Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
1741
0

Олександр КИРИЛЮК: «Матч з Карпатами — свято для наших вболівальників»

Головний тренер клубу «Черкащина-Академія» поділився очікуваннями від 1/8 фіналу Кубку України

Олександр КИРИЛЮК: «Матч з Карпатами — свято для наших вболівальників»
ФК Карпаты. Александр Кирилюк

Черговим суперником «зелено-білих» в Кубку України стане «Черкащина-Академія». Головний тренер представника Другої ліги Олександр Кирилюк розповів про свої очікування від майбутнього поєдинку.

– Думаю, що це буде свято для наших вболівальників. До нас в гості приїдуть «Карпати», які завоювали собі славу в українському футболі і не тільки. Тому це велика подія для вболівальників і для наших молодих гравців. Своєрідна перевірка – що вони на сьогодні собою представляють.

– Серед ваших молодих гравців є і досвідчений Олег Тарасенко, який свого часу виступав у дублі львівських «Карпат».
– Він в дуже юному віці потрапив у дублюючий склад львів’ян. Якщо не помиляюся, з «Карпатами» він став призером в чемпіонаті серед молодіжних команд (у сезоні 2009/2010 Тарасенко-молодший у складі команди Романа Толочка виборов золоті медалі першості). Думаю, для нього це буде приємна новина – зіграти проти своєї колишньої команди, де він набирався досвіду.

– Не спілкувалися з ним стосовно жеребу?
– Відверто кажучи, я ще ні з ким не спілкувався (сміється). Думаю, всі зараз якраз оцінюють суперника в Кубку України.

– Зараз вже пізно про це говорити, однак у вас були свої побажання щодо жеребу?
– Я вже казав про свято для наших вболівальників. Це свято для всіх команд з нижчих ліг, коли до них приїжджає представник Прем’єр-ліги. Думав, що нам випаде якась команда з УПЛ. А хто саме? Це вже лотерея.

– Ви проводите свої матчі у селі Білозір’я. Розкажіть, будь ласка, трохи детальніше про нього.
– Білозір’я знаходиться поруч з Черкасами на відстані 10-15 кілометрів. Щодо кількості населення точно не скажу, однак приблизно там проживає 5-8 тисяч мешканців.

– Підтримка у вас хороша?
– Переконаний, що у грі з «Карпатами» буде чудова. Принаймні, у поєдинку попередньої стадії з «Арсеналом-Київ» підтримка була непоганою. Трибуни гнали нас вперед і ми вирвали перемогу в додатковий час.

– Головна зірка вашої команди – Андрій Сторчоус, другий у списку бомбардирів групи «А»?
– Всі перемоги – це заслуга команди. З поразками те саме. Я б не хотів когось виділяти. Кожен робить свою справу: Сторчоус – атакувальний півзахисник, той же Тарасенко відповідає за захист. Проте справді Сторчоуса можна назвати одним з лідерів нашого колективу.

– Які цілі особисто ви ставите в Кубку України?
– Коли ми виступаємо зараз в Другій лізі, як би я не розповідав про наші бажання, від цього нічого не зміниться. Зрозуміло, що кожен хоче проявити себе в таких матчах. І ми не виключення. У нас є бажання перемогти «Карпати». Зрештою, як і у львів’ян. Лише гра покаже, як буде насправді.

– Більше за вашу команду забили лише лідер групи «А» «Минай» і чернівецька «Буковина». У двобої з «Карпатами» також сповідуватимете атакувальний футбол?
– Поживемо – побачимо (посміхається). Намагаємося до кожного суперника підходити по-різному.

– Ви народилися в Луцьку, однак більшу частину футбольного життя проводите в Черкасах. «Карпати» можна назвати особливою командою для вас, адже у 2000-му році в матчі Кубка України ви дебютували у статусі головного тренера ФК «Черкаси»?
– Так, я народився в Луцьку, як ви зауважили, і нас, певною мірою, можна назвати земляками. Мені буде приємно зустрітися з «Карпатами» і продемонструвати хороший футбол. Тим більше, справді, мій тренерський дебют відбувся у грі з львів’янами. Пригадую, як ми вели в рахунку, однак до перемоги не довели – поступилися 1:2.

Оцените материал
(3)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.