Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Первая лига
| Обновлено 26 октября 2018, 03:46
1309
0

РОМАНОВ: «Металісту-1925 необхідно на мажорній ноті завершити рік»

Футболіст харківського клубу оцінив старт команди в новому сезоні Першої ліги

| Обновлено 26 октября 2018, 03:46
1309
0
РОМАНОВ: «Металісту-1925 необхідно на мажорній ноті завершити рік»
metalist1925.com. Сергій Романов
Герой 14–го туру у Першій лізі Сергій Романов поділився враженнями від матчу з «Зіркою» (3:0), де він взяв участь у всіх трьох голах, а також розповів про свої очікування від зустрічі з лідерами.
 
– Сергію, для вас має значення визнання найкращим гравцем туру?
– Звичайно, завжди приємно коли на тебе звертають увагу, визнають найкращим гравцем. Водночас, важливо не зупинятися на досягнутому і постійно вдосконалюватися, прогресувати, щоб в майбутньому підкорювати нові вершини.
 
– Інколи матчі з такими суперниками як «Зірка» можуть бути вкрай складними – «Інгулець», «Олімпік» програвали кропивницькій команді цього сезону. Про що вас просив Олександр Горяїнов на установці перед грою?
– Тренер наголошував, що не може бути ніякої недооцінки суперника, необхідно з максимальною відповідальністю підходити до кожного матчу. Також нам потрібно було спробувати забити швидкий м'яч. Важливо, що вдалося виконати тренерські настанови. Після того як забили два м'ячі, стало легше грати, контролювали хід матчу і в підсумку здобули позитивний результат.
 
– Після вашого кутового забив Поспєлов. Ваш захисник уже тричі відзначився у чемпіонаті, тобто існує взаємодія, награна комбінація?
– Звісно, такі комбінації відпрацьовуємо на тренуваннях. Поспєлов говорить, в яку зону йому подавати. Приємно, що наші старання недаремні і награні комбінації приносять команді важливі залікові пункти. Поспєлов дуже добре грає на другому поверсі, він вже забив чотири м'ячі у цьому сезоні. Намагаємося використовувати на максимум сильні сторони нашого захисника.
 
– У другому м`ячі також ви також взяли участь і знову після вашого кутового? Для Давидова цей гол як ковток свіжого повітря, адже він  з початку сезону не забивав та й подекуди не потрапляв у склад, а тепер у чотирьох матчах тричі відзначився. Такий результат – довіра головного тренера?
– Звичайно, для кожного футболіста важливо відчувати довіру з боку головного тренера. Дійсно, Сергій був засмучений, адже тривалий час не міг забити, але він на тренуваннях працював з максимальною відповідальністю, поводився як справжній професіонал. Головне, що наш нападник не опустив руки і це дало свої плоди. Вітаю Сергія з забитим м'ячем і бажаю не зупинятися на досягнутому, продовжувати своїми діями приносити користь команді.
 
– У випадку з вашим голом, просто не вистачило сил для більш потужного удару?
– Я хотів пробити у кут, на виконання, але просто не влучив як слід по м'ячу. М'яч після мого удару полетів по центру, пощастило, що воротар помилився. Тому особливо не святкував цей гол, адже він вийшов досить курйозним. Водночас відзначу, що забивати завжди приємно і кожен забитий м'яч додає впевненості у власних силах. 
 
– Ви знаєте, що після цього матчу стали лідером серед асистентів Першої ліги цього сезону? У Сергія Кравченка сім асистів, у вас їх вісім. Напевно для 21–річного футболіста – це пристойний показник?
– Звичайно, на тренуваннях відпрацьовуємо награні комбінації, стандартні положення.  Якщо відверто, я звик більше асистувати партнерам, забиваю не так часто.  Ще у дитинстві вчили, що потрібно вміти не лише забивати, а й віддавати результативні передачі. Важливо, що наші старання під час тренувального процесу дають результат. Чудово, що на даний момент у нас виходить реалізовувати стандартні положення.
 
– «Металіст 1925» поки найвище піднімався на третю сходинку. Може такою і є реальна сила вашої команди, чи вам цілком по силам додати? Тренерська чехарда також вплинула?
– Нас випереджають дуже сильні суперники, але ми продовжуємо боротися. Плануємо достойно зіграти зі своїми опонентами, тим паче, що гратимемо вдома. Впевнений, що дамо бій прямим конкурентам. Намагатимемося зайняти якомога вище місце у турнірній таблиці. Нам необхідно на мажорній ноті завершити рік і після цього підбиватимемо підсумки. Зараз «Металіст 1925» створює конкуренцію СК «Дніпро–1», «Волині», «Колосу». В цілому, вважаю, що наша команда демонструє непогані результати, адже ми всього лише дебютний сезон граємо у Першій лізі.
 
Денис Шаховец Источник: ПФЛ
Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.