Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
8735
11

ГОЛОВКО: «М'яко кажучи, це був не день Шапаренка»

Тренер молодіжної збірної України прокоментував матч проти Латвії

ГОЛОВКО: «М'яко кажучи, це був не день Шапаренка»
ffu.ua

Головний тренер молодіжної збірної України (U-21) Олександр Головко провів післяматчову прес-конференцію після переможного поєдинку його підопічних із Латвією.

Молодіжна збірна України перемогла в Запоріжжі своїх опонентів із Латвії — 3:2. Наставник синьо-жовтих Олександр Головко після матчу відповів на запитання представників ЗМІ.

— Я вибачаюся, що змусив вас понервувати. Не лише вас, але і себе в першу чергу. Але чомусь так виходить, що інакше в нас і не буває. Перш за все, хотів би подякувати вболівальникам — вони молодці. Хотів би подякувати своїм хлопцям. Перед нами постали деякі проблеми, ми намагалися їх вирішити, але дива не сталося. Без ігрової практики, без ігрового тонусу в матчах рівня відбору до першості Європи легких перемог не буває. Утім, ми продовжуємо боротьбу, взяли три непростих очки. Якщо говорити по самій грі, то в першому таймі проблем не було, проте у другій половині програли весь підбір. У середині поля в мене є претензії до опорників, але розумію, що в них за два місяці було обмаль ігрової практики. Ми знову будуємо нову команду. Але все ж поздоровляю вас із перемогою.

— Чи не було такого, що за рахунку 2:0 хлопці зарано повірили в нашу перемогу?

— Є особливості, і не лише в цієї «молодіжки», а й у інших українських команд. Дуже важко налаштовуватися на нефутбольні країни. На збірну Латвії потрібно було серйозно налаштуватися, але... Все могли вирішити ще в першому таймі, якби забили третій м'яч. У роздягальні я намагався підняти ігровий тонус, зробити якісь акценти. Вийшло не все, але, тим не менш, хочу ще раз поздоровити своїх хлопців, зокрема того ж Попова, який сьогодні відзначився. Для них це безцінний досвід. Скажу, зважаючи на те, як завершилася сьогоднішня гра — футбольний Бог був на нашому боці.

— Як вам газон та взагалі атмосфера в Запоріжжі?

— Дуже якісний газон, жоден із футболістів не скаржився. Дуже затишний стадіон. Ми, можливо, дещо розбещені, адже постійно їздимо по західних стадіонах, але тут все було добре. Уболівальники підтримували добре, але наш марафон не закінчується сьогоднішнім матчем. Отже, ласкаво просимо через три дні.  

— Як вам гра Миколи Шапаренка?

— М'яко кажучи, це був не його день. Потрібно доводити молодим футболістам, що без важкої роботи, без бажання боротися важко буде досягти чогось у футболі. Це й довів сьогоднішній другий тайм. Якщо ви не підготовлені до нагнітання активності з боку суперника функціонально і ментально, контролювати гру буде важко. Якби суперник сьогодні був більш серйозний, у нас виникли б великі проблеми.

— Як самопочуття травмованих гравців, чи зможете на них розраховувати найближчим часом?

— На Валерія Лучкевича, вочевидь, ні. Головна проблема — це вибуття Олександра Піхальонка, через якого будувалася вся гра в опорній зоні. Це втрата. Павло Лук'янчук має проблеми з м'язами, але на підході більш молоді хлопці. Можу назвати багато прізвищ, бажано, щоб вони всі грали. Наразі в нас з'явився еталон — це вчорашня гра нашої першої команди. Поздоровляю Андрія Миколайовича Шевченка з такою грою. Тепер усі матчі будуть оцінюватися крізь призму цього поєдинку.

Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 11
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
BekXan
Мягко говоря Шапаренко нада спустить на землю дать подсрачник ,отправить в дубль и пусть доказывает.Мальчик походу где то летает.
osa110
Никому не говори про игру в шахматы, если сам играть еще не умеешь. ( Памятка для Шапаренка).
kevin2
О Шапаренко пока можно говорить только как о возможно перспективном футболисте. У него много еще проблемных аспектов: 1) он еще недостаточно физически развит, бег похож на пробежки балерины, в жесткой силовой борьбе он неконкурентоспособен; 2) он практически не умеет отбирать мяч; 3) он часто малоэффективен: стремится играть вперед, но много брака; 4) он редко обыгрывает один в один...
Парень может так и не подняться выше "перспективного", если не достигнет существенного прогресса. Проблема еще и в том, что в Динамо не получается развивать молодых игроков. А это очень важная составляющая качественного тренировочного процесса
Vitaly Manko
Шапаренко талантливый парень,но его проблема в том что он в ДК,а не в каком-нибудь бельгийском клубе например. Пацан заиграл,получил денежку бонусы,интервью начали брать - он оседлал звезду,бабы.клубы..рассказы соперникам о шахматах.. В других клубах - нравоучения и дубль.. В ДК это нормальное поведение футболистов.. Вот и всё. Хацкевич молодец,хоть как-то попытался назло суркисосистеме его проучить,но надолго не хватило,поскольку нет у него игроков для ротации,вот и пришлось вернуть в команду опять.
Андрей Митин
И побрить налысо, а то как баба