Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
| Обновлено 26 июня 2018, 21:34
1917
0

Анастасія НЕТРЕБЧУК: «Федерація сквошу – це велика і дружня команда»

Президент Федерації сквошу України - про розвиток цього виду спорту та олімпійські перспекиви

| Обновлено 26 июня 2018, 21:34
1917
0
Анастасія НЕТРЕБЧУК: «Федерація сквошу – це велика і дружня команда»
Facebook. Анастасия Нетребчук

Цього року Україну було включено в загальносвітову програму розвитку сквошу «Посол WSF 2018», що має на меті низку заходів, спрямованих на популяризацію цього виду спорту. Подія приємна, але водночас і заслужена: сквош у нашій країні динамічно розвивається, а приїзд делегації Світової Федерації на чолі з її виконавчим директором Ендрю Шеллі та легендарним багаторазовим чемпіоном світу єгиптянином Рамі Ашуреянином і шестиразовою чемпіонкою Європи Каміль Серме у складі - про це якнайкраще свідчить.

- Приємно, що таке свято спорту проходить в Україні, - говорить президент Федерації сквошу України Анастасія Нетребчук. - Наші гравці, тренери, судді вже досягли певного рівня, ми маємо непогані результати. Настільки масштабна подія, яка пройшла цього вік-енду, надасть поштовх для розвитку сквошу в Україні.

- Ви говорите про майбутнє. А як щодо сьогодення? На якому рівні, на вашу думку, знаходиться сквош у порівнянні з іншими видами спорту, в Україні?
- Зараз взагалі складно виокремити вид спорту, який би перебував на високому рівні розвитку. Вважаю, що з нашою енергією, бажанням, новим поколінням спортсменів, зможемо прогресувати і досягати успіхів. Сподіваюся, що в 2024-му наш вид спорту буде представлений на Олімпіаді у Парижі. Для цього в нас є всі передумови.

- Сквош - це дорогий вид спорту? Чи він доступний для всіх?
- Як і в будь-якому виді спорту необхідні фінанси для придбання, наприклад, екіпірування. У нашому випадку – це ракетка, м'яч, відповідне спортивне взуття. Не можу сказати, що сквош - дешевий вид спорту, але й точно - не найдорожчий. В нашій країні є місця, де можна займатися сквошом за невеликі кошти.

- Які результати у наших спортсменів на міжнародній арені?
- З гордістю відзначу, що в цьому році наша жіноча команда стала переможцем чемпіонату Європи в Латвії. Також, на цих змаганнях проявили себе і чоловіки, які здобули бронзові медалі. Це просто неймовірні результати для нас! Дуже щаслива, що наші старання недаремні, й сквош поступово розвивається та приносить нагороди і славу Україні.

- Можете назвати конкретні прізвища?
- Вважаю, що країна повинна знати своїх героїв. В чоловічій команді здобули медалі: Рибальченко Констянтин, Федорук Валерій, Подворний Денис, Баган Ярослав, Погребняк Дмитро. Якщо говорити про жінок, то це Аліна Бушма, Ліана Сардак, Анастасія Костюкова, Надія Усенко та Юлія Жуковець. Наша зірка - Надія Усенко - буквально два дні тому стала амбасадором Всесвітньої федерації серед юніорів. Надія потрапила до вісімки найкращих юніорок світу. Але відзначу, що всі наші спортсмени заслуговують на повагу. Вони прославляють Україну на міжнародній арені.

- Сьогодні програма «Амбасадор світу» приїхала в Україну. Це заслуга Федерації сквошу?
- Федерація наодинці нічого не може зробити. Не могло б нічого бути без наших талановитих  спортсменів, тренерів, суддів. Всі ми — одна велика та дружня команда. Два роки тому ми направили лист до Всесвітньої федерації сквошу, заявили про свою готовність прийняти амбасадорську програму в Україні. Наші досягнення отримали належну оцінку, й було прийнято рішення, що наша країна достойна провести цю подію.

сквош
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете
Теннис | 25 апреля 2024, 16:22 22
Впервые в карьере. Ястремская вырвала победу в матче после 0:6 в 1-м сете

Даяна чудесным образом сумела переиграть Эмилиану Аранго в Мадриде

Новый шанс сборной Украины. Анонс чемпионата мира по хоккею
Хоккей | 26 апреля 2024, 12:51 3
Новый шанс сборной Украины. Анонс чемпионата мира по хоккею

Команда Дмитрия Христича попробует выйти в Дивизион 1A

Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.