Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1275
0

Гамлетівське «бути чи не бути» актуальне

«Ураган» - вольова перемога, «ТВД» - серія без перемог триває

Для івано-франківської команди звітний матч, як і наступні два - виїзний проти «Марріона» та домашній з «Таймом», пройшов під красномовним гаслом «все або нічого». Гамлетівське «бути чи не бути», напевне, до останніх турів першості залишатиметься актуальним у нелегкій боротьбі за «п'ятірку», причому не лише для «Урагану», але й для «ТВД».

Львів'яни не знали смаку перемог вже шість турів поспіль, тож, зважаючи на турнірні завдання, вирушали до Івано-Франківська явно не в ролі статистів. Одним словом, «звичайнісіньке» західноукраїнське дербі добре знайомих сусідів перетворилося на прициповий двобій за шість очок, а підсумкова нічия не задовільнила б жодну з команд і була б на руку лише конкурентам.

Початок матчу вдався гостям, які доволі швидко відкрили рахунок, коли вже на 5-й хвилині після несподіваного удару Хавера з лівого флангу арбітри показали на центр - 0:1. Незабаром львів'яни мали не одну реальну нагоду подвоїти перевагу, однак того дня Іжаковський у рамці діяв просто бездоганно, чим щоразу додавав впевненості у діях своїм партнерам по команді. Особливо наприкінці тайму після двох підряд фантастичних сейвів, блискуче зреагувавши на постріл Рогачова та добивання головою Сільченка.

А зрівняли рахунок «ураганівці» на 16-й хвилині завдяки голу Романа Ярого, котрий спершу змусив помилитися свого тезку з «ТВД» Вахулу, а потім і холоднокровно розібрався з Мельником - 1:1. На куражі господарі продовжували атакувати, проте залишок першої половини гри львів'яни провели доволі обережно, адже мали до того часу вже 5 фолів, і кілька разів відповідали гострими контратаками.

По перерві загальний малюнок гри особливо не змінився: «ТВД» продовжував користатися помилками суперників в обороні, однак Іжаковський тягнув все, що летіло у його ворота, виручивши команду ще не один раз. Господарі намагались відповісти дальніми ударами, з якими без труднощів справлявся Мельник, щоправда з одним таки розібратися не зумів. На 36-й хвилині несподіваний удар Ярого з восьми метрів став кіпера «ТВД» нерозв'язною проблемою - 2:1.

Після забитого м'яча івано-франківці свідомо віддали ініціативу і відійшли назад, сподіваючись лише на контрвипади. За 3,45 хв. до сирени гості вдалися до гри вп'ятьох, але «Ураган» не дав супернику шансів перетворити ігрову перевагу бодай в один гол. Тут далися взнаки і гаряча підтримка рідних трибун, і більше бажання перемогти, і командний характер у вирішальні хвилини. У результаті, продемонструвавши не надто видовищну гру, івано-франківці при цьому зуміли таки вирвати вольову перемогу.

Роман КОВАЛЬЧИК, головний тренер «ТВД»:
- Гра видалась дуже бойовою, ніхто не хотів поступатися. Це такі територіальні ігри сусідів, в яких суперники заздалегідь налаштовані один на одного, тим більше, що у турнірній таблиці ми також майже по-сусідству. Впродовж двох місяців ми не можемо виграти в чемпіонаті, бо в команді зараз є певний дисбаланс. І якщо суперник настроєний і бореться з першої по останню хвилини, вони відбирають в нас очки якраз наприкінці матчів, на останніх хвилинах чи секундах. На даний момент я не можу знайти ті нитки керування грою своєї команди. Плюс матчі збірної України - там десь два тижні, там тиждень - це також в якійсь мірі вплинуло на цю неприємну безвиграшну серію. Зараз ми не можемо з цим нічого вдіяти, хоча я багато передивляюсь наших матчів, аналізую їх. Кожен тренер залишає за собою надію на те, що у підсумковому результаті команда виконає завдання на цей чемпіонат.

Щодо «Урагану», то це - дуже хороша команда. Наскільки я знаю, завдання «Урагану» на сезон потрапити до п'ятірки кращих, і з новим тренером ви обов'язково повинні з цим впоратися. Чому? Команда почала грати у комбінаційний футбол, що вже приносить свої результати. Раніше це виходило більше за рахунок фізичних кондицій. Тож бажаю «Урагану» успіхів, бажаю посісти п'яте місце, а наступного сезону - поборотись за трійку кращих. 

Владислав КОРНЄЄВ, в.о. головного тренера «Урагану»:
- Як не дивно, але швидкий пропущений гол лише підбадьорив команду і «Ураган» після цього заграв набагато краще, набагато веселіше. Ми довго розмовляли з гравцями відносно важливості цієї гри з турнірної точки зору, оскільки у разі перемоги ми реально продовжуємо боротьбу за більш високі місця. Тим паче, враховуючи наш дуже важкий графік матчів: «Шахтар» - «ТВД» - «Марріон» - «Тайм» - просто скажений місяць випробувань на фоні змін у команді.

Ця перемога над «ТВД» була вольовою, і я безкінечно вдячний хлопцям, що вони проявили величезний характер. Можливо десь ми і поступилися в індивідувальній майстерності, оскільки львів'яни все ж таки більш збалансовані по усіх лініях, по виконавцям, тому ця перемога - дуже важлива для «Урагану». Вдвічі приємніше, що у ній взяла участь вся команда, навіть незважаючи на травми. Головне, що у моральному плані ми стали справжнім дружнім колективом як на майданчику, так і поза ним.
Так, нам ще важкувато у тактичному плані. Ми провели четвертий матч після тих усіх змін, про які ви звісно ж знаєте… То ж про яку тактику можна говорити? Зараз все йде на емоційному рівні, і саме завдяки цьому ми перемагаємо. Гравці «стеляться» у підкатах і за себе, і «за того хлопця», тому такий міні-футбол, як сьогодні у матчі з «ТВД», - це наразі обличчя «Урагану». І я маю велику надію, що воно вам подобається.

«УРАГАН» (Івано-Франківськ) - «ТВД» (Львів) - 2:1 (1:1)

«Ураган»: Іжаковський - Кіндратів, Ярий, Сендецький-к, Даниленко - Павлюк, Оліщук, Валенко, Гупаленко - Сімка, Брожко, Скіцко.
«ТВД»: Мельник - Вахула, Денис, Кордоба, Рогачов - Хавер, О.Маржановський, Сільченко, Чеботарьов - Кіндій-к, Білоус.
Судді: Олійник (Київ), Літвінов (Донецьк).
Голи: Ярий (16, 35) - Хавер (5).
Попередження: Кіндратів (40) - Сільченко (38).

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ спеціально для www.futsal.sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре
Футбол | 26 апреля 2024, 12:40 10
Стало известно, сколько Реал заплатил за трансфер Лунина Заре

На украинского вратаря в свое время претендовали «Наполи» и «Ливерпуль»

Анчелотти дал Лунину важное обещание после заявления о возвращении Куртуа
Футбол | 25 апреля 2024, 21:40 7
Анчелотти дал Лунину важное обещание после заявления о возвращении Куртуа

Тренер рассчитывает на Андрея в Лиге чемпионов

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.