Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1829
0

Карпати - Динамо - 1:2

І знову вольова перемога «Динамо». ОТЧЕТ

У важкому виїзному матчі проти «Карпат» гравці «Динамо», як і у поєдинку першого кола, здобули перемогу після того, як першими пропустили гол. При цьому кияни продовжили свою рекордну в історії вищої ліги безпрограшну гостьову серію, яка становить вже 41 (!) гру.

Щодо кадрових змін у складі суперників, то відзначимо повернення до стартового складу киян Тараса Михалика, який діяв в центрі оборони, а також на вістрі атаки Максима Шацьких. У складі ж «Карпат» дебютував в основному складі центрального захисника Ігор Ощипко та відзначимо повернення в основу Юрія Мартищука, які замінили травмованого Мацея Налєпу та центрального півзахисника Олега Жениха.

Тож в нападі «Карпат» цього разу діяли Фещук та Кобін. І саме Ощипко, вже у дебюті гри головою змакнув кутовий удар з лівого флангу атаки у виконанні Ігоря Худоб’яка, провівши свій перший гол у вищій лізі. Кияни поступово оговтались і досить швидко вирівняли становище. Вихід Кравця на побачення з Мартищуком завершилось кутовим ударом біля воріт «Карпат», після розіграшу якого бразилець Корреа віддав пас в штрафний на Максима Шацьких і узбек холоднокровно в один дотик пробив повз воротаря впритул з ближньою штангою. «Карпати» досить впевнено діяли на флангах і згодом могли вийти вперед. Після вдалої комбінації за участю Василя Кобіна і Максима Фещука Олександр Шовковський ногами зіграв надійно. Натомість під кінець тайму три (!) кутових поспіль з лівого краю атаки завершились взяттям воріт господарів. Як потім з’ясувалось, переможну крапку як і у матчі минулого туру проти запоріжців поставив румун Тіберіу Гіоане, який першим встиг на добивання м’яча у незахищений кут воріт львів’ян. По неволі згадався матч дублюючих складів цих команд, який відбувся напередодні, коли «Карпати» також швидко повели в рахунку, а в підсумку поступились…

І все ж, незважаючи на поразку, «Карпати» своїми атакуючими комбінаційними діями у другому таймі, заслужили на похвалу тих уболівальників, які у прохолодну дощову походу майже вщерть заповнили чашу стадіону «Україна». Справедливим у цьому, традиційно  важкому для «Динамо» поєдинку у Львові  матчі з «Карпатами», був би нічийний підсумок, але в кінці поєдинку досвідчений Шовковський рятує ворота «біло-голубих», переводячи м’яч на кутовий після удару сходу Самсона Годвіна. Зрештою після перерви і Юрій Мартищук також запам’ятався впевненою  грою на виході, після індивідуальних дій Артема Кравця та Олега Гусєва.

В компенсований час відзначимо появу на полі 33-річного Владислава Ващука, який після свого ровесника  Шовковського став лише другим гравцем, що провів в складі «Динамо» 250-й матч в с складі киян у вищій національній лізі.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ зі Львову, спеціально для sport.ua

«Карпаты» (Львов) – «Динамо» (Киев) – 1:2
«Карпаты»:
Мартыщук, Федорив (Зенев, 46), Ищенко, Ощипко (Кирильчик, 79), Годвин, Пшеничных, Худобяк, Кополовец (Кожанов, 65), Кобин, Женюх, Фещук.
«Динамо»: Шовковский, Допилка, Несмачный, Гиоане, Корреа, Михалик, Гусев, Кравец (Милевский, 78), Нинкович (Ващук, 92), Юсуф, Шацких (Эль Каддури, 91).
Голы: Ощипко (2) – Шацких (17), Гиоане (42).
Предупреждения: Пшеничных (25), Кобин (71) – Несмачный (38), Корреа (90).

Глядачів: 25.850.
Оцінка поля: 3.
Чесна гра: 6.750 - 7.750.

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Протокольні дані звірені з офіційними.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?
Футбол | 26 апреля 2024, 12:00 0
Как выглядит таблица АПЛ после перенесенных матчей 29-го тура АПЛ 2023/24?

«Арсенал разгромил «Челси», фиаско «Ливерпуля», уверенная победа «Манчестер Сити»

Определены полуфиналисты Кубка Азии U-23. Кто попадет для Украины на ОИ?
Футбол | 27 апреля 2024, 07:55 0
Определены полуфиналисты Кубка Азии U-23. Кто попадет для Украины на ОИ?

Остается 2 варианта соперников для Украины: Индонезия и Узбекистан

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.