Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Еліна Світоліна – Кікі Бертенс. Прогноз і анонс півфіналу Сінгапура

Вперше на Підсумковому турнірі українці потрібно підтвердити статус фаворитки матчу

Еліна Світоліна – Кікі Бертенс. Прогноз і анонс півфіналу Сінгапура
Jimmie48 Photography. Элина Свитолина
В суботу, 27 жовтня, перша ракетка України Еліна Світоліна (42-15) зіграє півфінальний поєдинок Підсумкового турніру WTA у Сінгапурі. Суперницею українки стане Кікі Бертенс з Нідерландів (46-22).
 
Півфінал за участю Світоліної розпочнеться об 11:00 за Києвом і буде транслюватися на UA:Перший, інша півфінальна пара Слоан Стівенс – Кароліна Плішкова вийде на корт не раніше 14:30.
 
Хто така Кікі Бертенс і як вона опинилася в Сінгапурі
 
Для тих, хто не досить пильно стежив за жіночим тенісом в 2018-му році, потрапляння Бертенс на Підсумковий турнір могло стати досить несподіваним. 26-річна нідерландка ніколи не хапала зірок з неба і завжди вважалась класичною «грунтовичкою». До 2018-го вона виграла чотири турніри WTA International, усі – на улюбленому покритті. Також був вихід у півфінал Ролан Гаррос-2016.
 
Цієї весни Кікі вийшла на якісно новий рівень, вигравши спочатку Прем'єр в Чарльстоні на зеленому грунті (більша швидкість корту), а потім потрапивши до фіналу Premier Mandatory в Мадриді, де програла фантастичній на той час Квітовій в трьох сетах. А далі стало ще цікавіше: Бертенс почала здобувати перемоги на американському харді, здобувши титул в Цинциннаті. В фіналі Кікі більше двох годин боролась з Сімоною Халеп, відіграла матчбол румунки на тай-брейку другого сету і все ж перемогла. Як виявилося, той матч став визначальним в боротьбі за Сінгапур, адже саме там перша ракетка світу завдала великої шкоди своєму організму, який дав збій в кінці сезону. Після того Халеп програла ще 3 матчі, очікувано відмовилася від участі на Підсумковому турнірі, а Бертенс, яка фінішувала дев'ятою, витягнула щасливий квиток.
 
Перед півфінальним матчем в Кікі 12 перемог над тенісистками із топ-10 за рік, у Еліни – 7. Кращий результат за останні 5 років був минулоріч у Возняцкі (14).
 

Getty Images. Кікі Бертенс
 
До речі, в 2017-му році нідерландка вже була в Сінгапурі, але змагалася в парному розряді, де в дуеті з Юханною Ларссон зупинилась за крок до перемоги. А якщо копнути ще глибше, то в 2016 році Кікі зіграла в Чжухаї (другий за престижністю підсумковий) в одній групі із Світоліною (поразка в 3-х сетах). Еліна тоді дійшла до фіналу.
 
Зустрічі між собою
 
Всього двічі між собою грали дівчата, рахунок рівний. Звісно нас більше цікавить другий матч, який відбувся цьогоріч в Цинциннаті. Не можна сказати, що Світоліна тоді програла в одні ворота, але перемога Бертенс була досить переконливою. Саме час брати черговий реванш і продовжити славну традицію раунду Робін.
 
Форма
 
Якщо зі Світоліною все більш-менш зрозуміло, адже вона демонструє найкращий свій теніс після Риму, то Бертенс поки не до кінця не розкрила свій потенціал. В поєдинку зі Стівенс в неї було 47 невимушених помилок і 8 подвійних проти 24 віннерсів і 2 подач навиліт, а також на 9 виграних очок більше за весь матч, але все-таки вона програла. З Кербер, яка зараз далеко не в кращому стані, показники були не набагато кращими (33-45 в/н, 12 подвійних і 5 ейсів), але в результаті була здобута дуже важлива перемога. Матч з Осакою розглядати немає сенсу, адже японка ледве змогла відіграти перший сет, після чого знялася через травму. 
 
