Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Легкая атлетика
|
1558
1

Запоріжці увіковічили меморіалом легкоатлета Володимира Ященка

У Запоріжжі було встановлено меморіальну дошку пам’яті Володимира Ященка

Запоріжці увіковічили меморіалом легкоатлета Володимира Ященка
НОК

За ініціативи прихильників таланту видатного легкоатлета, при сприянні Запорізького відділення НОК України, облдержадміністрації і виконкому м. Запоріжжя, при підтримці корпорації «Кераміст» та ПАТ ZTR, на честь 40-річчя встановлення світового рекорду у СК «Запоріжтрансформатор», кольори якого захищав Володимир Ященко, встановлено меморіальну дошку пам’яті Володимира Ященка.

У церемонії відкриття взяли участь: Наталя Власова – керівник департаменту фізичної культури і спорту Запорізької облдержадміністрації, Анатолій Пустоваров Анатолій – заступник Запорізького міського голови, Володимир Лобанов – голова Запорізького відділення НОК України, Ігор Клейнер – генеральний директор ПАТ ZTR, Олександр Карчевський – радник голови корпорації «Кераміст» та інші представники міста.

Довідково

Володимир Ілліч Ященко (12 січня 1959 року, Запоріжжя, УРСР — †30 листопада 1999 року, Запоріжжя, УРСР ) — легкоатлет, стрибун у висоту, рекордсмен світу, чемпіон Європи. Останній чемпіон у стрибках у висоту стилем «перекидного стрибка» (235 см). Заслужений майстер спорту СРСР.

У 1976 році Володимир Ященко встановив світовий рекорд для юніорів — 222 см. 12 березня 1978 на чемпіонаті Європи в приміщенні, який проходив у Мілані, Володимир Ященко двічі покращував світовий рекорд зі стрибків у висоту для залів: спершу він подолав 232 см, а потім 235 см. Ященко став чемпіоном Європи.

16 червня 1978 в Тбілісі, також під час матчу з легкої атлетики між командами США і СРСР, Ященко поліпшив свій же світовий рекорд, подолавши планку на висоті 234 см. На чемпіонаті Європи 1978 Ященко переміг з результатом 230 см.

У 1999 році Володимир Ященко помер у віці 40 років. Похований на Капустяному кладовищі Запоріжжя.
 

Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина
Футбол | 24 апреля 2024, 21:29 1
Украинский клуб сорвал матч чемпионата. Стала известна причина

«Металлург» Запорожье не приедет на поединок против «Хуста»

В Челси принято решение о будущем Мудрика
Футбол | 24 апреля 2024, 19:01 3
В Челси принято решение о будущем Мудрика

«Пенсионеры» расставили приоритеты в отношении украинца

Комментарии 1
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
petrowich2018
Не згадали про рекорд світу 2,33, встановлений в 18-річному віці в 1977 році на матчевій зустрічі юніорів СССР-США, це була суперсенсація. Видатний легкоатлет, прикро що спортивний і життевий шлях були такі короткі. Велика подяка від рядового любителя легкої атлетики, всим. хто причетний до цієї доброї справи.