Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1041
0

«Суддя зараз сидить, нігті гризе»

Післяматчевий коментар Віталія Кварцяного до гри «Волинь» – ФК «Львів»

У Луцьку після розгрому від ФК «Львів», Віталій Кварцяний довго не хотів давати післяматчевий коментар. А коли дізнався, що його хочуть взяти львівські журналісти, ще агресивніше і нахабніше почав відповідати. Але прес-конференція таки відбулась і ось, що розповів журналістам Віталій Кварцяний.

– Команда зі Львова виглядала непогано. Вони буквально чіпались, кусались і не давали нам розвернутись. І при будь-яких зіткненнях вони постійно падали, збивали темп, і у цьому їм активно допомагав пан суддя. По-перше, ми подивились касету, пенальті ніякого не було. Футболіст вистрибнув вгору, вдарив ліктем Ковалюка, впав, губа ось така, Ковалюк його не чіпав абсолютно. Усе це дуже добре видно на касеті.

Ми будемо подавати протест. Звичайно, на результат це вже не вплине, але суддя просто… я не хочу висловлюватись, бо вже тренери страждали через це.

Коли у наші ворота суддя призначив пенальті, поза грою не було. Я сказав інспектору, що завтра поїду в Київ, і там якщо буде Суркіс – йому занесу. Не буде - до Дердо піду, я сидіти не буду, мені вже це набридло. І нехай їх «казнят», бо вони впливають на результат. Суддя давав свисток, гравці Львова лежали і провокували. Я говорив, що вони не будуть нам давати розвивати атаку. Тільки поштовх, і суддя разів 5 неправильно фіксує напрямок. Суддя не давав нам розвинути атаку, і де можна було зупиняв гру. Суддя встигає тільки тоді, коли свиснув. Гравці зупинилась, він віддихався і знову побіг. Він ніде не встигає. Некваліфікованість. Він дає свистки, і сам відпочиває і футболісти ходять пішки. У нас високоросла команда, якій потрібен рух, а суддя його зупиняє. Гра нединамічна. Ми були слабші, і ми програли. Програли, бо поступились Львову у специфічних компонентах. У нас немає завдання «Вища ліга». Не знаю, хто підіймає ажіотаж, у нас завдання виховувати футболістів, доки ми наберемо оберти. Хіба нам хтось допомагає? Нам лише всі і всюди шкодять. Ні мерія, ні обласна рада, автобус хочуть забрати старий, судимось через стадіон. Приємно… Нехай буде, програли 1:4, нічого страшного немає. Є індивідуальні можливості гравців, які сьогодні зіграли. Не розумію, чому всі перелякались, жорстко з ними зіграли… Та вони нас вдома перебили. І вболівальники наші… як тільки програли, чую «ганьба!». Та яка ганьба? Он «Шахтар» програє вдома «Бенфіці», чи київському «Динамо», вони не кричать «Ганьба!».
Ми підготувались, Львів підготувався краще, а хто кращий той виграє – закон футболу. Мені дуже важко, соромно і образливо, а що я можу зробити? Команда є, яка є. У нас було так: Давидов зовсім нуль, Кривошеєв взагалі нуль, і Костюк нижче нуля. Я їх відправлю. Гравці вищої ліги, грали в «Металісті».
Так, це важко, і у моїй кар’єрі це не вперше. Хіба ми ніколи не програвали? Як можуть, ну не можуть краще. Ми вирішили навіть щодо Лісового, який старався, але зіграв неякісно. Він навіть штрафний пішов бити, який я сказав, що б’є Жадер і Давидов. Я його питаю, чого ти пішов бити штрафний, він каже - я не знаю.
Дручек зіграв безобразно, Ковалюк безобразно, Кривошеєв узагалі ніяк. У нас пропускав гру Войтович – бієць центру поля, через четверту жовту, і воно все далось взнаки. Не хочу шукати виправдання, вина лежить на тренерах, раз ми програли. У футболі багато не треба. Казус з цим пенальті… він як шок. Вдома пенальті, якого немає. Суддя зараз сидить нігті гризе. Я йому кажу: «Виродку, тобі кінець, не знаю, що я буду робити…». Ми виходимо і одна скотинка така виходить, і все псує… Для чого мені їздити на збори одні, другі, треті. Для чого нам це робити. Виходить незрозуміло хто, і псує все на місці. Він потім їде геть і сміється з мене, з команди, з вболівальників. Їм зараз добавили внесок у вищій лізі. 70 відсотків. Крім того, у вищій лізі ще багато платять поза законом. І їм мало. Законно вам дають і беріть собі отримуйте та й все. Ніхто нічого не може зробити, мучаться. Суддя сорок метрів від пенальті прибіг, на точку – бам! Людина вистрибнула вгору і впала, вдарив ліктем Ковалюка і впав. І все 2:1, а тут команда і так не могла розкочегарити. Це некваліфіковане суддівство. Львіські футболісти провокували, імітували травми. Скажіть хто з наших гравців хоч раз зіграв грубо, вони не вміють у відборі грати – це хвороба нашої команди. Футболісти лежали на траві 10 відсотків ігрового часу. Суддя зупинив гру, чудак лежить. Хто це придумав, ніколи такого не було. Чому ми повинні дотримуватись цих правил? Чи може варто піти з футболу, а то вже тошнить від нього.

Я напевно перевантажив футболістів, вина лежить на мені. Але і останній тиждень я збавив навантаження. Я їм дав такі навантаження, які я ще не давав жодного разу за 30 років своєї роботи. Не було свіжості, а давати 2-3 дні відпочинку, то я ніколи цього не робив. Всі футболісти попливши, Майк сьогодні непогано рухався, а на зборі був важкуватий. Костюк жодної передачі не зміг зробити. Кого звинувачувати? Мене? Його? Обставини? Б’є по воротах вертикально, а передача горизонтально – все навпаки.

«Волинь» – ФК «Львів» – 1:4
Голи: Алозі, 22 – Б.Баранець, 12, 41, з пен.; В.Федорчук, 59; Ханас, 87
«Волинь»: Ю. Федорчук, Ковалюк, Кривошеєв Дручик, Костюк, Лісовий (Карковський, 77), Жадер (Майдан, 37) (Павлов, 63), Максимюк (Кінаш, 46), Давидов (Рурич, 70), Піщур, Алозі
ФК «Львів»: Бандрівський, Гальчук, Ільків, Романюк, Даньків, В. Федорчук (Теплий, 80), Г. Баранець (Ханас, 86), Худзік (Козак, 90), Козьбан (Чепурненко, 60), Б. Баранець (Ференц, 90+2), Панас
Попередження: Ю.Федорчук, 43; Піщур, 45
Арбітр: Топіха (Київ); 7 500 глядачів

Іван Федик «СПОРТИВКА»

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Надежда еще жива. Днепр-1 минимально обыграл Кривбасс
Футбол | 06 мая 2024, 16:46 206
Надежда еще жива. Днепр-1 минимально обыграл Кривбасс

Команда Юрия Максимова победила впервые за последние пять матчей

Стало известно, сколько Челси готов заплатить Шахтеру за трансфер Судакова
Футбол | 07 мая 2024, 00:55 3
Стало известно, сколько Челси готов заплатить Шахтеру за трансфер Судакова

Украинский полузащитник может пойти по стопам Михаила Мудрика

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.