Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 10 ноября 2019, 05:21
3127
15

Маріуполь та Карпати переможця не виявили

Команди зіграли внічию в Мариуполі

| Обновлено 10 ноября 2019, 05:21
3127
15
Маріуполь та Карпати переможця не виявили

Порівняно з минулим туром, у якому  «Карпати» зазнали великої поразки від «Шахтаря», наставник «зелено-білих» Жозе Мораіш вирішив дещо перетасувати стартовий склад. Замість Кучинського, Карраскаля і Мякушка, причому двоє останніх вперше з початку сезону не потрапили до основи, на поле вийшли Шевченко (проти свого колишнього клубу Микита не міг грати згідно орендних умов), Кльоц і Мендес. До речі, уругваєць вперше потрапив до стартової одинадцятки. Щодо  складу «Маріуполя», то Олександр Бабич замість Піхальонка, Дави і Зубкова на поле випустив Бикова, Чурка та Ігнатенка.

Господарі поля активніше розпочали матч і першим міг відкрити рахунок Чурко, проте Шевченко рятує свою команду від неприємностей. Напруга у матчі зростала і арбітру вже у дебюті гри довелося втихомирювати пристрасті з допомогою жовтих карток. Одну з них  у боротьбі з Ді Фракно заробив Биков і «Карпати» здобули право на перспективний штрафний. І Гуцуляк забив красень-гол, коли м’яч, пролетівши над «стінкою», рикошетом від штанги затріпотів у сітці воріт Гальчука. Для Олексія це був перший гол з початку чемпіонату, який, до речі, став для «Карпат» ювілейним, 50-м, забитим «левами» у ворота «Маріуполя» в рамках Прем’єр-ліги. При цьому карпатівці перервали свою безгольову серію у ворота азовців, яка тривала 282 хвилини.

Забитий гол додав впевненості «зелено-білим», які продовжували більше контролювати м’яч. Небезпечно виконував штрафний і кращий бомбардир «Карпат» Швед, але капітан «Маріуполя» Яворький головою вибив м’яч на кутовий. Наступна атака гостей завершувалася дальнім ударом Кльоца, але  Гальчук у кидку  ліквідував загрозу.

Гра і далі в основному проходила на половині поля маріупольців, біля воріт яких «Карпати» виконали три (!) поспіль кутових удари, після яких азовці встигали на мить випереджати суперників. Одна з контратак «Маріуполя» завершилася падінням Чурка у штрафному майданчику, проте арбітр вважав, що Мегреміч правила не порушував та показав ще й Чурку картку за неспортивну поведінку.

Під час перерви обидва тренери вирішили не коректувати склади своїх підопічних. І «Маріуполь» на початку другого тайму відновив рівновагу. Демірі видав хороший пас до штрафного на вихід Борячуку, який холоднокровно пробив повз Шевченка у дальній кут – 1:1.  Окрилені таким успіхом господарі поля продовжували більше володіти м’ячем і  мали шанс вийти вперед, проте після удару Мишньова Шевченко у кидку перевів м’яч, що летів під поперечину, на кутовий.

Підопічні Олександра Бабича продовжували збільшувати натиск на захисні редути «левів». Міг оформити дубль Борячук, але після пасу Чурка, пробив цього разу вище воріт. Жозе Мораіш, намагаючись налагодити гру в середині поля, випустив на поле креативних Карраскаля та Мякушка. Проте небезпечних моментів біля воріт Гальчука і далі не виникало.

Натомість після масованої атаки азовців вже захисник «Карпат» Мегреміч рятує ворота, вибиваючи м’яч з порожніх воріт після удару Піхальонка. Заключні хвилини, в тому числі і шість (!) компенсованих, напруженого поєдинку пройшли в атаках «Маріуполя», який намагався здобути вольову перемогу і впритул наблизитись до четвертого місця у турнірній таблиці.

У підсумку «Карпати» і в Маріуполі збільшили свою клубну рекордну безпрограшну гостьову серію в чемпіонатах, яка триває вже 11 матчів: три перемоги та вісім нічиїх. Натомість азовці перервали свій безнічийний серіал у Прем’єр-лізі, який продовжувався 5 ігор: три вікторії та дві поразки.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Українська Прем'єр-ліга. 11-й тур

 «Маріуполь» (Маріуполь) - «Карпати» (Львів) - 1:1

Андрій Борячук (52) - Олексій Гуцуляк (13) 

«Маріуполь»: Євген Гальчук, Ігор Тищенко, Сергій Яворський, Олексій Биков (Сергій Чоботенко, 81), Бесір Демірі, Валерій Федорчук, Данило Ігнатенко (Олександр Пихальонок, 60), Дмитро Мишньов, Владислав Вакула, В'ячеслав Чурко (Олександр Зубков, 69), Андрій Борячук

«Карпати»: Микита Шевченко, Артем Федецький (Денис Мірошниченко, 90), Олексій Ковтун, Олег Бородай, Аді Мегреміч, Крістіан Ербес, Франческо ді Франко, Дмитро Кльоц, Мендес (Карраскаль, 71), Олексій Гуцуляк, Мар'ян Швед (Сергій Мякушко, 64)

  Олексій Биков (12), Бесір Демір (22), В'ячеслав Чурко (42), Дмитро Мішньов (88), Ігор Тищенко (90 + 6) - Артем Федецький (9), Крістіан Ербес (74)

Арбітр: Денис Шурман

Стадіон імені Володимира Бойка

Глядачі: 2120

Температура: 15°C

Протокольні дані звірені з офіційними.

МАРІУПОЛЬ - КАРПАТИ. ТЕКСТОВА ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Оцените материал
(4)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера
Футбол | 24 апреля 2024, 22:25 13
Хави принял неожиданное решение. Барселоне не нужно искать нового тренера

Легенда «сине-гранатовых» провел встречу с руководством и решил остаться в клубе!

ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины
Хоккей | 25 апреля 2024, 10:00 5
ЧМ по хоккею. Календарь сборной Украины

Очередная попытка сборной Украины вернуться во второй дивизион

Комментарии 15
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
killiastorm
Карпати забивають рідко. Але що не гол, то виконання шикардос.
killiastorm
Ведучий (якийсь чайник) на каналі Футбол почав огляд зі слів "сенсаційний результат у Маріуполі. Сенсація. Маріуполь втратив очки з Карпатами."
Я щось пропустив, відколи це марік стали з ПСЖ плутати?
WICKER
футболу не було, була боротьба.
deutsch7777
карпати найкраща команда....
taraniv
Да и ничья тоже норм - Марик уже на 5 месте. Заря завтра как пить дать продует Шахтёру.
I_LOVE_UKRAINE
Гра була рівна - перший тайм за Карпатами, другий за Маріком, рахунок закономірний
Golhrenshtanga
Карпаты стремятся в Лигу Чемпионов
taraniv
Судья тридверас украл у Марика победу, не поставив два чистейших пенальти в ворота Карпат.
Rostik Karpa
Відскочили карпати, по грі , особливо в другому таймі мало б бути мінімум 4-1, нічо в наступному турі Ворскла поставить на місце їх, а то очко випадково взяли, всі вже вихваляються боротьбою , рівним матчем
gucci1992
Розписали гройсместири як і домовлялися! Захід та Схід разом!
Rostik Karpa
вівці