Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Украина
|
2178
1

Павло КРУТОУС: «Пропозиція Київ-Баскета стала найцікавішою»

Атакувальний захисник перейшов до лав київського клубу

Павло КРУТОУС: «Пропозиція Київ-Баскета стала найцікавішою»
БК Киев-Баскет, Павел Крутоус

Одним з перших контракт з Київ-Баскетом уклав досвідчений Павло Крутоус. Нині у складі другої збірної України він грає на турнірах у Китаї. А минулий сезон у Суперлізі провів у складі Будівельника. Тоді проводив на майданчику 30хв 43сек, набирав 10,7 очок, робив 3,3 підбирання і віддавав 2,6 передачі в середньому за матч. Крутоус розповів клубній прес-службі, чому його найбільш зацікавила пропозиція Київ-Баскета.

- Можна було б і далі вичікувати кращого варіанту з продовженням кар’єри, але я не став відтягувати з вибором і погодився на пропозицію Київ-Баскета. Поясню, чому. Ось зараз, скажімо, я у складі збірної України вирушив на матчі до Китаю. Не секрет, що у баскетболі теж є ризик травмуватися. Уявіть, що гравця, який не залагодив свої клубні справи, спіткала травма. А він без команди. Як травмованому шукати підходящий варіант, коли треба лікуватися, і який клуб погодиться взяти травмованого? Можна не підписатися. То ж я прийняв пропозицію Київ-Баскета і з легким серцем вирушив до Китаю захищати честь України. Звісно, були ще варіанти з працевлаштуванням – друга ліга Іспанії, скажімо. Але умови гірші.

Отже, пропозиція Київ-Баскета стала для тебе оптимальною?

- Київ – моє рідне місто, тут живуть мої батьки, мої друзі. Звісно, грати вдома і на чужині – різні речі. Пропозиція Київ-Баскета стала найцікавішою. Вирішив для себе – сезон ще відіграю в Україні.

Чи відбулася вже розмова з головним тренером Євгеном Мурзіним щодо твоєї ролі у команді?

- Він тільки запропонував мені поповнити лави команди, що я і зробив без тривалих вагань. Зараз ми перебуваємо у збірній і зосереджені на цій темі. Прийде час – обов’язково обговорюватимемо мою роль у команді. Думаю, це відбудеться ближче до початку зборів, у середині серпня. Тоді вже буде більш зрозумілою картина зі складом, з моїми партнерами. Розставимо пріоритети і визначимося з тим, як будемо виконувати завдання на сезон. Не здивуюся, якщо цілі будуть щонайменше високими.

Літо у розпалі, а ти не знаєш відпочинку. Готувався зі збірною до відбірних матчів чемпіонату світу, тепер ось у Китаї граєш. Так простіше увійти в сезон?

- Перебування у тренувальному таборі збірної дає можливість бути у формі. Знаю на власному досвіді, набагато простіше змусити себе працювати, коли поруч з тобою є такі самі хлопці, в команді. Пригадую літо, коли треба було самотужки готувати себе, змушувати. Краще так, як зараз. Та й втратити форму легко, а увійти до неї і наздоганяти інших набагато складніше. Отже, це допоможе мені без проблем влитися у сезон і допомагати Київ-Баскету йти до мети з перших матчів чемпіонату.

Чемпіонат тривалий, знайдеш час відпочити?

- Я не втомлююся від баскетболу.

Читайте также: Київ-Баскет підписав трьох новачків

Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам
Футбол | 25 апреля 2024, 10:16 4
ФОТО. Сало и хрен. Жена Довбика показала, как он готовится к матчам

Украинский нападающий «Жироны» остается лучшим бомбардиром Ла Лиги

Майами шокировал Бостон в матче плей-офф НБА, победа Оклахомы
Баскетбол | 25 апреля 2024, 08:47 0
Майами шокировал Бостон в матче плей-офф НБА, победа Оклахомы

Бостон без Михайлюка проиграл на своем паркете

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
siryanka
Главное, чтобы команда в которую перешел Крутоус оказалась серьезным проектом, а не клубом на один-два сезона.