Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

WTA
| Обновлено 23 октября 2018, 09:32
15132
13

Еліна Світоліна – Кароліна Плішкова. Прогноз і анонс матчу

Поєдинок, який може визначити першу півфіналістку Підсумкового турніру

| Обновлено 23 октября 2018, 09:32
15132
13
Еліна Світоліна – Кароліна Плішкова. Прогноз і анонс матчу
Jimmie48 Photography. Элина Свитолина
У вівторок, 23 жовтня, українка Еліна Світоліна проведе другий матч на Підсумковому турнірі WTA у Сінгапурі. Суперницею українки (статистика матчів в сезоні 40-15) стане друга ракетка Чехії Кароліна Плішкова (48-21). Поєдинок закриє програму третього змагального дня і розпочнеться орієнтовно о 16:00 за Києвом.
 
Нагадаємо, що в першому турі Світоліна перемогла ще одну чешку Петру Квітову, а Плішкова здолала опір датчанки Каролін Возняцкі.
 
Суперниця
 
Для початку варто зазначити, що Плішкова третій рік поспіль грає на Підсумковому турнірі, а це ознака високого класу. Жодна з цьогорічних учасниць змагань в Сінгапурі (могла бути ще Халеп) не може похвалитися такою стабільністю. В 2017-му Кароліна навіть ставала першою ракеткою, протримавшись на вершині 8 тижнів, але після того її результати погіршилися. 
 

Jimmie48 Photography. Кароліна Плішкова
 
В 2018-му році Плішкова до останнього моменту могла не поїхати в Сінгапур і тільки виліт Кікі Бертенс в другому колі Кубку Кремля дозволив їй остаточно забронювати місце в когорті кращих тенісисток за результатами сезону. Найбільші досягнення 26-річної чешки в цьому році обмежилися виграшем двох Прем'єрів (Штутгарт і Токіо), чвертьфіналами Australian Open і US Open, а також півфіналом Мадрида. Ключовим у боротьбі за Сінгапур для Плішкової мав стати турнір у китайському місті Тяньцзінь, але в фіналі француженка Каролін Гарсія нарешті повернула борг Світоліній, здобувши перемогу над чешкою. Нагадаємо, після того матчу різниця у 10 очок в Чемпіонській гонці збереглася, і чеській тенісистці довелося їхати в Москву, де вона програла в першому ж матчі.
 
З технічних показників варто відзначити 382 ейси Плішкової в сезоні (2 місце в Турі), а також 74,1% виграних геймів на своїй подачі (8 місце серед тих, хто зіграв хоча б 30 матчів).
 
Матчі між собою
 
Еліна довгий час не могла переграти Кароліну. Перші п'ять очних поєдинків закінчилися перемогами Плішкової. Однак дві останніх зустрічі вдалося виграти українці. І якщо в 2017-му перемога була здобута на улюбленому грунті, то на початку 2018-го Світоліна переграла чешку на харді Брісбена. 
 
Форма
 
Плішкова і Світоліна вважалися аутсайдерками Білої групи перед турніром, але несподівано здобули перемоги в перших матчах. Але якщо Світоліній відверто допомогла невдала гра Квітової, то Плішкова провела досить сильний поєдинок проти Возняцкі. І Еліна, і Кароліна гарно подавали в неділю, що стало запорукою їхніх перемог. Додамо, що Плішкова грала з тейпом на правій гомілці, хоча пересувалася при цьому на звичному для себе рівні, часто готуючи небезпечні виходи до сітки.
 
Турнірні перспективи
 
Для початку згадаємо частину регламенту, яка визначає порядок виходу тенісисток до півфіналу. Отже, першочерговість показників така (при рівності першого показника враховується наступний і т.д. по черзі).
 
1. Кількість перемог.
2. Кількість зіграних матчів.
3-1. Якщо 2 тенісистки рівні за попередніми показниками, все вирішує результат особистої зустрічі.
3-2. Якщо 3 тенісистки мають рівність за першими 2 пунктами, то рахують відсоток виграних сетів, а потім геймів.
 
ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ
 
Поки що всі варіанти можна зобразити таким чином:
 
 
Прогноз
 
В першому матчі Світоліна зіграла на максимумі своїх теперішніх можливостей, але і цього може не вистачити, якщо Плішкова покаже хоча б той рівень, що був в поєдинку з Возняцкі. У вівторок вже не буде таких відвертих подарунків, як у першому матчі, тому поки що впевненості в перемозі українки немає.
 
Проноз Sport.ua: перемога Плішкової в 2 сетах.
 
Розклад матчів вівторка
 
14:30 – Квітова – Возняцкі.
16:00* – Світоліна – Плішкова.
 
*матч розпочнеться після закінчення першого поєдинку
 
 
Оцените материал
(8)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 13
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
kh_2018
На последней пресс-конференции Элина даже не скрывала своё состояние (как говорят дети "злая-презлая"), хотя обычно её не задевают коменты и хэйтеры и раньше она это всё игнорировала.
У неё очень много накопилось и к себе и к окружающей её обстановки, особенно после Гонконга, надеемся вся эта злость перейдёт в спортивную и будет работать на результат.
Воскресная игра Плишковой в сравнении с игрой Элины, была как перестрелка снайперов, Элине надо постараться, широко играя и поддерживая высокий темп, доводить количество ошибок со стороны соперницы на один уровень с количеством своих, а дальше работает мотивация, которая у неё выше. Всё это будет сделать не просто, потому что играют топы и как будет складываться игра не в теории а на практике увидим завтра.
Успехов Элине!
Vbolivalnyk-Peter
Еліні завжди матчі з тенісистками з ТОР - 30 даються тяжче ніж з ТОП-10 - вона зовсім по іншому налаштовується. Плішкова зараз не в найкращій формі як і сама Еліна. І Один матч виграний ще нічого не означає. Сьогоднішня гра розставить усе по своїх місцях. Еліна причудово знає, що вона зараз не здатна тягатися в потужності, проте останній матч показав, що вона вміє аналізувати свою гру, гру суперниці. Гадаю Світоліна і на цей матч придумає як боротися з Плішковою.
Вірю в перемогу нашої тенісистки!
Сергей Богданов
Каролина после замужества и некоторого теннисного простоя потихоньку возвращает свои кондиции и находит свою игру, но с прогнозом я не согласен, Элина думаю без борьбы в двух сетах не отдаст этот матч, если Эля грамотно сыграет вполне может сбить чешку с прицела и победить, Плишкова если поймает ритм и ей удобно играть тогда пиши пропало, но как только она чувствует себя не в своей тарелке, сразу мячи градом сыпятся в аут
hyperion
Удачи Элине!
Если у нее проснулась спортивная злость, это просто здорово. Посмотрим.
Stanislav Matusevych
Сегодня Элине необходимо играть по-другому, нежели с Квитовой. Плишкову нужно заставлять много двигаться по корту, чего та не любит. Поэтому играть нужно не в центр корта, а ближе к боковым линиям, почаще меняя направление. Неплохо бы вкладываться при этом в удары, но без фанатизма. иначе будет много собственных невынужденных. Совсем здорово было бы заставлять чешку бегать не только в стороны, но и вперед, хоть и понятно, что ждать от Элины дропов маловероятно. Еще стоит побросать полугорки, поскольку Плишкова некомфортно себя чувствует на мячах выше плеча. Ну и, конечно, движение и еще раз движение. Если не успевать за темпом чешки, она задавит.
Обе последних личных встречи Элина сама выиграла своей активностью. А пять поражений до того получены пассивной игрой. Так что все довольно очевидно.
Sviatoslav Kudelych
Жіночий теніс і прогнози...
olya403
якось не хочеться наперед передивлятися таблички з варіантами. Просто потрібно перемагати. Але важко буде, Плішкова проти Возняцкі дуже навіть добре грала, бігала за всіма м'ячами, подавала добре. Порівняно з матчем в москві це були дві різних Кароліни
Stanislav Matusevych
Вийде Беттлз. Більше нікого в команді Еліни поки нема.
Юрий Пус
Лично я ожыдаю продолжения бенкета от Свитолиной...После а хочу чтоб было б...Плишкову вполне можна обыгровать и нужно.Держу кулаки)
potapenkovd
Пользователь заблокирован администрацией за нарушение правил
Юрий Безсонов
без шансов 2-0 плишкова 6-3 6-3
dydyyura
видно писал диванный эксперт Стас .