Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Пляжный футбол
| Обновлено 24 июля 2018, 20:54
2822
1

AFC 5G стали чемпіонами з пляжного футболу

В Одесі завершився Чемпіонат України з пляжного футболу серед жіночих команд

| Обновлено 24 июля 2018, 20:54
2822
1
AFC 5G стали чемпіонами з пляжного футболу
У групі «А» один одному протистояли минулорічні чемпіонки - уманські «Пантери», постійний учасник турнірів з пляжного футболу з Кам'янця-Подільського - «Квітка на камені», юні футболістки з одеського ЖФК «Атлетик», а також дебютант змагань з бічсоккеру команда «Луганочка» з Луганської області.
 
Як і прогнозувалося, квартет «А» виграли «Пантери», які розгромили «Атлетик» (10:1), скромно обіграли «Квітку» (4:2) і більш ніж впевнено здолали «Луганочку» (7:1), яка, до того часу, вже вирішила завдання виходу в чвертьфінал, перемігши дівчат з Кам'янця-Подільського (5:1) і суперниць з Одеси (9:3). Третю путівку в 1/4 фіналу в цій групі виборола «Квітка на камені», у вирішальному матчі за вихід в наступний етап здолала «атлеток» (8:0).
 
Підсумкове турнірне становище: 1. Пантери - 9 очок, 2. Луганочка - 6, 3. Квітка на камені - 3, 4. ЖФК Атлетик - 0.
 
У групі «В» спочатку мали зіграти чотири команди, проте з ряду причин на турнір не приїхала друга команда уманських «Пантер». Відповідно, в чвертьфінал автоматично виходили всі три команди.
 
Без проблем групу «В» виграла потужна київська команда AFC 5G, віце-чемпіон України-2017 - в першому поєдинку з рахунком 6:2 дівчата розгромили школярок з СДЮШОР «Чорноморець», а потім з ще більшим рахунком дебютанток турніру - ФК «Суми» (8:2).
 
Друге місце в цій групі посіли одеситки, розгромивши сумчанок в очному протистоянні (7:1).
 
Підсумкове турнірне становище: 1. AFC 5G - 6 очок, 2. СДЮШОР Чорноморець - 3, 3. ФК Суми - 0.
 
У групі «С» також знайшлося місце команді, зібраної з юних футболісток з декількох міст - «Пантери-Мрія-2006» Умань/Ананьєв. Саме ця команда, багато в чому завдяки надійній грі свого воротаря - Анастасії Кришталь - виграла тріо «С», «всуху» обігравши київську команду NRG (2:0) і одеський колектив з найдовшою і веселою назвою «Солодкі булочки турклубу САЛО (Самі Активні люди Одеси) (3:0). Другу позицію в групі зайняли одеситки, в ключовому матчі здолавши гостей зі столиці, які виступали в цьому році в експериментальному складі (3:1).
 
Підсумкове турнірне становище: 1. Пантери-Мрія-2006 - 6 очок, 2. Солодкі булочки турклубу САЛО - 3, 3. NRG - 0.
 
Другий ігровий день чемпіонату України почався з чвертьфінальних матчів.
 
Чвертьфінали
 
Пантера Умань - ФК СУМИ - 5:1 (Фришко, 5, Янчук, 8, 24, Крючкова, 10, 11 - Кошелєва, 23)
 
AFC 5G Київ - Квітка на камені Кам'янець-Подільський - 5: 0 (Кліпаченко, 2, 14, 18, 19, Скляр, 23)
 
Луганочка Луганська область - Пантери-Мрія-2006 Умань/Ананьїв - 3: 4 (Цибіна, 9, Тян, 13, 15 - Белякова, 7, 16, 18, 23)
 
СДЮШОР ЧОРНОМОРЕЦЬ Одеса - Солодкі булочки турклубу САЛО Одеса - 5: 3 (Христюк, 7, 8, 15, 19, 20 - Присяжнюк, 6, 13, 16 (пен.))
 
