Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
|
1611
0

Анонс матчу Карпати – Динамо

«Міцний горішок» для «Динамо»

Матчі «Карпати» – «Динамо» у різні роки проходять у напруженій боротьбі, і цього разу матимуть важливе турнірне значення для обох суперників, особливо для киян, які ведуть боротьбу за чемпіонське звання.

Анонсуючи цей принциповий поєдинок  карпатівська клубна телестудія виготовила відеоролик під красномовною назвою «Міцний горішок». Справді, після донецького «Шахтаря» саме з «Карпатами» багаторазовий чемпіон країни «Динамо» набрав найменший процент очок, як під час матчів у Львові, так і в загальному балансі матчів. Футбольний Львів з нетерпінням очікує суботнього матчу, який розпочнеться у дещо незвичний для місцевих уболівальників час – 14.00, бо запланований прямий телерепортаж по Першому національному каналі. Тим не менше, рекордна у цьому році армія уболівальників без сумніву гарантована на трибунах стадіону «Україна». Про це свідчить і активний розпродаж квитків, мінімальна вартість яких – 20 гривень.

Щодо кадрових новин з тренувального табору обох клубів, то на передматчевій прес-конференції головний тренер «Карпат» Валерій Яремченко повідомив журналістів, що всі гравці здорові, немає і дискваліфікованих карпатівців. Проблема лише в тому, кому з молодих гравців довірити місце в основі. Мала ймовірність, що зявиться на полі новачок «Карпат» бразилець Еду, якого планують задіяти в матчі дублюючих складів. А ось у киян через травму швидше за все до Львова не приїде кращий у цьому сезоні бомбардир «Динамо» Ісмаель Бангура.

Присутній на зустрічі з журналістами один з лідерів «Карпат» Ігор Худоб’як був лаконічним і підкреслив, що на матчі проти таких грандів українського футболу, як «Динамо» та «Шахтар» особливо налаштовувати гравців не потрібно. Кожен молодий футболіст захоче продемонструвати свої найкращі якості.

І на завершення за традицією про статистику. Суботній матч стане 51-м в історії зустрічей львівських «Карпат» та київського «Динамо».
Чемпіонат СРСР – 16: +1=8-7, м’ячі 17-26 (1971-77, 1980 рр.).
Кубок СРСР - 2: +0=0-2, м’ячі 1-4 (1980, 1981 рр.).
Кубок України – 5: +0=0-5, м’ячі 1-9 (1993,1999, 2004-2006 рр.)
Чемпіонат України – 27: +4=7-16, м’ячі 22-48 (з 1992 р.).
Баланс ігор національного чемпіонату у Львові – 13: +3=4-6, м’ячі 14-18, в Києві – 14: +1=3-10, м’ячі 8-30. Нагадаємо, що саме львівські «Карпати» першими в національних чемпіонатах завдали поразки «Динамо» з різницею у два м’ячі і саме від «Динамо» «зелено-білі» пропустили найбільше голів в одній зустрічі: 19 серпня 2007 р. – Київ – 3:7.
В національних чемпіонатах за «Динамо» і за «Карпати» виступало 10  гравців – Володимир Шаран, Сергій Ковалець, Сергій Мізін, Дмитро Топчієв, Сергій Скаченко, Василь Кардаш, Андрій Гусін, Володимир Ковалюк, Володимир Єзерський та Лакі Ідахор.
І ще про один цікавий факт. «Динамо» приїде до Львова, маючи за спиною рекордну в історії вищої ліги безпрограшну гостьову серію, яка складається з 40 матчів. Чи збільшать кияни планку поважного рекорду чемпіонатів після поїздки до старовинного міста Лева ми дізнаємось у суботу.

Юрій НАЗАРКЕВИЧ

15 березня, субота

«Карпати» - «Динамо»

Львів. Стадіон «Україна». 14.00

НАША ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ ТУТ

ТВ-трансляція на Першому національному (УТ-1, Интер+)

 Прогноз sport.ua – 1:1


Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Определены полуфиналисты Кубка Азии U-23. Кто попадет для Украины на ОИ?
Футбол | 27 апреля 2024, 07:55 0
Определены полуфиналисты Кубка Азии U-23. Кто попадет для Украины на ОИ?

Остается 2 варианта соперников для Украины: Индонезия и Узбекистан

Как Лунин отреагировал на игру Кепы, вышедшего вместо него в старте Реала
Футбол | 27 апреля 2024, 08:43 1
Как Лунин отреагировал на игру Кепы, вышедшего вместо него в старте Реала

Украинский вратарь впервые за 16 матчей остался на скамье для запасных

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.