Поддержать украинских военных и людей, пострадавших из-за войны

Другие новости
|
628
0

Виконком працює на майбутнє

22 лютого відбулося засідання Виконавчого комітету ФФУ

У п’ятницю, 22 лютого, у Будинку футболу відбулося засідання Виконавчого комітету Федерації футболу України. З-посеред восьми пунктів порядку денного найжвавішу дискусію викликали ті, що стосувались перспектив створення прем’єр-ліги, ліміту на легіонерів, затвердження списків арбітрів, асистентів, делегатів та інспекторів ФФУ для проведення матчів другого кола чемпіонату та Кубку України тощо.

Готовність клубних власників

Про хід підготовки статутних та регламентних документів до проведення установчої конференції щодо створення Української футбольної прем’єр-ліги (УФПЛ) доповів член Наглядової ради зі створення УФПЛ, президент ФК «Харків» Віталій Данилов. Зокрема він наголосив на готовності всіх без винятку власників клубів вищої ліги зробити необхідні кроки для створення нової структури. «УФПЛ − це рух уперед, більш прогресивна модель управління професіональним футболом», − переконаний Данилов.

Підмога у лиці Євро-2012

«У нас є спільна мета − посилення вітчизняного чемпіонату. До речі, колосальною підмогою на нашому шляху до формування УФПЛ та виконання нею поставлених завдань є проведення в Україні Євро-2012. Адже, готуючись, до чемпіонату Європи, ми вже покращуємо футбольну інфраструктуру країни. В першу чергу, йдеться про зведення нових арен у Дніпропетровську та Донецьку», − відзначив він.

Спільна мета

Президент «Харкова» запевнив, що власники елітних українських клубів готові до подальшої перебудови професіонального футболу. Зокрема, Наглядова рада зі створення УФПЛ розробила проекти відповідних статутних та регламентних документів, направила їх на розгляд усіх клубів вищої ліги, чиї пропозиції і зауваження прийматимуться до 14 березня. «Ми збираємось підняти планку вимог, у першу чергу, до себе. У питаннях суддівства, прозорості бюджетів, фінансування дитячо-юнацьких шкіл, трансляцій, − підкреслив Данилов. − У той же час ми просимо ФФУ допомогти нам у створенні УПФЛ, адже ми спільно працюємо на користь футболу».

Повна підтримка ФФУ

Свою повну підтримку ініціаторам утворення УПФЛ від імені ФФУ черговий раз висловив президент національної федерації Григорій Суркіс. «Безумовно, ми готові і прагнемо всіляко сприяти вам, надати будь-яку необхідну консультативну і практичну допомогу, − запевнив він. − Однак прикро, що вже три місяці пройшло відтоді, як було заявлено про бажання створити УПФЛ, але досі ФФУ не має жодного уявлення про фактичні кроки ініціаторів у цьому напрямку. Так, ми повністю поділяємо вашу філософію. Ми готові бути союзниками, однак треба вже переходити від розмов до конкретних дій».

Кандидати до Стратегічної ради

Григорій Суркіс запропонував Наглядовій раді УФПЛ і ПФЛ надати Комітету професіонального футболу проекти вищезгаданих документів, аби вони пройшли перевірку на відповідність статутним нормам ФІФА, УЄФА та ФФУ. «Також закликаю власників клубів впродовж найближчих десяти днів запропонувати свої кандидатури до складу Стратегічної ради з питань професіонального футболу, створеної під егідою ФФУ, − додав глава федерації. − Адже це прекрасний майданчик для діалогу з клубами».

Унікальний шлях України

Стосовно іншого резонансного питання − ліміту на легіонерів, голова Комітету національних збірних Володимир Мунтян відзначив: «Провідні футбольні держави давно стали на шлях зменшення кількості іноземних гравців, що мають право одночасно перебувати на полі. Тому і ФФУ варто дотримуватись послідовності у впроваджені більш жорсткої квоти на легіонерів». Нагадаємо, в матчах чемпіонату країни-2007/08 у вищій лізі командам дозволено одночасно випускати на поле не більше семи варягів. Утім, члени Виконкому продовжуватимуть вивчати доцільність зменшення «іноземної» квоти у сезоні-2008/09 до шести легіонерів. «Ми мусимо знайти такий варіант, щоб влаштував усіх − і клуби, і збірні, і федерацію. Можливо, ми не оберемо жоден з шляхів, апробованих у провідних футбольних країнах. Нехай це буде унікальний, власне український курс», − підкреслив Григорій Суркіс.

Призначення Олександра Лисенка

Окрім вищенаведеного, Виконком затвердив списки арбітрів та асистентів, делегатів та інспекторів ФФУ для проведення матчів ІІ кола 17 чемпіонату, Кубку та першостей України, а також призначив Олександра Лисенка на посаду старшого тренера юнацької збірної команди України 1993 р.н. Були затверджені регламенти чемпіонату і Кубку України серед аматорських команд, першості країни серед команд виробничих колективів фізкультури, Міжнародного турніру пам’яті Віктора Баннікова-2008, календарний план-графік навчання тренерів на 2008 рік за програмами УЄФА. Тим часом питання започаткування молодіжного чемпіонату України з футболу (U-21) направлене на доопрацювання. Зате Виконком задовольнив клопотання Комітету національних збірних стосовно змін до порядку виклику та відрядження футболістів до юнацьких збірних.

Sport.ua

футбол
Источник Sport.ua
Оцените материал
(1)
Сообщить об ошибке

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите

Настроить ленту
Настройте свою личную ленту новостей
Комментарии 0
Введите комментарий
Вы не авторизованы
Если вы хотите оставлять комментарии, пожалуйста, авторизуйтесь.