Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Европы
| Обновлено 29 апреля 2022, 04:42
824
0

ХОЛОПОВ:: «Доводилось проявляти максимум з того, що вміємо»

Тренер молодіжної жіночої збірної України з баскетболу 3х3 прокоментував третє місце на ЧЄ

| Обновлено 29 апреля 2022, 04:42
824
0
ХОЛОПОВ:: «Доводилось проявляти максимум з того, що вміємо»
ФБУ. Владимир Холопов

Головний тренер національної та молодіжної жіночих збірних України з баскетболу 3х3 Володимир Холопов зібрав цього сезону щедрий медальний врожай – вивів обидві свої команди на п’єдестал пошани. Слідом за бронзою дорослих на чемпіонаті Європи прийшов час приміряти нагороди дівчатам з молодіжки. Холопов розповів про шлях до успіху на чемпіонаті світу U-23, що завершився у Китаї 7 жовтня.
 
- Чи могли ми виступити краще у півфіналі зі збірною Японії? По-перше, треба врахувати, що до цього у чвертьфіналі ми здолали непоступливий Іран. Ми були зконцентровані до кінця. Це дозволило продовжити боротьбу за медалі. Напевно, японкам у півфіналі більш щастило. А нам бракувало реалізації . Не завжди влучали з-під кільця, та й здалеку.
 
- До гравців нема претензій?
- Ігри на чемпіонаті складалися для нас по-різному. Хтось з дівчат в одній грі виглядав краще, хтось в іншій. Ми аналізували дії, «розбор польотів» мав місце. Але коли прийшов час вирішальних матчів, можу з впевненістю сказати – в іграх з Японією (у півфіналі) та Німеччиною (за 3-тє місце) усі відпрацювали на відмінно.
 
- Чи можна вважати успіхом дві бонзи національної та молодіжної збірних на чемпіонатах Європи та світу?

- Завжди присутня мотивація досягти чогось більшого. Але усе ж таки вважатиму сезон успішним. Серед суперників були рівні команди з сильними гравцями. Аби довести свою перевагу, доводилося проявляти максимум з того, що вміємо. А ми, як показав результат, таки вміємо!
 
- До Олімпіади лишилося два роки. Після таких медальних здобутків маємо гарні перспективи щодо Токіо-2020?
- Тут багато чого залежатиме від кваліфікаційного турніру. Яка підгрупа, який склад команди зберемо. Скажімо, лунала думка, мовляв на молодіжному чемпіонаті світу нам пощастило зі складом суперників у підгрупі. Але ж поступись ми Нідерландам у дебютному матчі Мундіалю, а боротьба була запеклою з рівними шансами на успіх, могли б взагалі нікуди не вийти.
 
- Тепер у піднесеному настрої Ви повертаєтеся до Києва, а менш ніж за тиждень Ваш Київ-Баскет розпочинає боротьбу у жіночій Суперлізі. Ви в курсі щодо поточних справ у команді?

- Я увесь час в курсі поточних справ. До першого матчу залишилося чотири дні, це небагато. Найголовніше, що мене цікавить, щоб гравці були здорові. Нажаль, Олександра Чек і Ольга Краєвська ще не зовсім відновилися після травм. То ж доведеться розпочинати чемпіонат усіченим складом. А це додаткове навантаження на основних гравців.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, кто в Украине будет транслировать матчи Евро-2024
Футбол | 18 апреля 2024, 13:30 7
Стало известно, кто в Украине будет транслировать матчи Евро-2024

MEGOGO — официальный вещатель УЕФА Евро-2024

Известно, кто подсказал Лунину остаться на месте перед ударом Бернарду
Футбол | 18 апреля 2024, 12:44 1
Известно, кто подсказал Лунину остаться на месте перед ударом Бернарду

Тренер вратарей «Реала» считал, что не прыгать стоит только в одном случае из трех возможных

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.