Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина. Премьер лига
| Обновлено 19 августа 2018, 21:53
6505
14

Камбек Карпат не дозволив Десні здобути історичну перемогу

Чернігівська команда забила два голи у першому таймі, але після перерви не втримала перевагу

| Обновлено 19 августа 2018, 21:53
6505
14
Камбек Карпат не дозволив Десні здобути історичну перемогу
ФК Карпаты

Цю зустріч можна вважати історичною, бо «Десна» і «Карпати» вперше зустрілися за часів незалежності України. А в радянських чемпіонатах суперники зустрічалися чотири рази, востаннє ще 1989 році, при цьому чернігівці на своєму полі не програвали. «Родзинкою» цієї зустрічі став дебют біля керма львівського клубу португальця Жозе Мораіша, який порівняно з минулим туром зробив лише одну кадрову зімну, випустивши на поле Ербеса замість Гуцуляка. Олександр Рябоконь теж вирішив зробити ротації серед своїх підопічних. Дебютував в цьому чемпіонаті Безбородько, який в минулому сезоні, ще у першій лізі, був одним з кращих бомбардирів  «Десни», забивши 9 голів. Раніше Безбородько у Прем’єр-лізі захищав кольори «Зорі». Тож Філіппов опинився на лаві запасних, а замість Люльки і Кісіля в стартовому складі з’явилися Коберідзе та Банасевич.

Господарі поля після здобуття путівки до елітного дивізіону у попередніх двох домашніх матчах зазнали двох поразок, не забивши при цьому бодай одного голу. Тож стартову активність «Десни» можна було зрозуміти. Разом з тим, карпатівці уважно діяли при захисних діях, не дозволяючи суперникам створювати гольові моменти. Після одного з кутових випередив «левів» Гітченко, який свого часу захищав і кольори «Карпат», але пробив вище воріт.

Напруга на полі поступово наростала і одеському арбітру Бондаренку часто доводилося зупиняти гру, фіксуючи порушення правила з боку обох сторін. В середині тайму взяв гру на себе Банасевич, який з правого краю змістився в центр і наніс несподіваного удару по центру воріт. Кучинський невдало відбив м’яч і Безбородько, випередивши Федецького, зумів проштовхнути його у сітку воріт. Так «Десна» забила свій перший домашній гол у Прем’єр-лізі.

«Карпати» могли швидко відновити рівновагу, коли Карраскаль здійснив вилазку до штрафного, обігравши двох захисників, але колумбієць пробив поруч з рамкою воріт. Також забракло влучності і дальнім ударам Банасевича та Шведа. «Зелено-білі» також подовгу розігрували м’яч, бо гравці «Десни» великим силами відходили на свою половину поля. Під кінець тайму Безбородько з лінії штрафного наніс несподіваного дальнього удару, який Кучинський перевів на кутовий. І після цього стандарту було помітно, як Гітченко у штрафному порушував правила проти Федецького, а Кучинський невдало зіграв на виході і каптіан «Десни» Денис Фаворов у падінні забив свій перший гол у Прем’єр-лізі (у 5-й грі).

Другий тайм розпочався атаками господарів і Хльобас втрачає нагоду змінити рахунок, пробивши поруч з дальньою штангою. Згодом Дмитро  знову втрачає нагоду відзначитись, дальнім даром влучивши у штангу. Натомість тут же «Карпати» скоротили рахунок. Швед зробив передачу на Мірошниченка і захисник «левів» красивим обвідним ударом пробив у ближній верхній кут воріт Паста.

Забитий гол додав впевненості гравцям «Карпат», які продовжували шукати шляхи взяття воріт «Десни». Після пасу Карраскаля на ударній позиції опинився Варгас, але болівієць пробив неточно. Підопічні Жозе Мораіша продовжували більше володіти м’ячем, але господарі поля, залишивши попереду одного Філіппова вдало оборонялися.

І зусилля «Карпат» таки принесли бажаний результат. Мендес зі штрафного навісив до центру штрафного, де боснійський захисник  Мегреміч головою забив красень-гол, пробивши під поперечину і також вперше відзначившись у Прем’єр-лізі (у 4-й грі). Міг відкрити лік голів у чемпіонатах і Варгас, але цього разу досвідчений Паст рятує ворота.

У підсумку «Карпати», програючи у два м’ячі, зуміли уникнути поразки від сусідів по турнірній таблиці з «Десни», яка після підвищення в ранзі так наразі і не може здобути домашньої вікторії.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

Украинская Премьер-лига. 5-й тур.

«Десна» - «Карпаты» - 2:2


Денис Безбородько (25), Денис Фаворов (42) - Денис Мирошниченко (58), Ади Мегремич (80)

Лука Коберидзе (39) - Кристиан Ербес (20), Карраскаль (62)

«Десна»: Евгений Паст, Антон Братков, Владислав Огиря, Максим Банасевич (Сергей Люлька, 65), Лука Коберидзе, Андрей Гитченко, Артем Фаворов (Александр Ковпак, 86), Денис Безбородько (Александр Филиппов, 67), Андрей Мостовой, Денис Фаворов, Дмитрий Хлебас

«Карпаты»: Максим Кучинский, Денис Мирошниченко, Артем Федецкий, Ади Мегремич, Орест Лебеденко, Сергей Мякушко, Назар Вербный (Кевин Мендес, 56), Еристиан Ербес, Франчиско Ди Франко (Алексей Гуцуляк, 83), Карраскаль, Марьян Швед (Родриго Варгас, 64)

Арбитр: Дмитрий Бондаренко (Одесса)

Стадион имени Юрия Гагарина (Чернигов)

Зрители: 4188

Температура: 27°C

Протокольные данные сверены с официальными.

ДЕСНА - КАРПАТЫ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Источник Sport.ua
Оцените материал
(4)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 14
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Brian10
Поздравляю Карпаты! Молодцы!
ssssyab
Вже з першого матчу помітні зміни в Карпатах.
Молодці!
WICKER
Бойова гра. Сьогодні усі проти Карпат - суддя та навіть свій воротнік, як таке пускати.....
holodvova-10
Карпати молодці! Здобули важливу нічию в здавалося вже програмній грі. І ще сподобалось як себе поводив новий тренер Карпат, харизматичний чоловік. З'явився маленький промінчик на світле майбутнє Карпат)))
Sauron
Кучинский - днище.
А вот претензий к вратрю Десны быть не может: оба гола - в девятку
LAZIO
Forza Karpaty!!!...
Rostik Karpa
Непоганий дебют від португальця, чекаємо на перемогу в матчі з Арсеналом і на остаточний екзамен проти Динамо
vladimir20080808
Десна-молодець, а Карпати, з досвідом та традиціями- до ВересЛьвіву гайда! Животи не болять?
Ростислав Маркус
2018 рік . Я не про гру . "Карпати" будуть кращі . Але , в українському Чернігові - стадіон ім гагаріна ??? В якому столітті живе Чернігів ???
sacron
що знову вертаємося в еру кращий бомбардир Карпат - захисник
pulse240
Прям историчную ахах