Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
| Обновлено 06 августа 2018, 22:58
2105
0

Перемоги та трагедії першого дня чемпіонату Європи-2018

Берліні стартував чемпіонат Європи з легкої атлетики

| Обновлено 06 августа 2018, 22:58
2105
0
Перемоги та трагедії першого дня чемпіонату Європи-2018
uaf.org.ua
У перший день чемпіонату Європи з легкої атлетики-2018 відбулися виключно кваліфікаційні змагання, в яких взяло участь 10 українців. Пройти в наступне коло вдалося трьом.
 
У метанні молоту порадував 19-річний атлет з Херсонщини Гліб Піскунов. У третій спробі він метнув снаряд на 74 м 18 см, що дозволило йому кваліфікуватися до фіналу з 10-м результатом. Зазначимо, що для чемпіона світу серед юнаків, срібного призера чемпіонату світу та чемпіона Європи серед юніорів, це перший сезон в дорослому спорті (де метають молот вагою 7,260 кг). І відразу – фінал чемпіонату Європи!
 
- Було трохи не звично, - розповів Гліб. – Звик у юнаках та юніорах проходити кваліфікацію з першої спроби, а потім вже у фіналі метати шість разів. А тут довелося робити три підходи в сектор. На щастя, остання спроба була вдалою, розметався. Але потрібно ще додавати. Намагатимуся зробити це у фіналі. У дорослому молоті власна вага чим більша – тим краще, а мені в 19 років ще важко її набирати. Потрібно ще рости. Поки що можу сказати, що це й чемпіонат Європи вже точно не є для мене провальним. А чи можна буде його вважати вдалим – побачимо у фіналі.
 
Фінал з метання молоту у чоловіків відбудеться вже у вівторок о 19:45 за київським часом. На жаль, не побачимо ми там ще двох наших молотобойців. Володимир Мисливчук показав у кваліфікації 23-й результат (70.59), Сергій Регеда – 25-й (70.39).
 
- Не вийшло цього разу, - розповідає 22-річний Володимир Мисливчук. – Але я не засмучуюся, старатимуся на наступних престижних міжнародних змаганнях гідно представити Україну, щоб довести всім, що Україна – сильна держава.
 
У стрибках у довжину у чоловіків змагалося двоє українців. Владиславу Мазуру з Житомирської області не вистачило для виходу до фіналу усього одного сантиметра! 7 м 70 см – 13-й результат. А от призер торішнього чемпіонату Європи у приміщенні Сергій Никифоров з Київщини в останній спробі зумів вибороти право у середу поборотися за нагороди Берліна-2018 – 7.86 (8-й результат):
 
- У другій спробі я стрибнув за 8 метрів, але зовсім трохи заступив, 2-3 сантиметри. Потім сказав собі: «Ну як же так?! Ти ж готовий виходити до фіналу з першої спроби! Давай, давай!» Посидів, зібрався, і все вдалося. Тепер можна трошки перепочити, і, вже маючи більшу впевненість в своїх силах, виходити на фінальні змагання. Тим більше, що сектор вже перевірив, знаю як потрібно на ньому стрибати.
 
Третім атлетом, кому вдалося сьогодні пройти до наступного кола, став черкащанин Денис Нечипоренко. Він виграв свій забіг на 400 метрів з бар’єрами з найкращим результатом сезону, і з другим часом загалом у кваліфікації – 50,26. На жаль, не складе йому компанії у півфіналі волинянин Данило Даниленко – 51,02 (17-й час):
 
- Чемпіонат світу 2009 року, який проходив так само тут, на берлінському Олімпійському стадіоні, був першим чемпіонатом світу з легкої атлетики, який я дивився. Я тоді лише починав займатися бігом. І ось сьогодні я виступав на цій арені, на якій, зокрема, Усейн Болт встановив світовий рекорд. Це була визначна для мене подія. На жаль, я припустився помилок під час забігу, збився. Це коштувало мені перемоги і місця у наступному колі.
 
Однією з фавориток змагань жінок з бігу на 100 метрів вважалася киянка Христина Стуй. Впродовж сезону вона демонструвала стабільно високі результати. Але у Берліні...
 
- Десь на 40-му метрі дистанції в мене відбувся спазм передньої частини стегна, - розповіла розчарована Христина. - Пробувала після цього підіймати ногу так, щоб не задіяти передню її частину, але схопило ще більше. Прикро. Весь сезон показувати високі результати, а на головному старті, щоб схопила нога, та так, щоб не фінішувати... Поки що здається, що це просто спазм. Але зараз звернуся до лікаря, щоб точно все з’ясувати. Сподіваюся, що нічого значного.
 
Олександр Соколов з Миколаївської області всіх приємно здивував на чемпіонаті України в Луцьку, коли оновив молодіжний рекорд України на стометрівці (10,17). У Берліні 20-річний спринтер пробіг майже на півсекунди повільніше (10,43):
 
- Треба ще набиратися досвіду, емоційно було важко. Саме через це так пробіг. В Луцьку відчував себе вільніше, ноги просто летіли. Але це буде дуже гарний досвід для мене.
 
Десяти сантиметрів не вистачило для виходу у фінал зі штовхання ядра Ігорю Мусієнку. 19.61 – результат гідний для 24-річного сумчанина. Але у Берліні він дозволив йому стати лише 15-м.
Оцените материал
(4)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.