Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Чемпионат Украины
| Обновлено 19 мая 2018, 22:59
4394
12

Сталь програла Карпатам та стала останньою командою чемпіонату

Каменський клуб не зумів зберегти місце в Українській Прем'єр-лізі

| Обновлено 19 мая 2018, 22:59
4394
12
Сталь програла Карпатам та стала останньою командою чемпіонату
ФК Сталь
В одному з центральних матчів туру тренери обох команд зробили суттєві кадрові ротації, пов’язані з дискваліфікацією та травмами гравців. Замість карпатівців Карраскаля, Лобая та Ербеса  на поле вийшли Ременюк, Голодюк та Лебеденко. У складі «сталеварів» також відбулася потрійна заміна: замість Задераки, Грачова, Климчука до стартової одинадцяти увійшли Якимів, Копитов та Тіаго. Тож за капітанською пов’язкою на поле вийшов Кузик, до речі, вихованець львівського футболу.
 
Господарі поля активніше розпочали заключний у сезоні поєдинок і в дебюті гри небезпечно пробивав Швед, але незмінний у цьому сезоні воротар кам’янців Пеньков встиг відреагувати на удар. В наступному епізоді Лебеденко зробив передачу на Шведа і нападник «левів» ударом сходу пробив впритул з рамкою воріт, зірвавши оплески на трибунах стадіону.
 
Напруга біля воріт гостей наростала і підопічні Олега Бойчишина виконали декілька кутових ударів, проте воротар та захисники «Сталі» встигали ліквідовувати загрози біля власних воріт. І все ж, зусилля «левів» призвели до взяття воріт гостей. Ді Франко вивів на ударну позицію Лебеденка і  Орест влучно пробив низом  у ближній кут, провівши свій перший гол у складі «Карпат». Тут же підопічні Ніколая Костова створили перший небезпечний момент біля воріт «Карпат», але Шевченко рятує ворота зелено-білих після удару Копитова.  
 
Після перерви малюнок гри не змінився і «Карпати», не зважаючи на прийнятний для них рахунок, продовжували шукати шляхи взяття воріт «Сталі». Міг відзначитися Швед, який виходив на побачення з Пеньковим, але не зумів скористатися своїм моментом, а Якимів, який свого часу виступав за молодіжний склад «Карпат», встиг ліквідувати загрозу.
 
Карпатівці за підтримки вболівальників продовжували наполегливо атакувати і таки досягли свого. Швед, обігравши Якиміва, віддав передачу на Мякушка і Сергій свого шансу не втратив, пробивши низом  впритул зі штангою – 2:0.
 
 «Сталевари», які прекрасно розуміли, що в разі поразки теоретично могли опинитися на останньому місці у турнірній таблиці  і автоматично понижувалися у ранзі, продовжували небезпечно контратакувати. Мав нагоду відзначитися Кузик, але Шевченко знову встиг ліквідувати небезпечний момент.
 
Натомість «Карпати» своєї нагоди не упустили і знову «розмочили» ворота «Сталі». Варгас зробив передачу на Мякушко, який скинув на лінію воротарського майданчику на Шведа і Мар’ян наніс влучний удар у ворота  Пенькова. 
 
Так «Карпати» в останньому матчі сезону здобули першу у цьому чемпіонаті велику перемогу, а загалом ювілейну, 35-ту, домашню розгромну перемогу за час виступів в елітному дивізіоні України. Ця перемога стала своєрідним подарунком для капітана «Карпат» Федецького, який проводив свій ювілейний, 100-й, матч в складі «Карпат» у чемпіонатах.
 
