Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
963
0

БРИНЗАК: «Відкриттям року стали Семеренко»

Президент Федерації біатлону України Володимир Бринзак найкращими у світі вважає своїх співвітчизниць

Головними героями біатлонного сезону 2007/2008 стали норвежець Уле-Ейнар Бйорндален, який достроково забезпечив собі п’яту перемогу на Кубку світу, та 20-річна німкеня Магдалена Нойнер, яка лише на заключному етапі відібрала великий кришталевий глобус у француженки Сандрін Баї.

Зовсім інші уподобання в найпалкішого прихильника біатлону країни Володимира Бринзака.

- Цей сезон на 90% залишив позитивні враження, - підбиває підсумки Володимир Бринзак. – Наша команда заслужила на тверду четвірку, якщо оцінювати за п’ятибальною шкалою. Ложкою дьогтю у великій бочці меду став виступ чоловіків, однак на це є об’єктивні причини: хлопці з літа тренувалися без старшого тренера. Питання з новим наставником не вирішено й досі. Ми планували запросити до збірної російського спеціаліста, однак домовитись не змогли.

- Хто для вас став відкриттям року?
- Віта й Валя Семеренко. Вони за рік суттєво додали в майстерності. Сестрички мені подобаються своїм незламним спортивним характером, психічною стійкістю, без яких неможливо стати чемпіоном. Дівчата такі юні, але навіть на дебютному своєму чемпіонаті світу вони, здавалось, взагалі не звертали уваги на іменитих суперниць. На вогневому рубежі їм не заважали ані галас на трибунах, ані гостра конкуренція.
Ми чекали, що Хвостенко «вистрілить», але що так вдало й по-хорошому зухвало зможуть проявити себе Семеренко, ніхто з нас і припустити не міг!

- Багато років тому, коли Оксана Хвостенко ще не хапала зірок з неба, ви вірили в те, що одного дня вона змусить заговорити про себе?
- Одні сходять на п’єдестал у юному віці, інші дізнаються, яким є смак перемоги, лише в останні роки своєї кар’єри. Оксана належить якраз до другого типу. Такі вже особливості біатлонної «лотереї» – витягати переможний квиток, коли тобі вже добряче за 30.

- Хто став для вас розчаруванням сезону?
- Андрій Дериземля. Влітку він хворів і, на жаль, не зміг повторити успіх минулого сезону. При цьому вважаю, що чернігівець все одно міг бути стабільнішим, особливо в стрільбі.

- А коли розігрувався великий кришталевий глобус, за кого вболівали: за юну Магдалену Нойнер чи Сандрін Баї?
- Я вболіваю лише за наших спортсменів. Суперечки світових лідерів дивлюся як футбол: ціную передусім гостроту боротьби та хороше видовище… Як на мене, найяскравішим моментом чемпіонату світу, та й сезону загалом, була «бронзова» перемога Оксани Хвостенко в спринті. Я ніколи не міг навіть подумати, що вона зможе здобути медаль у цій дисципліні.

- Як ви з командою відсвяткували цей успіх?
- Головне святкування ще попереду. Успіх дівчат відсвяткували разом з тренерами ще на чемпіонаті – ми орендували будиночок і за святкуванням почали обговорювати плани вже на наступний сезон.

Олена САДОВНИК

Високий Замок

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.