестановку: замість Остапенка на поле вийшов Міщенко.

І початок матчу виявився бурхливим. Вже перша атака гостей завершилась голом. Після удару Карраскаля м’яч влучив у руку Грачову і арбітр вказав на «позначку». Швед лише вдруге у чемпіонатах пробивав пенальті та вперше реалізував 11-метровий удар. Для Шведа, до речі, це був вже 4-й гол у ворота «моряків» і за цим показником Мар’ян наздогнав Андрія Покладка. «Карпати» тим самим продовжили свою клубну рекордну гостьову забивну серію у Прем’єр-лізі до 11-ти ігор.

Поки господарі оговтувалися від такого розвитку подій «Карпати» могли збільшити рахунок, але Литовченко зумів парирувати удар Карраскаля, вибивши м’яч на кутовий. Одеситам, серед яких особливою активністю виділявся Чорній, поступово вдалося вирівняти гру. Проте до небезпечних моментів справа не доходила.

Обидві команди у цю теплу осінню одеську погоду проводили матч на високих швидкостях і під кінець першого тайму двічі міг змінити рахунок Чорній. Спочатку Татарков підкрутив м’яч до штрафного на Чорнія, але Артем сходу не влучив у рамку воріт. В наступному епізоді вже Шевченко ногами ліквідовує загрозу після удару під гострим кутом все того ж Чорнія. Могли забити гол у «роздягальню» суперника і «Карпати». Швед здійснив вилазку правим флангом до штрафного і пробивав у ближній кут, але Литовченко контролював ситуацію.

Другий тайм розпочався за сценарієм першого і «леви» знову потішили своїх вболівальників, як біля телеекранів так і на стадіоні «Чорноморець». Гуцуляк виконав штрафний удар, Литовченко невдало відбив м’яч і першим встиг на добивання португалець Понде, провівши свій перший гол в Україні. Згодом Карраскаль здійснив черговий рейд до штрафного, вкотре продемонструвавши індивідуальну майстерність, але після зіткнення з Трубочкіним опинився на газоні. Проте арбітр Кривушкін вважав, що порушення правил не було.

І все ж, «Карпати» продовжували шукати шляхи взяття воріт суперників і «джокер» Мякушко, скориставшись довгою передачею від Мірошниченко, технічно реалізував свою вилазку до воріт Литовченко. Але на цьому неприємності для господарів поля не завершилися. Спочатку Мякушко в компенсований час оформив дубль, знову реалізувавши вилазку до воріт «чорно-синіх», а на останній хвилині Гуцуляк також випередив воротаря Литовченко і пробив у порожні ворота деморалізованого «Чорноморця» – 5:0.

У підсумку «Карпати» нарешті здобули свою першу та ще й розгромну в чемпіонатах України перемогу на полі «Чорноморця», де раніше «зелено-білі» 13 разів грали внічию та зазнавали 9 поразок. Натомість «моряки» програють у Чемпіонаті впродовж антирекордних для клубу 7-ми ігор.

Загалом же «Карпати» здобули вже 4-ту у чемпіонатах перемогу з великим рахунком над «Чорноморцем». Востаннє ж «леви» на виїзді перемагали з великим рахунком у липні 2016 року, розгромивши кам’янську «Сталь» (3:0). І на завершення знову про рекорди. «Чорноморець» повторив свою найбільшу поразку в чемпіонатах, при цьому вперше (!) програвши з різницею у 5 голів на своєму полі. «Карпати» ж вперше в українському елітному дивізіоні розгромили суперників в гостях з різницею в 5 м’ячів.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 13-й тур.

«Чорноморець» - «Карпати» - 0:5 (0:1)


Мар'ян Швед, 2 (пен.), Крістіан Понде, 48, Сергій Мякушко, 79, 90+5, Олексій Гуцуляк, 90+6.

«Чорноморець»: Сергій Литовченко, Дмитро Рижук, Гліб Грачов, Олег Остапенко, Іван Трубочкін, Євген Смирнов (Роберт Мютзерс, 85), Руслан Бабенко, Микола Мусолітін, Артем Чорний (Артур Карноза, 58), Микита Татарка (Андрій Штогрин, 76 ), Володимир Коваль.

«Карпати»: Олексій Шевченко, Денис Мірошниченко, Орест Лебеденко, Олег Бородай, Аді Мехреміч, Крістіан Ербес, Крістіан Понде (Сергій Мякушко, 64), Дмитро Кльоц, Маріан Швед (Кевін Мендес, 82), Олексій Гуцуляк, Хорхе Карраскаль (Назар Вербний, 72).

Арбітр: Дмитро Крівушкін


Гліб Грачов, 2, Іван Трубочкін, 47, Андрій Штогрин, 87 - Аді Мехреміч, 21, Крістіан Понде, 28, Дмитро Кльоц, 81.

Удари (в створ): 10 (4) - 7 (6)
Кутові: 14 - 5
Офсайди: 3 - 1.

Стадіон: «Чорноморець» (Одеса)


Глядачі: 4860

Температура: 21°C

ЧЕРНОМОРЕЦЬ-КАРПАТИ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ


Протокольні дані звірені з офіційними.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 10
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
KOROP
Прекрасний поєдинок видали Карпатушкі) Сам матч, голи, атмосфера - все супер! УПЛ..? Це ти..? О_о
Не думав, що подивлюсь і 10 хвилин матчу, а завис на всі 95.
wicker
Дві команди грати у футбол, Чорноморцю бракує виконавчої майстерності, а так симпатична команда, потрібен час. Карпати з перемогою. Разом і до кінця.
SamojlovS
Может, Карпаты желают еще побороться за выход в первую шестерку? Я на них - не рассчитывал.
Если так, было бы интересно и добавило бы интриги.
Ростик Карпа
Щось в лісі здохло )))))
Валерий Бирзул
Черноморец обновил антирекорды.7 порожений подряд. Команду на@уй разогнать вместе с руководством . Климов тебе не стыдно перед Одессой за такую команду.
TimurKhAI
Интересненько... А ведь по статистике – почти полное равенство
49% Владение мячом 51%
10 Удары 7
4 Удары в створ 6
17 Штрафные 21
14 Угловые 5
I_LOVE_UKRAINE
Красави
an52
Пора вже Братам Гадюкіним замість "Карпати знов..." співати "Одеса знов програла в футбол"
Dima Any
молодці ,гарна гра , але захист треба ще підтягнути