Юрій НАЗАРКЕВИЧ
 

«Карпаты» (Львов) - «Сталь» (Каменское) - 3:0 (1:0)

Орест Лебеденко, 37, Сергей Мякушко, 61, Марьян Швед, 78

«Карпаты»: Алексей Шевченко, Артем Федецкий, Денис Мирошниченко, Назар Вербный, Орест Лебеденко, Олег Голодюк (Дмитрий Клёц, 74), Сергей Мякушко, Франсиско Ди Франко (Назар Стасышин, 83), Алексей Гуцуляк, Марьян Швед, Андрей Ременюк (Родриго Варгас, 63)

«Сталь»: Герман Пеньков, Джонатан, Эберт, Андрей Якымив, Тиаго Ромуло (Данило Кныш, 72), Дмитрий Копытов, Гор Малакян (Максим Задерака, 47), Марьян Мысык, Михаил Месхи, Орест Кузык, Игорь Ощипко (Юрий Климчук, 54)

Алексей Гуцуляк, 44. Франсиско Ди Франко, 52. Дмитрий Клёц, 91. - Игорь Ощипко, 3. Юрий Климчук, 83. Джонатан, 84.

- Джонатан, 89.

Арбитр: Владимир Новохатний (Киев)

Удары (в створ): 11 (8) - 2 (2)
Угловые: 8 - 1
Оффсайды: 2 - 0

Стадион: «Украина» (Львов)

Зрителей: 2121

КАРПАТЫ - СТАЛЬ. ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦИЯ МАТЧА

Протокольные данные сверены с официальными.

Источник Sport.ua
Оцените материал
(2)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей

ВАС ЗАИНТЕРЕСУЕТ

Бывший абсолютный чемпион мира: «Усик выиграет у Джошуа 10 боев из 10»
Бокс | 18 марта 2024, 14:43 1
Бывший абсолютный чемпион мира: «Усик выиграет у Джошуа 10 боев из 10»

Джош Тейлор не считает, что Энтони способен победить Александра

Тренировка сборной Украины в Марбелье. Команда Реброва – в полном составе
Футбол | 18 марта 2024, 23:59 0
Тренировка сборной Украины в Марбелье. Команда Реброва – в полном составе

Яремчук, Сидорчук, Малиновский и Трубин прибыли в лагерь сборной

Комментарии 12
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.
Andrian Harandzha
Карпати - молодці!
pulse240
Одно дело, когда команда из Донбасса не может играть у себя дома, другое дело когда вот это за 3 года так и не привело в порядок свой местный стадион и уехало вообще в Киев играть.
c_a_p
На одного бомжа менше. А от яке зайде?
pulse240
Недоразумение, а не команда эта Сталь, хорошо что именно они вылетели.
Владимир Пидвирный
Був на стадіоні перший раз за два останніх роки. Карпати грали легко, на хвилі власного задоволення. гра сподобалась, як і команда. На заміні добре вийшов Варгас. Класний гравець. Хочу описати той жах, який я побачив на стадіоні. Стадіон повністю занедбаний, поле не поле, трибуни в аварійному стані. Скрізь все сипиться, вишки ржаві, не покрашені. На 4-х вишках не горить 16 світильників. Табло -це окрема тема ( п. Циганик негайно направте свою групу для аналізу моїх слів). Воно давно не працює, поставили якийсь курятник клубу аматорів. А де дивиться піз-делко, а де звіти суддів про аварійний стан стадіону. Самий дешевий квиток - 40 грн., на матчі було 2.221 глядач. Куди йдуть кошти. Зайдіть у вбиральні стадіону. Це повний жах. Шановне керівництво Карпат - Ви бездарі, так довести сучасний стадіон за аренду в 1 грн. на рік до занепаду, я в шоці. Люди що ви робите з колись красенем стадіоном.
Valeriy Stepanenko
Что сказать. Этой победе Карпат Одесса рада больше чем Львов. Приятно когда тебе отдают долги)
OM27
Вони хочуть грати на Баннікова.
kipr06
Нах из укр футбола...недоклуб Сталь
vovadocent
Хтось в курсі чого не було в заявці Караскаля?
an42
В следующем году Сталь и 10-ку не войдёт в пердиве.