У першому півфіналі зійшлися минулорічні фіналісти. Тоді важку перемогу з рахунком 2:1 здобули «Пантери». Цього разу сильнішими виявилися дівчата з київського AFC 5G. Поєдинок вийшов дуже нервовим, бойовим, уманські спортсменки не використали кілька стовідсоткових моментів, а гості зі столиці навпаки - свої гольові нагоди намагалися втілювати в забиті м'ячі. Як наслідок - 4:2 і путівка у фінал.
 
Другий поєдинок 1/2 фіналу між «Пантерами-Мрія-2006» і одеської СДЮШОР «Чорноморець» вийшов ще більш напруженим: дві команди-несподіванки турніру не зуміли визначити найсильнішу в основний час, тому вперше на цьому турнірі численні глядачі побачили серію пенальті. Удар в поперечину  футболістки «Пантера-Мрія-2006» Катерини Тихонової коштував її команді поразки, адже одеситки реалізували всі три удари.
 
Півфінали
 
Пантера Умань - AFC 5G Київ - 2: 4 (Левченко, 1, Білокур, 14 - Лебедєва, 2, 20, Сидоренко, 4, 5)
 
Пантери-Мрія-2006 Умань/Ананьїв - СДЮШОР ЧОРНОМОРЕЦЬ Одеса - 1:1, по пенальті - 1:3 (Буц, 14 - Лунгу, 22)
 
Серія пенальті: Волна - 0:1, Тихонова - 0: 1 (перекладина), Христюк - 0: 2, Комарова - 1:2, 1:3 Старченко.
 
Так вийшло, що в матчі за 3-е місце зійшлися дві команди, що представляють Умань. Цей поєдинок вийшов досить результативним, а футболістки діяли на майданчику без грубощів і конфліктів. «Родзинки» матчу надала неймовірна злива, яка залила не тільки майданчик, а й численних представників ЗМІ та знімальну групу Агентства «Одеса-Спорт», яка розпочала проведення прямої відео-трансляції. Але дощ швидко закінчився, а перемогу в грі за «бронзу»  завоювали «Пантери» (4:2).
 
У фіналі ж неймовірно втомлені школярки з СДЮШОР «Чорноморець» зуміли чинити гідний опір киянкам з AFC 5G тільки в першій 12-хвилинці. «Чорно-синім» було складно на рівних змагатися з куди більш потужним фізично та підготовленим психологічно і тактично гостям зі столиці. «Фіолетові» скористалися цим сповна, крупно перегравши одеситок з рахунком 9:2.
 
Матч за 3-е місце
 
Пантери Умань - Пантери-Мрія-2006 Умань/Ананьїв - 4:2 (Крючкова, 2, Білокур, 6, 23, Левченко, 20 - Белякова, 5, 23)
 
ФІНАЛ
 
AFC 5G Київ - СДЮШОР ЧОРНОМОРЕЦЬ Одеса - 9:2 (Лебедєва, 1, Сидоренко, 14, 36, Кліпаченко, 17, Скляр, 19, 21, Воловенко, 25, Терех, 29 (пен.), Голуб, 32 - Романченко, 23, Волна, 30)
 
Леонід Францескевич
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Владимир Копяк
Несколько вопросов по этому "чемпионату Украины" .
1. Почему на сайте Министерства молодежи и спорта Украины в календаре основных спортивных мероприятий на 2018 год нет этих соревнований?
2. Где можно ознакомиться с Регламентом этого чемпионата?
3. Почему в одних соревнованиях играют школьницы и взрослые женщины?
4. Почему победителей и призеров не награждали медалями Министерства
молодежи и спорта Украины как чемпионов Украины?
5. Организаторами соревнований было озвучено, что победителям будет присвоено звание Мастеров спорта Украины по пляжному футболу. Но в Единой спортивной классификации Украины нет пляжного футбола!
6. Допускается ли Регламентом соревнований (если он есть) усиления команд, которые попали в игры за 3-е и 1-е место, игроками команд, которые выбыли ранее из соревнований?
7. Соответствовали - ли арбитры, которые обслуживали эти соревнования требованиям, предъявляемым для соревнований чемпионата Украины?
Прошу считать мое заявление официальным запросом Министерству молодежи и спорта Украины по поводу проведения этих соревнований.