Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
| Обновлено 10 августа 2018, 08:13
629
0

Максим САНДУЛ: «Однозначно боротимемося за призові місця»

Новий центровий «Київ-Баскета» розповів про плани на сезон

| Обновлено 10 августа 2018, 08:13
629
0
Максим САНДУЛ: «Однозначно боротимемося за призові місця»
БК Еинв-Баскет. Максим Сандул
Центровий «Київ-Баскета» розповів про плани на сезон
 
Новачок «Київ-Баскета» Максим Сандул (минулий сезон провів у «Будівельнику», зіграв 29 ігор, з показниками 17 хв, 7,0 оч., 5,1 пб, 1,2 рп в середньому за матч) обґрунтував свою точку зору – чому команда боротиметься за медалі вже у дебютному сезоні у Суперлізі України
 
– Мені тренер, Євген Вікторович Мурзін, запропонував приєднатися до команди, я погодився без особливих вагань. Для мене Київ – зручне місце для продовження кар’єри. Та й в Україні інших, а там більше кращих, варіантів не мав. У Європі були варіанти грати, але не ті, що я хотів. Тому я прийняв рішення на користь «Київ-Баскета», тим більше тренера знаю давно.
 
– Чим для тебе зручний Київ, він комфортний для життя?
– Так, він і для життя зручний, та й до рідної Вінниці недалечко – 200 км, можна з’їздити додому за потреби. До того ж тренера знаю.
 
– Скільки ти вже знайомий з Євгеном Мурзіним?
– Я два роки поспіль весь час викликався на тренувальні збори національної команди. Тренувався, то ж особисто встиг з ним познайомитися.
 
– Знаєш його вимоги? Жорсткий тренер чи дипломат?
– Чисто за характером він не жорсткий, як на мене. Але у плані тренувань – вимогливий. Треба багато працювати, бігати, якщо виконуватимеш усе, що він пропонує, тоді жодних претензій ніколи не буде на твою адресу.
 
– У тебе вже була розмова з Мурзіним щодо того, які функції на майданчику виконуватимеш, якого номера гратимеш?
– До цього ще не доходило. Не обговорювали ці моменти. Прийде час зборів, тоді усе стане зрозуміло.
 
– Але ти готовий на будь-якій позиції зіграти, де скаже тренер?
– Ну як, 5-4 можу. Швидше за все 5-го. Навряд чи він мене ставитиме на 4-ту.
 
– У тебе вже є конкуренція у «Київ-Баскеті», якщо ми вже говоримо про 5-го номера. Той самий Анатолій Челован може зіграти на цій позиції?
– Ну, звісно. Так у кожній команді на кожну позицію є по два гравця. Це звична практика. Тим більше, сезон тривалий, не дай Боже травма. Чи треба допомогти комусь зіграти на його позиції. По-різному буває, тому я не вважаю це аж такою конкуренцією. Робочий процес, як кажуть, а тренеру вже видніше – хто у якій грі краще себе проявив і кому дати більше ігрового часу.
 
– До сезону, напевно, ти будеш добре готовий, бо ж у відпустці поїхав з другою збірною на чолі з Євгеном Мурзіним до Китаю?
– А спеціально задля цього і поїхав. Коли мені запропонували, я не відмовився. Бо це чудова нагода перед сезоном, перед зборами, набрати форму. Ігри – це більш важливо для підготовки, тренуватися можна скільки завгодно, але тренування все одно дають менше, ніж ігри.
 
– Чим запам’яталися ігри у Китаї, та й сам Китай?
– Особливо суперники нічим не здивували. Усі команди були приблизно однаковими за рівнем майстерності. У плані побуту? Там взагалі клімат інший, повітря інше, їжа інша. У нас у команді ніхто не міг нормально поїсти. Їли, бо треба було для відновлення енергії. Геть інша їжа. Ще й різниця у часі – 5 годин, довго адаптувалися. По 2-3 дні адаптувалися.
 
– Оголосили, що Суперліга цього сезону складатиметься з восьми команд. На твій погляд, чи зможе «Київ-Баскет» у свій дебютний сезон у Суперлізі поборотися за медалі?
– Я думаю, воно так і буде. Ми однозначно боротимемося за призові місця. Бо я дуже добре знаю рівень тих хлопців, яких вже підписали. А ще шістьох мають підписати, вони точно не будуть слабшими. Тому у нас буде гарна команда. Боротимемося за призову трійку, щонайменше. Ми ж усі себе вважаємо непоганими гравцями, для нас плентатися за межами п’єдесталу – не діло.
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.