Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
827
0

Євгенія СПІТКОВСЬКА: «З нетерпінням очікую дебюту у Київ-Баскеті»

Баскетболістка Євгенія Спітковська у складі збірної України готується до чемпіонату Європи 3х3

Євгенія СПІТКОВСЬКА: «З нетерпінням очікую дебюту у Київ-Баскеті»
kyiv-basket.com.ua

Один з потенційних лідерів Київ-Баскета Євгенія Спітковська розповідає про свої очікування від сезону, що має стати для неї особливим. Минулий сезон Євгенія пропустила, але вирішила поновити кар’єру гравця. До цього рішення підходить серйозно, набрала чудових кондицій. І пропозиції не забарилися. У серпні Спітковську викликали у збірну 5х5, і ось тепер – у збірну 3х3, яка готується до чемпіонату Європи.

– Ситуація у збірній 3х3 дійсно нетипова – склад команди став іншим, його оновлено. Травмувалася Дар’я Завидна, Віта Горобець не може з клубних причин брати участь у 3х3. Тому ми починаємо з чистого аркушу. Ми (Євгенія Спітковська і Олена Огороднікова – ред.) – нові гравці, а команда зформована була до цього, дівчата одна одну вже вивчили, знають найкращі свої взаємодії. Але, у нас є час. Його мало, але ми постараємося якомога швидше влитися і проявити себе на чемпіонаті, якщо на те буде тренерська воля.

– Ти вже отримала позитивний імпульс від свого повернення у баскетбол?
– Не все так просто і так легко, як я думала і хотіла. Я рада, що з’їздила у складі збірної 5х5 на турнір до Латвії. Він приніс мені багато користі. Для гри 5х5 я набрала свою кондицію, яку хотіла. Звісно, не максимальну, але для 5х5 я готова. А зараз я максимально переналаштовуюся на гру 3х3. Попереду буде турнір в Угорщині (29 серпня – ред.) і ми до нього готуємося. Треба швидше перебудуватися – баскетбол 3х3 зовсім інший вид спорту, зовсім інше прийняття рішень, зовсім інші швидкості, зовсім інша жорсткість. Усе геть по-іншому, тому треба дуже серйозно налаштуватися на цей турнір і на баскетбол 3х3.

– Для тебе, як професіонала це не складе труднощів?
– Баскетбол 3х3 розвивається, він не тупцює на місці. Є свої хитрощі, є тактика, якою треба швидко оволодіти. Звісно, у мене є досвід. Це дуже добре. Бо тренування – це тренування, а гра – це зовсім інше. Там і швидкості, і прийняття рішень, і пульс зашкалюють. Після трьох хвилин ти взагалі не розумієш – де перебуваєш, скільки часу пройшло, який рахунок, скільки фолів. Там нема тренера, який щось може тобі підказати – взагалі усе по-іншому. Тому добре, що у нас зараз є тренування. Ми готуємося, є можливість з’їздити на турнір, пограти, повністю перебудуватися. Це дуже гарний досвід і він дуже важливий.

– Чи з нетерпінням ти очікуєш нового сезону у складі Київ-Баскета? Ти повертаєшся у гру, він має стати для тебе особливим?
– Звісно, я очікую з нетерпінням початку сезону, я дуже рада, що опинилася у Київ-Баскеті. Вважаю, це найкраща команда в Україні з найкращими умовами для гравців. Я дуже скучила за баскетболом, неважливо – чи це 5х5, чи 3х3. Але я чудово себе почуваюся і я щаслива від того, що я повертаюся і дуже очікую цього моменту. Знаю, що багато хто також очікує на моє повернення, усім дуже цікаво, не знаю, правда, що саме. Але я рада, що стільки уваги приділяють. Отже очікуємо на початок сезону.

– Глядачів на трибунах побільшає, усім цікаво буде подивитися на твою гру.
– Навіть так! Я буду дуже рада, якщо глядачів побільшає, що наш жіночий баскетбол стане більш популярним, дуже сподіваюся, що дітей буде більше у баскетболі. Треба робити саме на це ставку. Багато хто з нас, гравців з досвідом, кажуть – нам тут в Україні погано, слабкий чемпіонат, ми усі хочемо грати у Європі. Ну, добре, але стривайте – хтось же має його популяризувати. Діти з когось мають брати приклад. Чому усі хочуть поїхати? Хтось має залишатися і показувати баскетбол на пристойному рівні. Щоб діти, які вчаться в інтернаті, та й навіть молодші, з інших клубів, команд, шкіл – приходили і дивилися. І потім у них виникне думка – ми хочемо так само грати. Отже на нас також покладена місія, треба бути тут, а не виїзджати з України. Вважаю, що Київ-Баскет – одна з таких команд, де дітям можна прийти, на щось цікаве подивитися, і навчитися грати, а потім прийти потренуватися.

– І записатися до Академії Київ-Баскета.
– Так, і записатися до Академії Київ-Баскета. Це дуже добре, що є така можливість. У Київ-Баскета суперзал. Я вважаю, що умови гарні, тренери кваліфіковані – усе підібрано просто ідеально, щоб займатися баскетболом. І дітям і дорослим, і аматорам і професіоналам.

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины
Футбол | 25 апреля 2024, 11:05 14
Лунин в этом сезоне сядет на скамью для запасных. Стали известны причины

Анчелотти планирует выпустить Кепу и Куртуа в старте в ближайшее время

6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде
Теннис | 25 апреля 2024, 19:15 8
6:0, 6:0. Известна следующая соперница Ястремской в Мадриде

Коко Гофф неожиданно легко уничтожила Аранчу Рус на грунте

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.