Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Футзал. Высшая лига
|
1325
0

Правило «Урагану»: Один гол - три очка

Перша перемога Владислава Корнєєва у якості тренера

Втретє цього сезону у матчах за участю «Урагану» все вирішив один-єдиний гол. Якщо у четвертому турі івано-франківці вдома мінімально здолали «Метрополітен», то на початку грудня вже на виїзді поступились «Єнакієвцю», при цьому вперше пішли з ігрового майданчика, так і не зумівши віднайти «ключик» до воріт суперника.

Забиті м'ячі даються «ураганівцям» непросто, а коли на воротах стоїть голкіпер збірної України, то й взагалі досить важко. Так і було у звітному поєдинку, де перший тайм пройшов у рівній і гострій боротьбі, але видався безгольовим. Влучних ударів та небезпечних моментів загалом було небагато, однак Іжаковський та Лисенко відстояли свої володіння «на нуль», хоча до 14-ї хвилини кілька разів ближчими до успіху були гості. Двічі міг відкривати рахунок Федоренко, ще одного разу господарів «пробачив» молодий Чернієнко. «Ураган» відповів непоганими ударами Ярого, Валенка і Павлюка, але з ними без особливих трудношів справився Лисенко.

Одразу після перерви Ярий несподівано пробив метрів з десяти, і м'яч, влучивши у ліву стійку, опинився у сітці воріт. До Лисенка у цьому епізоді немає жодних претензій, адже удар вийшов класним - з розряду таких, що «не беруться». Здавалося б, початок зроблено - і цілий тайм попереду, однак надалі гра проходила в основному в центрі майланчика, майже без загострень поблизу воріт. Найреальнішу нагоду зрівняти рахунок «планетівці» втратили на 28-й хвилині, коли після прострілу Шайтанова з кутової позначки неприкритий ніким Чєрнієнко «примудрився» буквально з двох метрів пробити вище воріт.

Надалі гра проходила на зустрічних курсах і не виглядала особливо жорсткою, але вже до 33-ї хвилини у пасиві обох команд було по чотири фоли. За 6,22 до фінальної сирени Кіндратів «заробив» п'ятий фол, і в киян з'явилося друге дихання. Вони почали активно використовувати пресинг, намагаючись «упіймати» господарів на помилках в обороні. Час все спливав, «Ураган» надійно захищався, а після тайм-ауту ще й Лисенко став підключатись до атак своєї команди. У ці хвилини на половині івано-франківців стало направду гаряче, проте і вони не відсиджувались у захисті, не раз відповідаючи контрвипадами.

За 1,15 хв. до завершення гри Оліщук міг зняти усі питання щодо переможця, але м'яч після його удару з власної половини пролетів у кількох сантиметрах від стійки порожніх воріт. Таким чином, «Ураган» здобув важливі три очки у матчі з непростим суперником, показавши при цьому непогану командну гру і більше бажання до перемоги.

Анатолій ОСАДЧИЙ, головний тренер «Планети-Міст»:

- В Івано-Франківську я був вже не вперше. Раніше приїжджав сюди і у якості трнера, і у якості футбольного арбітра, обслуговуючи матчі за участю місцевого «Прикарпаття». Щодо організації матчу, вона була прекрасна, а команда «Ураган» - дуже цікава.

Якщо говорити по грі, то з одного боку діями своєї команди я задоволений, а з іншого - ні. Якщо у першій половині у наших гравців було чотири гольові моменти і вони їх не використали, так само було у другій половині. А от у господарів був один стовідсотковий момент і вони його використали сповна. У цьому моменті помилився Татаринов, не підстрахував і дав пробити Ярому. Лисенко у взятті воріт абсолютно не винен, тому що удар вийшов хороший, сильний, і м'яч влучив у стійку. Владислав Корнєєв, мабуть, сам як воротар знає, що такі удари з когорти тих, що «не беруться».

Можливо, я приїду до Києва і мене знімуть з посади головного тренра. Але ніхто не звертає уваги на те, що підготовчий період «Планети» був зірваний повністю - перший та други збір команди. До того ж, довелося відрахувати декількох гравців, і це все сталося протягом першого кола. Потім додалися гравці з колишнього «Інтеркасу». Вони грали у своєму попередньому клубі в одну гру, а зараз від них вимагається зовсім інший міні-футбол. Тобто, створювати команду по ходу чемпілнату - дуже складно.

У нашої команди на цей сезон стоїть одне завдання - обкатати гравців і награти оптимальний склад. Нещодавно після перемоги у Львові над «Енергією» я сказав своїм хлопцям, що у них тільки-но закінчився підготовчий період, враховуючи що ми не мали повноцінної підготовки до цього чемпіонату. Звідси і є такі результати: з «Єнакієвцем» - 3:3 (у чемпіонаті) та 2:2 і 2:3 (на кубок), а потім гра з «Енергією» (6:5). Стосовно гри проти «Урагану», то за змістом вона була цікава і, що найголовніше, пройшла без грубості.