Найбільше в грі Кікі запам'яталися її неперевершена гра біля сітки і своєчасні дроп-шоти, і саме в цьому компоненті вона виглядає краще за Еліну. Більше очевидних козирів немає. 
 
На жаль, додатковий день відпочинку не дає Еліні тієї переваги, на яку ми розраховували. Хоча змагальний ритм турніру зберігається, це великий плюс.
 

Jimmie48 Photography. Еліна Світоліна
 
Перспективи в рейтингу
 
Наразі дуже важливо перемогти Бертенс і не дозволити їй випередити себе в рейтингу WTA. Слід зазначити, що перша трійка тенісисток 2018-го року вже сформована, це Халеп, Кербер і Возняцкі. Далі можливі варіанти, але поразка буде означати, що Еліна закінчить восьмою (Стівенс в фіналі) або дев'ятою (Плішкова в фіналі).
 
Прогноз
 
Букмекери вперше ставлять на Світоліну і це трохи лякає, адже до цього вони ще ні разу не вгадали переможницю матчу за участі українки в Сінгапурі (6 з 6 за два роки в молоко). Але будь-яка серія рано чи пізно закінчується, потрібно лише вірити в свої сили. Світоліна на груповому етапі продемонструвала, що в неї є і бажання, і вміння, і фізичні сили. Але поєдинок легким точно не буде, велика ймовірність побачити третій сет.
 
Проноз Sport.ua: перемога Світоліної в трьох сетах
 
Розклад матчів суботи
 
11:00 – Світоліна – Бертенс
14:30 – Стівенс – Плішкова.

 

Опрос

Голосов 151
Кто выиграет Итоговый турнир WTA?

Элина Свитолина

94 голоса 62.25 %

Кики Бертенс

4 голоса 2.65 %

Слоан Стивенс

47 голосов 31.13 %

Каролина Плишкова

6 голосов 3.97 %

В опросах могут участвовать только зарегистрированные пользователи.
Пожалуйста, войдите или зарегистрируйтесь.
Источник Sport.ua
Оцените материал
(10)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 9
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
dudigo78
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
VITASS
Боже, як приємно бачити нашу солов'їну. спортуа у вас там все добре? я хвилююся.
прошу не зупинятися - давно вже пора б було....
Stanislav Matusevych
Бертенс, действительно, первый сезон смогла показать свой уровень где-то кроме любимого грунта. Сингапурский медленный хард для нее очень удобен, как и для самой Элины. И по стилю она похожа на Свитолину. Только чуть побольше мощи и чуть поменьше скорость. Довольно нестабильна по ходу матча: может как включиться, так и выключиться абсолютно в любой момент. Но если уж включится по полной, переиграть ее очень сложно. Мне интересно, когда у Бертенс закончится батарейка, ведь голландка играет шестую неделю подряд.
Для Элины очень важно выйти на игру с таким настроем, как на групповой турнир. Я бы сказал, что это будет определяющим фактором результата. Если говорить о стратегии на матч, то нужно делать все так же, как и с Возняцки. Ну разве что больше играть под право Бертенс, бэкхенд у нее будет постабильней. А так - давление, разбрасывание мячей по боковым линиям, летать по корту и тащить все, что можно.
Vlad Rasevski
За Еліну буде вболівати вся Україна - це повинно її надихати!!! До речі юний талант Даша Лопатецька вийшла в напівфінал в Канаді! Де зустрінеться із кривднецею Каті Козлової канадійкою! На цей час у Даші плюс 220 місць і поточний рейтинг 520 ракетка світу! Браво!
Петр Рудченко
Браво,спорт.уа.Прямісінько в десятку!
Владимир Копяк
Что-то долго сказка продолжается...
Endi Diuf
Який канал транслюватиме?