Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 23 июля 2018, 13:33
2360
0

Володимир ЛАШКУЛ: «Черкащина-Академія починає все з початку»

Клуб представлятиме Черкаську область в Другій лізі чемпіонату України з футболу в сезоні 2018/19

| Обновлено 23 июля 2018, 13:33
2360
0
Володимир ЛАШКУЛ: «Черкащина-Академія починає все з початку»
Склад учасників Другої ліги поповнився новим іменем – замість ФК «Черкаський Дніпро» участь у Чемпіонаті України сезону 2018/19 візьме ФК «Черкащина-Академія», причому, представлятиме не тільки обласний центр Черкаси, а всю Черкаську область. Місце дислокації клубу — на території об’єднаної територіальної громади Білозір’я. Цю новину повідомив Володимир Лашкул, який у день створення нового футбольного клубу «Черкащина-Академія» був обраний його президентом.
 
«Професіональна команда майстрів Черкащини залишається в Чемпіонаті України,  – заспокоїв він уболівальників. –  А зникнення ФК «Черкаський Дніпро» і його команди – це результат зневажливого ставлення до інвесторів з боку міської ради Черкас». 
 
– Як же все-таки це стало можливим?
- Країна повинна знати своїх героїв, тому я мушу повідомити, що професіональний футбол в Черкаській області вдалося зберегти перш за все завдяки особистому втручанню в ситуацію голови Черкаської облдержадміністрації - Юрія Олеговича Ткаченко, підтримці його пропозиції головою Федерації футболу України Андрієм Васильовичем Павелко та головою громади Білозір’я Володимиром Павловичем Міцуком.  
 
Відтепер, команда майстрів «Черкащина-Академія» представлятиме в професіональному футболі інтереси всієї Черкаської області. На реструктуризації і переіменуванні клубу справа не закінчується. Треба ще багато попрацювати, щоб реалізувати заплановане: здійснити реконструкцію стадіону, побудованого нами ж у 2012 році; відкрити Всеукраїнський центр футзалу на базі нами ж побудованої Білозірської Академії футболу; реконструювати гуртожиток ПМК–21, який розвалився і вже близько 10-ти років є пам‘ятником безгосподарності, в хостел для проживання футзалістів і футболістів на території громади Білозір’я; є багато інших ідей, було б здоров’я і кошти для їх реалізації.    
 
– Тобто, загрози існуванню клубу немає?
– В Україні зараз така ситуація, що будь-який проект соціально-культурного розвитку постійно перебуває під загрозою зникнення: непередбачуваність подій на сході України; тиск чиновників місцевої влади; застереження перед виборами президента України та нових народних депутатів до Верховної ради; дії місцевих неформальних угрупувань (ультраси, дружинники, корпуси) і багато інших чинників заважають реформам у суспільстві. Тому я знімаю шляпу перед власниками аматорських і професіональних футбольних клубів, які утримують їх і дають можливість вболівальникам не тільки заздрити російським колегам, спостерігаючи по телебаченню рівень проведення Чемпіонату світу ФІФА – 2018, а й особисто відчути магічну силу футболу і його вплив на суспільно-політичне життя в селах, в містах і в країні в цілому.
 
– Колектив готується до Другої ліги. Під чиїм керівництвом?
– Саме так. Обов’язки головного тренера виконує Олександр Кирилюк – він давно у нас в клубі працює: на цій посаді, й на інших позиціях, був гравцем команди в її зіркові часи. Загалом на даному етапі «Черкащина-Академія» - дуже молода команда функціонерів і футболістів, сформована зі справжніх патріотів Черкащини, вихованців Академії футболу, що стали в 2016 році Чемпіонами України серед U-19, а в 2018 році  - срібними призерами цього ж турніру. Ми знову починаємо все спочатку, але на відміну від 2012 року, маємо відповідну інфраструктуру, досвід і головне – бажання довести, що гідні кращої долі!
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.