Так виходить, що деякі матчі, які «Планета» грає вдома, перетворюються на «виїзні» поєдинки. І навпаки, на виїзді - почуваємо себе, наче вдома. Наприклад, коли ми приймали «Марріон», то почували себе, наче на виїзді, бо Одеса почувала себе повноправними господарями тієї гри. А от сьогодні у Івано-Франківську ми почували себе, як удома, тобто не пасли задніх, грали у свою гру, але, на жаль, не досягли потрібного нам результату.

Владислав КОРНЄЄВ, в.о. головного тренера «Урагану»:

- Враховуючи ситуацію, яка склалася в «Урагані», керівництво клубу прийняло рішення до кінця сезону не форсувати події, тобто не шукати кваліфікованого тренера десь «на стороні». Головним чином через те, що тренери з іменем, які би сюди прийшли, одразу б вимагали нових гравців під певну задачу. Зараз транферне вікно вже закрите, до того ж бюджет команди вже розписаний. Власне, ті гравці, які є в «Урагані», будуть до кінця цього сезону, а мене з Сергієм Гупаленком вирішили призначити виконуючими обов'язки тренерів команди.

Основна наше завдання зараз - налагодити мікроклімат, оскільки в нас було багато проблем у психологічному і функціональному плані. В останній домашній грі ми, давалося б, перемогли «Будівел» (5:2), але вболівльники не отримали задоволення від тої гри, яку ми показували. Саме тому перед сьогоднішнім матчем я сказав хлопцям про це. Тому ще одним нашим завданням є повернути вболівальників на домашні трибуни, а для цього потрібно грати у цікавий і видовищни міні-футбол, за що, власне і люблять цей вид спорту.

Щодо восьмого місця «Урагану» у турнірній таблиці - це не те місце, на яке заслуговує наша команда і на яке розраховувало керівництво клубу на початку сезону. Задачі були зовсім інші і зараз ми маємо те, що маємо. Потрібно насамперед відновити психологічні і функціональні кондиції гравців. Наразі це головна наша задача, тому ми вирішили іти таким шляхом: не робити ставку на результат, а просто розкрити хлопців, які дійсно самі по собі непогані футболісти. Головне, щоб у нас була справжня гра, а результат... він рано чи пізно все одно прийде.   

Щодо матчу з «Планетою», ми дещо обережно відносилися до цієї команди, враховуючи те, що кияни нещодавно обіграли на виїзді чемпіона України - «Енергію», грали на рівних з «Єнакієвцем» у Кубку, про що тут можна говорити? У порівнянні з тою «Планетою», яку ми перемогли в першому колі (4:2) і тією, яка сьогодні приїхала до Івано-Франківська, - це практично дві різні команди. У них зараз у воротах стоїть голкіпер збірної України Лисенко, до того ж наш суперник підсилився гравцями «Інтеркасу», тому задоволений сьогоднішнім результатом. Так, нехай буде 1:0, але в нас сьогодні на майданчику була справжня команда, справжній колектив. Не буду приховувати, нам важко даються голи. Але це - перемога, і перемога дуже вольова. Найприємніше те, що у цій перемозі взяли участь всі гравці. Навіть той самий Сімка, який тільки-но потроху відновлюється після проведеного місяця у лікарні, чим міг, він нам сьогодні допоміг. Тож я дуже задоволений результатом і тією грою, що показав сьогодні «Ураган».

«УРАГАН» (Івано-Франківськ) - «ПЛАНЕТА-МІСТ» (Київ) - 1:0 (0:0)
 
«Ураган»: Іжаковський - Кіндратів, Ярий, Сендецький-к, Даниленко - Павлюк, Оліщук, Валенко, Гупаленко - Сімка, Скіцко.

«Планета-Міст»: Лисенко - Гордієнко-к, Федоренко, Шайтанов, Татаринов - Гер, Таразевич, Чернієнко, Шуст - Ю.Мельник, П.Корнійчук.

Судді: Король, Літвінов (обидва - Донецьк)

Гол: Ярий (21).

Олег ЛАНЯК, Андрій МЕНІВ спеціально для www.futsal.sport.ua

футзал
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Михаил ВОЛЯНЮК: «В течение игры было 5-7 перерывов. Так играть невозможно»
Футзал | 03 мая 2024, 22:40 0
Михаил ВОЛЯНЮК: «В течение игры было 5-7 перерывов. Так играть невозможно»

Капитан «Кардинала» – о поражении в полуфинале Кубка Украины

ВИДЕО. Украинский вратарь забил сумасшедший гол через все поле
Футбол | 05 мая 2024, 07:01 8
ВИДЕО. Украинский вратарь забил сумасшедший гол через все поле

Максим Воронов отличился первым голом за «Атлетико Паранаэнсе»

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.